Nuk shikon gjilpërën, nuk ndjen dhimbje
2 posters
Faqja 1 e 1
Nuk shikon gjilpërën, nuk ndjen dhimbje
Gjithmonë na është këshilluar nga infermieret që në momentin kur bëjmë vaksina të kthejmë kokën nga ana tjetër për të mos parë gjilpërën dhe kjo këshillë duket se ka efekt.
Studiuesit gjermanë kanë dalë në përfundimin se kthimi i kokës e bën më pak të dhimbshëm shpimin e ages. Studimi i publikuar në revistën mjekësore ‘Journal’ tregon se largimi i frikës para gjilpërës zvogëlon edhe ndjesinë e dhimbjes.
Kërkuesit e Universitetit të Mjekësisë në Berlin dhe ata të Universitetit të Mjekësisë në Hamburg vëzhguan disa vullnetarë të cilëve iu treguan video të një krahu që shpohej nga një gjilpërë dhe të një krahu që fërkohej me pambuk në kohën që stimuj elektrikë i përshkonin dorën.
U vu re që stimujt ishin më të dhimbshëm kur vullnetarët shikonin gjilpërën që shponte krahun në krahasim me dhimbjen që ndjenin kur shikonin pambukun.
Studiuesit gjermanë kanë dalë në përfundimin se kthimi i kokës e bën më pak të dhimbshëm shpimin e ages. Studimi i publikuar në revistën mjekësore ‘Journal’ tregon se largimi i frikës para gjilpërës zvogëlon edhe ndjesinë e dhimbjes.
Kërkuesit e Universitetit të Mjekësisë në Berlin dhe ata të Universitetit të Mjekësisë në Hamburg vëzhguan disa vullnetarë të cilëve iu treguan video të një krahu që shpohej nga një gjilpërë dhe të një krahu që fërkohej me pambuk në kohën që stimuj elektrikë i përshkonin dorën.
U vu re që stimujt ishin më të dhimbshëm kur vullnetarët shikonin gjilpërën që shponte krahun në krahasim me dhimbjen që ndjenin kur shikonin pambukun.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Nuk shikon gjilpërën, nuk ndjen dhimbje
e pra e interesante;prap se prap un gjilperat si kom frike
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Publiku harron Adelinën, ‘i shikon të pasmet’
» Taler shikon vullnet tek Shkupi dhe Athina
» 3-vjeçari që nuk ndjen dhembje
» Ja ndjen mungesen dikujt qe ke humbur.
» Servilizmi i njeriut sepse Ai ndjen dashuri per te
» Taler shikon vullnet tek Shkupi dhe Athina
» 3-vjeçari që nuk ndjen dhembje
» Ja ndjen mungesen dikujt qe ke humbur.
» Servilizmi i njeriut sepse Ai ndjen dashuri per te
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi