Indonezi,157 vjecarja kerkon primatin Guinness...
3 posters
Faqja 1 e 1
Në Indonezi jeton një 157 vjeçare
Gjatë regjistrimit të paradokohshëm të popullsisë në Indonezi, në ishullin Smatra është zbuluar një grua e cila pohon të ketë 157 vjet, ka thënë zyrtari i Statistikave të këtij vendi Jhony Sardjono.
Regjistruesit besojnë se është e mundshme që Turinah vërtetë është e lindur më 1853. Gruaja më e vjetër në botë, që ishte më e njohura, ka qenë francezja Jeanne Calment, e cila ka ndërruar jetë më 1997, në moshën 122 vjeçare.
Nuk ka dokumente autentike që mund të dëshmojnë moshën e saj, por në bazë të deklaratave të saj dhe duke marrë parasysh moshën e vajzës së saj të birësuar, e cilat tani ka 108 vjet, është shumë vështirë që të vihet në dyshim”, ka deklaruar zyrtari Sardjono.
Turinah edhe sot e kësaj dite punon rreth shtëpisë dhe gjatë tërë jetës së saj ka pirë duhan. ”Përkundër moshës, ka memorie të shkëlqyer, shikim të mirë dhe nuk ka kurrfarë probleme me veshët. Gati rrjedhshëm e flet gjuhën holandeze”, ka shtuar Sardjono, transmeton agjencia Ina.
Një grua tjetër u ka thënë regjistruesve se Turinah ka 145 vjet.
Regjistruesit besojnë se është e mundshme që Turinah vërtetë është e lindur më 1853. Gruaja më e vjetër në botë, që ishte më e njohura, ka qenë francezja Jeanne Calment, e cila ka ndërruar jetë më 1997, në moshën 122 vjeçare.
Nuk ka dokumente autentike që mund të dëshmojnë moshën e saj, por në bazë të deklaratave të saj dhe duke marrë parasysh moshën e vajzës së saj të birësuar, e cilat tani ka 108 vjet, është shumë vështirë që të vihet në dyshim”, ka deklaruar zyrtari Sardjono.
Turinah edhe sot e kësaj dite punon rreth shtëpisë dhe gjatë tërë jetës së saj ka pirë duhan. ”Përkundër moshës, ka memorie të shkëlqyer, shikim të mirë dhe nuk ka kurrfarë probleme me veshët. Gati rrjedhshëm e flet gjuhën holandeze”, ka shtuar Sardjono, transmeton agjencia Ina.
Një grua tjetër u ka thënë regjistruesve se Turinah ka 145 vjet.
Prada- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne Hapesire
Postime : 7718
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/04/2010
Mosha : 112
Hobi : Ndihmes Bageri
Indonezi,157 vjecarja kerkon primatin Guinness...
Gruaja më e vjetër në botë mendohet se është një 157 vjecare nga Indonezia, e cila për fat të keq nuk e vërteton dot një gjë të tillë pasi nuk ka një certifikatë lindjeje.
Turinah thotë se ka lindur në vitin 1853. Të afërmit e kanë fotografuar ndërsa qëron qepë në një fshat në jug të Sumatras. Disa zyrtarë qeveritarë e kanë vizituar dhe ajo u ka thënë se ka lindur në vitin 1853.
“Nuk ka letra zyrtare për ta vërtetuar këtë, por duke gjykuar nga deklaratat e vajzës së adoptuar që sot është 108 vjece, vështirë se mund të genjejnë”, shprehet një përfaqësues i zyrës së statistikave.
Turinah është ende në gjendje aktive, bën punët e shtëpisë dhe ajo pohon se për një pjesë të madhe të jetës ka tymosur edhe duhan.....
**Jeta**- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Always in you're heart....
Postime : 8276
Gjinia :
Anëtarësuar : 31/01/2010
Hobi : leximi,muzika...
Re: Indonezi,157 vjecarja kerkon primatin Guinness...
shife,shife paska edhe tangellik kjo mi
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» 74 vjeçarja hyn në Guinness, ka trupin e një 20 vjeçareje
» Gjarpër brenda trupit, 50 vjecarja kërkon ndihmë
» “Guinness” shpall gruan rekord me te vogel ne bote