Kili, asteroid për vjetërimin e verës
2 posters
Faqja 1 e 1
Kili, asteroid për vjetërimin e verës
Erërave të ndryshme të verërave të njohura deri më sot nga enologët, tashmë mund t′i shtohet edhe ajo prej "meteoriti". Një prodhues kilian verërash ka hedhur në treg një Cabernet Sauvignon të quajtur "Meteorit", njofton Discovery Channel, që është vjetëruar në një shishe me një fragment meteoriti.
Ky fragment daton 4.5 miliardë vjet më parë. Fragmenti i përdorur, gati 7 centimetër i gjatë, është dhuruar nga një koleksionist amerikan dhe vjen nga një meteor i rënë në shkretëtirën Atacama 6 mijë vjet më parë.
I vetmi vend ku mund të pini nga vera hapësinore është observatori astronomik Tagua- Tagua, rreth 100 metra në juglindje të Santiagos, edhe pse sikurse thotë vetë prodhuesi një pjesë e 10 mijë litrave të verës së prodhuar do të eksportohet.
Ky fragment daton 4.5 miliardë vjet më parë. Fragmenti i përdorur, gati 7 centimetër i gjatë, është dhuruar nga një koleksionist amerikan dhe vjen nga një meteor i rënë në shkretëtirën Atacama 6 mijë vjet më parë.
I vetmi vend ku mund të pini nga vera hapësinore është observatori astronomik Tagua- Tagua, rreth 100 metra në juglindje të Santiagos, edhe pse sikurse thotë vetë prodhuesi një pjesë e 10 mijë litrave të verës së prodhuar do të eksportohet.
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Kili, asteroid për vjetërimin e verës
sa paka ecur kili.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34