Menaxherët burra më të paguar se koleget e tyre
2 posters
Faqja 1 e 1
Menaxherët burra më të paguar se koleget e tyre
Femrat drejtuese të gjigandit televiziv BBC janë më pak të paguara se kolegët e tyre. Lajmi bëhet ditur nga “Telegraph” që i referohet “Freedom of Information Act”. Mësohet se drejtueset kryesore të televizionit shtetërorë britanikë fitojnë mesatarisht 10% më pak se kolegët e tyre, që e përkthyer në shifra bëhet fjalë për 17 mijë stërlina më pak. Kështu rroga vjetore e drejtuesve burra është 165 mijë sterlina në vit, ndërsa e grave është 148 mijë sterlina.
Por jo vetëm kaq. Edhe numri i personelit është në favor të burrave. Në postet drejtuese janë gati dyfish më shumë burra (82 me 42) dhe më shumë se dyfishi nëse zbresim në shkallët e hierarkisë (223 me 111). Në rastin e punonjësve nuk ka diferenca të mëdha në pagesa, por vetëm me 5 mijë stërlina në vit. Kështu gratë fitojnë 37.100 sterlina në vit dhe meshkujt 41.800 sterlina.
“Duke punuar me përkushtim për vite më radhë, ndihem e zhgënjyer. Besoja se BBC është një vend i mirë për gratë që duan të bëjnë karrierë dhe ishte arritur barazia me burrat përsa i përket pagesës, por mesa duket nuk është kështu. Të shohësh diferenca të tilla në nivelet drejtuese më befason, përveçse më ligështon sepse besoja se në BBC ishin tejkaluar diskriminimet gjinore”, ka thënë për “Telegraph”, gazetarja Joan Bakewell.
Ndërkaq zëdhënësit e BBC i kanë komentuar diferencat në pagesa me etalonin e meritave dhe jo të përkatësisë gjinore, duke nënvizuar se numri i grave në bordet ekzekutive në BBC ishte më i lartë se në të gjitha kompanitë e tjera.
Por jo vetëm kaq. Edhe numri i personelit është në favor të burrave. Në postet drejtuese janë gati dyfish më shumë burra (82 me 42) dhe më shumë se dyfishi nëse zbresim në shkallët e hierarkisë (223 me 111). Në rastin e punonjësve nuk ka diferenca të mëdha në pagesa, por vetëm me 5 mijë stërlina në vit. Kështu gratë fitojnë 37.100 sterlina në vit dhe meshkujt 41.800 sterlina.
“Duke punuar me përkushtim për vite më radhë, ndihem e zhgënjyer. Besoja se BBC është një vend i mirë për gratë që duan të bëjnë karrierë dhe ishte arritur barazia me burrat përsa i përket pagesës, por mesa duket nuk është kështu. Të shohësh diferenca të tilla në nivelet drejtuese më befason, përveçse më ligështon sepse besoja se në BBC ishin tejkaluar diskriminimet gjinore”, ka thënë për “Telegraph”, gazetarja Joan Bakewell.
Ndërkaq zëdhënësit e BBC i kanë komentuar diferencat në pagesa me etalonin e meritave dhe jo të përkatësisë gjinore, duke nënvizuar se numri i grave në bordet ekzekutive në BBC ishte më i lartë se në të gjitha kompanitë e tjera.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Menaxherët burra më të paguar se koleget e tyre
e pra e me hile bejn po ec mo
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Ç’ndodhi kur kolegët morën vesh vdekjen e Amy
» Elvana Gjata “fyen” kolegët: Jeni palaço
» Lamtumirë EMMY! Ja si e kujtojnë këngëtaren miqtë dhe kolegët...
» Tortura për të paguar energjinë
» Princesha saudite perpiqet te ike pa paguar
» Elvana Gjata “fyen” kolegët: Jeni palaço
» Lamtumirë EMMY! Ja si e kujtojnë këngëtaren miqtë dhe kolegët...
» Tortura për të paguar energjinë
» Princesha saudite perpiqet te ike pa paguar
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi