Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Një asteroid kërcënon të godasë Tokën në vitin 2040 People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Një asteroid kërcënon të godasë Tokën në vitin 2040 People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Një asteroid kërcënon të godasë Tokën në vitin 2040

2 posters

Shko poshtë

Një asteroid kërcënon të godasë Tokën në vitin 2040 Empty Një asteroid kërcënon të godasë Tokën në vitin 2040

Mesazh nga Aяtємιѕα Tue 28 Feb 2012 - 8:17

Një asteroid kërcënon të godasë Tokën në vitin 2040 51802TIRANE-Shkencëtarët i kanë sytë tek një asteroid i madh që mund të godasë Tokën në pak dekada.

Shkëmbi në hapësirë që astronautët e kanë quajtur 2011 AG5, është rreth 140 metër i gjerë. Pritet që masa shkëmbore të afrohet pranë planetit tonë në vitin 2040 konkretisht më 5 shkurt dhe studiuesit po shohin mundësinë si ta shmangin lëvizjen e tij.

Bisedimet rreth kësaj cështje u mbajtën dhe në sesionin e 49 të Nënkomitetit Shkencor e Teknik në Kombeve të Bashkuara në fillim të këtij muaji në Vjenë.

Objekti u zbulua në janar të vitit 2011 nga vëzhguesit e observatorit Mount Lemmon në Tiscon, Arizona.

"2011 AG5 is është një objekt që ka shanse të mëdha për të goditur Tokën rreth 28 vite më vonë. Gjithsesi ne po e vëzhdojmë lëvizjen e tij dhe po bëjmë llogaritjet tona dhe mbase mund të rezultojnë dhe e kundërta që të mos i afrohet Tokës”, u shpreh Detlef Koschny i Agjencisë Hapësinore Europiane për Misionet në sistemin diellor nga qyteti i Noordwijk në Holandë.
"Nuk mund ta quajmë kërcënim të plotë ndaj Tokës nëse ne nuk e vërejmë aktivitetin e masës shkëmbore në 2 orbitat e tij”, thekson Koschny për Space.com.

"Fatmirësisht objekti mund të dallohet edhe nga Toka në intervalet e viteve vitin 2013-2016. Gjatë këtyre viteve ne do të studiojmë lëvizjet e tij dhe për të krijuar shqyrtuar mundësitë nëse do të jetë e mundur t'ia ndryshojmë kursin asteroidit dhe kjo të behet para vitit 2023".

Për këto të dhëna është interesuar dhe NASA.
Në përgjigje të një letre nga studiuesit në lidhje me objektin AG5 2011, Administrator Charles Bolden i NASA tha se në vitin 2011 ata kanë monitoruar potencialin e rrezikut që mund të vijën nga ky masiv shkëmbor. "I kemi marrë këto detyra shumë seriozisht.", theksoi Bolden.

(d.b/BalkanWeb)
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Një asteroid kërcënon të godasë Tokën në vitin 2040 Empty Re: Një asteroid kërcënon të godasë Tokën në vitin 2040

Mesazh nga Anakonda Fri 1 Jun 2012 - 19:42

shpresoj te mos jet e vertete
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time