Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Vitamina D e lidhur me rrezikun e kancerit të zorrës së trashë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Vitamina D e lidhur me rrezikun e kancerit të zorrës së trashë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vitamina D e lidhur me rrezikun e kancerit të zorrës së trashë

2 posters

Shko poshtë

Vitamina D e lidhur me rrezikun e kancerit të zorrës së trashë Empty Vitamina D e lidhur me rrezikun e kancerit të zorrës së trashë

Mesazh nga kasperi Wed 23 Nov 2011 - 2:29

Vitamina D e lidhur me rrezikun e kancerit të zorrës së trashë

Një analizë e re e hulumtimit të mëparshëm konstaton se përdorimi i vitaminës D dhe niveli i lartë i formës aktive të vitaminës ndihmon në zvogëlimin e rrezikut të kancerit të zorrës së trashë dhe kancerit të rektumit.

Në 18 studime në të cilat janë përfshirë më shumë se 10.000 njerëz, rreziku i kancerit të zorrës së trashë ishte më shumë se 33% më i ulët në nivelin më të lartë të përdorimit të vitaminës D, në krahasim me nivelin më të ulët të përdorimit të vitaminës D, - raportojnë studiuesit në Zhurnalin e Klinikës Onkologjike (SHBA). Personat të cilët kanë përdorur më shumë Vitaminë D përmes ushqimit dhe shtesave të tjera, 12 për qind janë në rrezik më të ulët se personat që nuk e kanë përdorur sasinë e duhur të Vitaminës D.

Vitamina D më parë është përdorur për mbrojtjen nga kanceret e ndryshme, nga sëmundja e zemrës, diabeti dhe astma. Si mund të ushtrojë vitamina D një efekt të dobishëm, ende nuk është kuptuar plotësisht.

Deri në 58 për qind e të rriturve amerikanë dhe adoleshentë mund të kenë mungesë të vitaminës D, e cila është ‘një problem i rëndësishëm shëndetësor në botën industriale.’ Ndërkohë që ka mekanizma të besueshëm biologjikisht, nëpërmjet të të cilëve thuhet se niveli i ulët i vitaminës D mund të rrisë nivelin e rrezikut të kancerit të zorrës së trashë, thonë hulumtuesit, përderisa studimet deri më tani kanë pasur rezultate të përziera.
kasperi
kasperi
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Prishtine
Postime Postime : 19666
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 27/05/2010
Hobi Hobi : trokitja ne dritare

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Vitamina D e lidhur me rrezikun e kancerit të zorrës së trashë Empty Re: Vitamina D e lidhur me rrezikun e kancerit të zorrës së trashë

Mesazh nga Anakonda Mon 2 Apr 2012 - 17:11

eu ke u cmendem me keto lloj gjerash
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time