KFOR-i amerikanë zhbllokon fshatrat shqiptare të Leposaviqit
2 posters
Faqja 1 e 1
KFOR-i amerikanë zhbllokon fshatrat shqiptare të Leposaviqit
Bistricë, Leposaviq, 14 prill - Ushtarët e NATO-së, të kontigjentit amerikanë, që janë të vendosur në veriun e Kosovë, të shtunën rreth mesditës kanë marr një aksion për të liruar rrugën që shpie për në tri fshatrat shqiptare të Leposaviqit - Bistricë, Cerajë dhe Koshtovë e Vllahisë, njofton korrespondenti i “Kohës Ditore” nga Mitrovica. KFOR-i që nga mesdita është duke i larguar barrikadat, të cilat 48 orë më parë i kishin vendosur grupet serbe, duke bllokuar tërësisht banorët shqiptarë të Leposaviqit.
Hejqn e barrikadave të vendosura nga grupe serbësh dy net më parë e ka konfirmuar edhe Behxhet Hetemi, banor i fshatit Bistricë. “Na dolën në ndihem ata që kemi shpresuar, pra KFOR-i amerikan”, ka thënë Hetemi.
Largimin e barrikadave nga ane e KFOR-it në rruga që të shpi për tri fshatra shqiptare të Leposaviqit e ka konfirmuar edhe policia në Mitrovicë. ‘KFOR-i me makinerinë e tij është duke i larguar barrikadat, që janë vendosur nga grupe serbësh, në rrugën që të shpie për në tri fshatrat shqiptare të Leposaviqit’ ka thënë zëdhënësi i policisë për rajonin e Mitrovicës, Besim Hoti. Deri më tani në atë pjesë, ku është duke punuar KFOR-i, situata është e qetë dhe nuk ka asnjë qytetar të tubuar atypari”, ka pohuar zëdhënësi iI policisë për rajonin e Mitrovicës.
Të premten, në orët e vona të pasdites, banorët shqiptarë të fshatrave në veri të Mitrovicës, që mbetën të izoluar nga barrikadat serbe, bashkërisht kanë ndërmarrë iniciativë për largimin e një barrikadë nga rruga e tyre. Por, për shkak të defektit në buldozer, u detyruan të heqin dorë nga qëllimi.
Hejqn e barrikadave të vendosura nga grupe serbësh dy net më parë e ka konfirmuar edhe Behxhet Hetemi, banor i fshatit Bistricë. “Na dolën në ndihem ata që kemi shpresuar, pra KFOR-i amerikan”, ka thënë Hetemi.
Largimin e barrikadave nga ane e KFOR-it në rruga që të shpi për tri fshatra shqiptare të Leposaviqit e ka konfirmuar edhe policia në Mitrovicë. ‘KFOR-i me makinerinë e tij është duke i larguar barrikadat, që janë vendosur nga grupe serbësh, në rrugën që të shpie për në tri fshatrat shqiptare të Leposaviqit’ ka thënë zëdhënësi i policisë për rajonin e Mitrovicës, Besim Hoti. Deri më tani në atë pjesë, ku është duke punuar KFOR-i, situata është e qetë dhe nuk ka asnjë qytetar të tubuar atypari”, ka pohuar zëdhënësi iI policisë për rajonin e Mitrovicës.
Të premten, në orët e vona të pasdites, banorët shqiptarë të fshatrave në veri të Mitrovicës, që mbetën të izoluar nga barrikadat serbe, bashkërisht kanë ndërmarrë iniciativë për largimin e një barrikadë nga rruga e tyre. Por, për shkak të defektit në buldozer, u detyruan të heqin dorë nga qëllimi.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: KFOR-i amerikanë zhbllokon fshatrat shqiptare të Leposaviqit
Te pakten mire qe na ndihmojn te huajt;se po te rrinim per politikanet tane do te vdisnim ne vend
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» KFOR rifillon bashkepunimin me FSK-ne
» KFOR: “STOP ose do t’ju qëllojmë”
» KFOR-i amerikan në pikat 1 dhe 31
» KFOR kërcënon serbët