Kur të vëzhgohet hëna ?!
2 posters
Faqja 1 e 1
Kur të vëzhgohet hëna ?!
Të dielën, me një prill, hëna do të jetë në çerekun e parë të saj. Kjo do të thotë se hëna do jetë një çerek më nga ana tjetër, duke krahasuar nga orbita e përmuajshme dhe saktësisht në mes të hënës së re që ishte më 22 mars dhe asaj të plotë që do të jetë më 6 prill.
Hëna është një cak i besueshëm i vëzhguesve të qiellit, posaçërisht për shumë astronomë amator dhe tani është njëra ndër kohët më optimale për të hedhur një vështrim tek fqinjët e hënës së Tokës.
Të dielën, me një prill, hëna do të jetë në çerekun e parë të saj. Kjo do të thotë se hëna do jetë një çerek më nga ana tjetër, duke krahasuar nga orbita e përmuajshme dhe saktësisht në mes të hënës së re që ishte më 22 mars dhe asaj të plotë që do të jetë më 6 prill.
Ditët në cilën do anë të çerekut të faqes së hënës janë më të përshtatshmet për vëzhguesit e hënës. Kjo sepse drita e diellit që vie direkt nga ana e djathtë, sjell hije, të cilat theksojnë peizazhin e hënës.
Hëna është një cak i besueshëm i vëzhguesve të qiellit, posaçërisht për shumë astronomë amator dhe tani është njëra ndër kohët më optimale për të hedhur një vështrim tek fqinjët e hënës së Tokës.
Ditët në cilën do anë të çerekut të faqes së hënës janë më të përshtatshmet për vëzhguesit e hënës. Kjo sepse drita e diellit që vie direkt nga ana e djathtë, sjell hije, të cilat theksojnë peizazhin e hënës.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Kur të vëzhgohet hëna ?!
e kam pare;nje her henen keshtu,cdo thot kjo?
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» ÇMENDURIA DHE HËNA E PLOTË
» Super Hëna në datën 5 Maj
» E hëna – ditë zie në Kosovë
» Hëna po rrudhet si një mollë...
» NASA: Sa më e pandryshueshme duket Hëna, aq më shumë ajo ndryshon (video)
» Super Hëna në datën 5 Maj
» E hëna – ditë zie në Kosovë
» Hëna po rrudhet si një mollë...
» NASA: Sa më e pandryshueshme duket Hëna, aq më shumë ajo ndryshon (video)
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi