Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Alarmi, raporti i BE: Në rrezik jeta e kafshëve ujore, po pakësohen përditë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Alarmi, raporti i BE: Në rrezik jeta e kafshëve ujore, po pakësohen përditë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alarmi, raporti i BE: Në rrezik jeta e kafshëve ujore, po pakësohen përditë

Shko poshtë

Alarmi, raporti i BE: Në rrezik jeta e kafshëve ujore, po pakësohen përditë Empty Alarmi, raporti i BE: Në rrezik jeta e kafshëve ujore, po pakësohen përditë

Mesazh nga Aяtємιѕα Fri 25 Nov 2011 - 12:12

Alarmi, raporti i BE: Në rrezik jeta e kafshëve ujore, po pakësohen përditë PeshqitBruksel, 24 nëntor, NOA - Biodiversiteti në liqenet dhe lumenjtë e Evropës është duke u pakësuar. Alarmi jepet nga një raport i fundit i publikuar nga Komisioni Evropian, sipas të cilit, ndotja, mbipeshkimi, humbja e habitateve dhe futja e specieve pushtuese nëpër ujëra, kërcënojnë një numër të madh peshku, molusqesh, kërmijsh dhe bimësh. Por ky raport, i cili përfshin edhe Shqipërinë, citon gjithashtu, se as situata për kafshët në tokë nuk është më e mirë.

Kështu, Komisioni Evropian ka paralajmëruar për një "rënie alarmuese" në trashëgiminë natyrore të kontinentit këtë javë me një raport të ri për speciet e rrezikuara.

Sipas tij, peshqit e ujërave të ëmbla, amfibët, bimët vaskulare dhe mbi të gjitha, molusqet janë nën kërcënim të veçantë, sipas "Listës së Kuqe Evropiane", e cila shqyrtoi shëndetin e 6.000 llojeve speciesh të ujërave në lumenjtë dhe liqenet e Evropës.

"Ekosistemet në ujërat e ëmbla evropiane, janë me të vërtetë nën kërcënime serioze që kërkojnë veprime urgjente konservimi", tha koordinatori i studimit, Annabelle Cuttelod në një deklaratë të posaçme.
Duke shtuar se ndotja e ujit, mbipeshkimi, humbja e habitateve dhe futja e specieve jo-autoktone, janë që të gjithë përgjegjës për rënien e nivelit të specieve ujore në Europë.

Studimi është punuar nga Bashkimi Ndërkombëtar për Ruajtjen e Natyrës (IUCN). Sipas tij, rreth 44 për qind të të gjitha molusqeve të ujërave të ëmbla, 37 për qind e peshkut po në këto ujëra, si dhe 23 për qind e amfibëve janë tani nën kërcënim.

Rreth 20 për qind e molusqeve tokësore, 19 për qind e zvarranikëve, 15 për qind e të dy gjitarët dhe pilivesa dhe 13 për qind e zogjve janë kërcënuar gjithashtu, tregoi gjithashtu hulumtimi.
n.e/NOA
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit: