Alkooli dëshmohet si shkaktar i rrezikshëm i kancerit
2 posters
Faqja 1 e 1
Alkooli dëshmohet si shkaktar i rrezikshëm i kancerit
Për herë të parë alkooli është identifikuar si shkaktar i madh dhe i rrezikshëm i kancerit. Ky është rezultat i një studimi të shkencëtarëve amerikanë.
Hulumtuesit kanë zbuluar se përbërësi thelbësor i alkoolit, etanoli, mund të shkaktojë kancerin e fytit, mëlçisë, gjinjve dhe zorrëve.
Kur alkooli futet në organizëm, bëhet substancë kimike e ngjashme me formaledehidin. Kjo substancë mund të shkaktojë dëmtimin e ADN-së, si edhe të ndikojë negativisht në organe të caktuara.
Kjo është hera e parë që shkencëtarët kanë arritur të dëshmojnë se alkooli vetvetiu shkakton kancer. Rreziku më i madh u kanoset njerëzve në Azinë Lindore, pasi që 30 për qind e tyre nuk mund ta shndërrojnë alkoolin në acetat të parrezikshëm.
Ky studim është realizuar në laboratorë, prandaj nevojiten studime shtesë te kafshët dhe te njerëzit.
Hulumtuesit kanë zbuluar se përbërësi thelbësor i alkoolit, etanoli, mund të shkaktojë kancerin e fytit, mëlçisë, gjinjve dhe zorrëve.
Kur alkooli futet në organizëm, bëhet substancë kimike e ngjashme me formaledehidin. Kjo substancë mund të shkaktojë dëmtimin e ADN-së, si edhe të ndikojë negativisht në organe të caktuara.
Kjo është hera e parë që shkencëtarët kanë arritur të dëshmojnë se alkooli vetvetiu shkakton kancer. Rreziku më i madh u kanoset njerëzve në Azinë Lindore, pasi që 30 për qind e tyre nuk mund ta shndërrojnë alkoolin në acetat të parrezikshëm.
Ky studim është realizuar në laboratorë, prandaj nevojiten studime shtesë te kafshët dhe te njerëzit.
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Alkooli dëshmohet si shkaktar i rrezikshëm i kancerit
shum shum zbulim i vertet eshte
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Interneti dëshmohet i mirë për punën e trurit
» Shkaktar i mbipesh?s, ushqimi me kalori t? lart?
» Fluturimi më i rrezikshëm dhe më i mrekullueshëm (VIDEO super mbresëlënëse)
» Facebook, më i rrezikshëm për meshkujt
» gjarperi me i madh e me i rrezikshem ne bote
» Shkaktar i mbipesh?s, ushqimi me kalori t? lart?
» Fluturimi më i rrezikshëm dhe më i mrekullueshëm (VIDEO super mbresëlënëse)
» Facebook, më i rrezikshëm për meshkujt
» gjarperi me i madh e me i rrezikshem ne bote
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi