Fëmijët që njohin dështimin bëhen nxënës më të mirë
3 posters
Faqja 1 e 1
Fëmijët që njohin dështimin bëhen nxënës më të mirë
“Fëmijët kanë një performancë më të mirë në shkollë nëse e njohin dështimin, pasi ata e dinë që duhet të përpiqen sërish dhe se kjo është pjesë e proçesit të të mësuarit” ka qenë ky një konkluzion i nxjerrë nga një studim i publikuar në ‘American Psychological Association’.Hulumtimi përfshiu një sërë eksperimentesh të destinuara për të parë nëse prindërit dhe mësuesit mund të ndihmojnë nxënësit të arrijnë sukses duke ndryshuar materialet që i komunikojnë atyre.
Studiuesit zbuluan se fëmijëve, të cilëve u ishte thënë se është normale të dështosh dhe se duhet të përpiqesh sërish, dolën më mirë në teste, sesa fëmijët të cilët nuk kishin dëgjuar inkurajime të tilla.
“Në këtë hulumtim ne pamë se të ndihmuarit e fëmijëve për të interpretuar vështirësitë, jo si një shenjë e limitimeve intelektuale por si rezultat normal i proçesit të mësimit, përmirësoi performancën e tyre edhe në teste të vështira dhe zvogëloi ndjesitë e tyre të paaftësisë”- tha bashkautori i studimit Frederique Autin.
Eksperimenti përfshiu 111 nxënës francez të moshës 11-12 vjeçare, të cilëve iu dhanë teste të vështira për t’i zgjidhur, dhe u pa se grupi që kishte dëgjuar se dështimi është pjesë e mësimit performuan më mirë se grupi tjetër.
Studiuesit zbuluan se fëmijëve, të cilëve u ishte thënë se është normale të dështosh dhe se duhet të përpiqesh sërish, dolën më mirë në teste, sesa fëmijët të cilët nuk kishin dëgjuar inkurajime të tilla.
“Në këtë hulumtim ne pamë se të ndihmuarit e fëmijëve për të interpretuar vështirësitë, jo si një shenjë e limitimeve intelektuale por si rezultat normal i proçesit të mësimit, përmirësoi performancën e tyre edhe në teste të vështira dhe zvogëloi ndjesitë e tyre të paaftësisë”- tha bashkautori i studimit Frederique Autin.
Eksperimenti përfshiu 111 nxënës francez të moshës 11-12 vjeçare, të cilëve iu dhanë teste të vështira për t’i zgjidhur, dhe u pa se grupi që kishte dëgjuar se dështimi është pjesë e mësimit performuan më mirë se grupi tjetër.
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Fëmijët që njohin dështimin bëhen nxënës më të mirë
yes bohen por i kap mosha pensionit deri kur te mbarojne shkollen [@@@@@@]
dajti modh- V.I.P Anëtarë
- Postime : 17309
Gjinia :
Anëtarësuar : 19/01/2010
Re: Fëmijët që njohin dështimin bëhen nxënës më të mirë
behen edhe nfund jan ata femij qe ecin para ne jet jo nga ato femij qe hiqen e mbahen kur nrealitet sbejn asgje(bej pjes e un tek kto prandaj)
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Dhjetë gjërat që po zhduken dhe fëmijët tanë ndoshta nuk do ti njohin
» Pastori prindërve: Goditini fëmijët, që mos bëhen homoseksualë
» Njerëzit e mirë nuk mund të bëhen të këqinj
» Mire Se Erdha e mire se ju Gjeta te Gjitheve ..!!
» Mësuesja ka joshur 100 nxënës
» Pastori prindërve: Goditini fëmijët, që mos bëhen homoseksualë
» Njerëzit e mirë nuk mund të bëhen të këqinj
» Mire Se Erdha e mire se ju Gjeta te Gjitheve ..!!
» Mësuesja ka joshur 100 nxënës
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi