Adoleshenca është mosha më e ndjeshme
3 posters
Faqja 1 e 1
Adoleshenca është mosha më e ndjeshme
Ata në këtë moshë u duket se gjithçka është e tyre dhe veprimet e tyre nuk janë të matura sa duhet. Madje te rastet kur ata janë të zemëruar me shokë, shoqe, prindër, apo këdo tjetër janë të ndjeshëm dhe vështirë përmbahen nga zemërimi.
Psikologët mendojnë se adoleshenca është mosha më e ndjeshme, por edhe më e bukura njëkohësisht . “ Si prindërit ashtu edhe të tjerët duhet të kenë mirëkuptim ndaj adoleshentëve, sidomos në momentet kur ata janë të zemëruar.
Por, përveç kësaj, edhe vetë adoleshentët në momentet e adoleshencës duhet që të përmbahen dhe ta kenë vetën nën kontroll, në mënyrë që zemërimin e tyre ta mbajnë për vete dhe mos ta manifestojë te të tjerët të cilët nuk kanë faj.
Sipas saj, në rastet më të shpeshta adoleshentët zemërimin e tyre e shprehin me të gjithë, për faktin se ata mendojnë se të gjithë u kanë faj atyre dhe vetë mosha e bën që ata duan të jenë në qendër të vëmendjes.
Megjithatë, siç u shpreh ajo, kur adoleshentët janë të zemëruar, hidhërimin e shprehin te të gjithë. Mirëpo, të tjerët duhet t’u tregojnë atyre se duhet të jenë të durueshëm.
Aktivitetet fizike janë posaçërisht të dobishme dhe adoleshentët kur janë të zemëruar që mos ta shfaqin atë tek të gjithë, duhet të ecin, të vrapojnë, të ngasin biçikletën. Këto lloj aktivitetesh u ndihmojnë atyre që të mos ndihen të lodhur dhe ta lehtësojnë gjendjen shpirtërore”, ka thënë ajo.
Por, ka edhe të atillë të cilët në momentet kur janë të zemëruar, mërinë e tyre e fshehin përmes aktiviteteve të tjera, siç janë pikturimi, marrja me poezi, muzika.
Psikologët mendojnë se adoleshenca është mosha më e ndjeshme, por edhe më e bukura njëkohësisht . “ Si prindërit ashtu edhe të tjerët duhet të kenë mirëkuptim ndaj adoleshentëve, sidomos në momentet kur ata janë të zemëruar.
Por, përveç kësaj, edhe vetë adoleshentët në momentet e adoleshencës duhet që të përmbahen dhe ta kenë vetën nën kontroll, në mënyrë që zemërimin e tyre ta mbajnë për vete dhe mos ta manifestojë te të tjerët të cilët nuk kanë faj.
Sipas saj, në rastet më të shpeshta adoleshentët zemërimin e tyre e shprehin me të gjithë, për faktin se ata mendojnë se të gjithë u kanë faj atyre dhe vetë mosha e bën që ata duan të jenë në qendër të vëmendjes.
Megjithatë, siç u shpreh ajo, kur adoleshentët janë të zemëruar, hidhërimin e shprehin te të gjithë. Mirëpo, të tjerët duhet t’u tregojnë atyre se duhet të jenë të durueshëm.
Aktivitetet fizike janë posaçërisht të dobishme dhe adoleshentët kur janë të zemëruar që mos ta shfaqin atë tek të gjithë, duhet të ecin, të vrapojnë, të ngasin biçikletën. Këto lloj aktivitetesh u ndihmojnë atyre që të mos ndihen të lodhur dhe ta lehtësojnë gjendjen shpirtërore”, ka thënë ajo.
Por, ka edhe të atillë të cilët në momentet kur janë të zemëruar, mërinë e tyre e fshehin përmes aktiviteteve të tjera, siç janë pikturimi, marrja me poezi, muzika.
Re: Adoleshenca është mosha më e ndjeshme
shume interesante,,,,pikerisht tani jam duke studiuar kalimin ne pubertet nga femijeria ,,dhe pastaj kalimi ne jeten e rritur,,,,permban 3 faza ky kalim,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Re: Adoleshenca është mosha më e ndjeshme
shum interesante,me te vertet eshte nje moshe e kalimit nga femijeria tek mosha e pjekurise;pikerisht ne ket moshe fillojn te ndodhin shum ndryshime dhe fillojn te perjetojn eksperienca te paprovuara me pare;qe mund ti coje edhe ne pendimin e dickaje qe mund tu kushtoj edhe vete jeten duhet patur kujdes me adoleshentet
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Mosha ideale per tu martuar si per meshkujt ashtu edhe per femrat cila eshte
» Për një lëkurë të ndjeshme dhe delikate
» Mosha Ideale per...
» Meshkujt pelqejne puthjet e ndjeshme, ndersa femrat puthjet e gjata
» Sa ka ndikim mosha dhe gjatesia ne lidhjen e nje çifti ?
» Për një lëkurë të ndjeshme dhe delikate
» Mosha Ideale per...
» Meshkujt pelqejne puthjet e ndjeshme, ndersa femrat puthjet e gjata
» Sa ka ndikim mosha dhe gjatesia ne lidhjen e nje çifti ?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi