Zyrtari i NATO-s shpreh angazhimin për ruajtjen e paqes në Kosovë
Faqja 1 e 1
Zyrtari i NATO-s shpreh angazhimin për ruajtjen e paqes në Kosovë
PRISHTINE, Kosovë -- NATO do të qëndrojë e angazhuar në krijimin e një mjedisi të sigurtë dhe paqësor në Kosovë, tha Kryetari i Komitetit Ushtarak të NATO-s Xhampaolo Di Paola të martën (29 shtator) në Prishtinë. Ai shtoi se prania e më shumë se 20 përfaqësuesve të Aleancës gjatë vizitës të komitetit tregon se Kosova mbetet një mision i rëndësishëm
Nga ana e tij, Komandanti i Degës së Majtë të NATO-s, Admiral Mark Fitxherald tha se pakësimi i numrit të forcave të KFOR lidhet me forcat e tjera të sigurisë vendase dhe ndërkombëtare në Kosovë. Më vete, Komandanti i KFOR, Gjenerali gjerman Markus Bentler, parashikoi se Forca e Sigurisë së Kosovës do të ketë nevojë për dy deri në pesë vjet për tu bërë krejtësisht funksionale. (Zeri, Koha Ditore, Epoka e Re, Express - 30/09/09; Kohavision, RTK - 29/09/09)Kjo përmbajtje është autorizuar nga SETimes.com
Nga ana e tij, Komandanti i Degës së Majtë të NATO-s, Admiral Mark Fitxherald tha se pakësimi i numrit të forcave të KFOR lidhet me forcat e tjera të sigurisë vendase dhe ndërkombëtare në Kosovë. Më vete, Komandanti i KFOR, Gjenerali gjerman Markus Bentler, parashikoi se Forca e Sigurisë së Kosovës do të ketë nevojë për dy deri në pesë vjet për tu bërë krejtësisht funksionale. (Zeri, Koha Ditore, Epoka e Re, Express - 30/09/09; Kohavision, RTK - 29/09/09)Kjo përmbajtje është autorizuar nga SETimes.com
razmije- I/e Regjistruar
- Postime : 85
Anëtarësuar : 22/10/2009
Similar topics
» Korpusi i Paqes ndalet në Vlorë
» Zyrtari kosovar është vrarë, arrestohet gruaja dhe 2 vajzat
» Athinë, 7000 policë për ruajtjen e sigurisë së kancelares Merkel
» Gjetja e paqes së brendshme: Në kohë të pasigurta, si mund të kesh paqe të mendjes në vend të shqetësimit dhe ankthit
» Drucas shpreh “konstruktivitet” për emrin në takimin me Ban
» Zyrtari kosovar është vrarë, arrestohet gruaja dhe 2 vajzat
» Athinë, 7000 policë për ruajtjen e sigurisë së kancelares Merkel
» Gjetja e paqes së brendshme: Në kohë të pasigurta, si mund të kesh paqe të mendjes në vend të shqetësimit dhe ankthit
» Drucas shpreh “konstruktivitet” për emrin në takimin me Ban
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi