Greqi, një nënë greke lind foshnjën që bart sëmundjen e AIDS
2 posters
Faqja 1 e 1
Greqi, një nënë greke lind foshnjën që bart sëmundjen e AIDS
ATHINE - Sot në Greqi, ka lindur për herë të parë nga një nënë greke, një fëmijë që mbart virusin vdekjeprurës të AIDS.
Ngjarja ka shkaktuar tronditje të madhe, për faktin se nëna e fëmijës e dinte që ishte përhapëse e një sëmundjeje të rëndë, por megjithatë vendosi të sjellë në jetë fëmijën.
Deri më sot, në Greqi ka patur raste të tilla nga emigrantët e huaj, kryesisht afrikanë, dhe lindjet kanë ndodhur pasi nënat nuk e dinin se ishin transmetuesit e virusit, për shkak të mungesës së kujdesit mjekësor.
Në vitin 2011 kanë lindur tre fëmijë, që kanë marrë virusin për shkak të infeksionit të nënës, direkt nga gjaku i saj.
Ngjarja e sotme merr rëndësi të vecantë për vetë faktin se dyshohet që të ketë patur neglizhencë nga mjekët, të cilët lejuan zhvillimin e shtatzanisë dhe lindjen e foshnjës në këto kushte.
Ngjarja ka shkaktuar tronditje të madhe, për faktin se nëna e fëmijës e dinte që ishte përhapëse e një sëmundjeje të rëndë, por megjithatë vendosi të sjellë në jetë fëmijën.
Deri më sot, në Greqi ka patur raste të tilla nga emigrantët e huaj, kryesisht afrikanë, dhe lindjet kanë ndodhur pasi nënat nuk e dinin se ishin transmetuesit e virusit, për shkak të mungesës së kujdesit mjekësor.
Në vitin 2011 kanë lindur tre fëmijë, që kanë marrë virusin për shkak të infeksionit të nënës, direkt nga gjaku i saj.
Ngjarja e sotme merr rëndësi të vecantë për vetë faktin se dyshohet që të ketë patur neglizhencë nga mjekët, të cilët lejuan zhvillimin e shtatzanisë dhe lindjen e foshnjës në këto kushte.
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Greqi, një nënë greke lind foshnjën që bart sëmundjen e AIDS
ca nuk po ngjojme mer aman
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
Similar topics
» Lind foshnjën me gjashtë këmbë
» E pabesueshme! Nje nene lind 11 femije njeheresh!
» Kanabisi do te sheroje diabetin dhe semundjen e Crohnit?
» Testi i cili zbulon sëmundjen e Alzheimerit në fazën më të hershme
» Babai shokon foshnjen (VIDEO)
» E pabesueshme! Nje nene lind 11 femije njeheresh!
» Kanabisi do te sheroje diabetin dhe semundjen e Crohnit?
» Testi i cili zbulon sëmundjen e Alzheimerit në fazën më të hershme
» Babai shokon foshnjen (VIDEO)
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi