“Guinness” shpall gruan rekord me te vogel ne bote
2 posters
Faqja 1 e 1
“Guinness” shpall gruan rekord me te vogel ne bote
Jyoti Amge eshte 18 vjec dhe ka nje gjatesi prej rreth 70 cm
Komisioni i rekordeve “Guinness” e ka dhënë më në fund përgjigjen: Jyoti Amge është gruaja më e vogël e botës. Ajo ka lindur në zonën e Nagpur në Indi, më 16 dhjetor 1993 dhe është e infektuar nga një formë e veçantë nanizmi, që njihet si “achondroplasi” dhe e ka dënuar të qëndrojë në dimensionet e një fëmije 1 vjeç, përveçse e ka detyruar të bëjë një jetë nën vëzhgimin e vazhdueshëm mjekësor.
Ajo është rreth 70 cm e gjatë dhe mezi priste të hynte në librin e rekordeve. “Tani jam një grua dhe doja shumë të zgjidhesha si më e vogla në botë. Kjo ishte ëndrra ime dhe ndihem shumë e kënaqur”. Ajo, përveç shtatlartësisë së saj, është e famshme edhe për disa role në filmat e Bollyëood. “Dua të bëj të lumtur njerëzit – thotë në lidhje me kinemanë -, por nga ana tjetër dëshiroj edhe të trajtohem si të gjitha të tjerat”. (Guinness World Record)
Komisioni i rekordeve “Guinness” e ka dhënë më në fund përgjigjen: Jyoti Amge është gruaja më e vogël e botës. Ajo ka lindur në zonën e Nagpur në Indi, më 16 dhjetor 1993 dhe është e infektuar nga një formë e veçantë nanizmi, që njihet si “achondroplasi” dhe e ka dënuar të qëndrojë në dimensionet e një fëmije 1 vjeç, përveçse e ka detyruar të bëjë një jetë nën vëzhgimin e vazhdueshëm mjekësor.
Ajo është rreth 70 cm e gjatë dhe mezi priste të hynte në librin e rekordeve. “Tani jam një grua dhe doja shumë të zgjidhesha si më e vogla në botë. Kjo ishte ëndrra ime dhe ndihem shumë e kënaqur”. Ajo, përveç shtatlartësisë së saj, është e famshme edhe për disa role në filmat e Bollyëood. “Dua të bëj të lumtur njerëzit – thotë në lidhje me kinemanë -, por nga ana tjetër dëshiroj edhe të trajtohem si të gjitha të tjerat”. (Guinness World Record)
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: “Guinness” shpall gruan rekord me te vogel ne bote
me vjen shum keq per te qe esht bere e shkurter,por te pakten qenka bere e famshme.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Guinness shpall çiftin më të gjatë në botë
» Qeni më i vogël në botë, më i vogël se telefoni mobil
» 74 vjeçarja hyn në Guinness, ka trupin e një 20 vjeçareje
» Indonezi,157 vjecarja kerkon primatin Guinness...
» Rihanna, Lady Gaga dhe Adele në Rekordet Guinness
» Qeni më i vogël në botë, më i vogël se telefoni mobil
» 74 vjeçarja hyn në Guinness, ka trupin e një 20 vjeçareje
» Indonezi,157 vjecarja kerkon primatin Guinness...
» Rihanna, Lady Gaga dhe Adele në Rekordet Guinness
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi