Itali termet i fuqishem ne veri
2 posters
Faqja 1 e 1
Itali termet i fuqishem ne veri
Një tërmet i fuqishëm ka tronditur mëngjesin e së martës veriun e Italisë, origjina e të cilit është lokalizuar në rajonin Emilia Romanja.
Sipas mediave lokale, fuqia e lëkundjes sizmike është vlerësuar 5.8 ballë dhe është ndjerë në qytetet Milano e Bolonja, ku punonjës të sektorit publik janë evakuar nga ndërtesat.
Epiqendra e tërmetit është lokalizuar rreth 40 kilometra në veri të Bolonjës dhe 60 kilometra në lindje të Parmës, në një thellësi prej 9.6 kilometrash.
Lëkundja është regjistruar në orën 09:03 me orën lokale dhe për momentin nuk raportohen dëme materiale dhe në njerëz. Tërmeti i sotëm vjen pas atij 6-ballësh të 20 majit, kur shtatë persona u vranë dhe shumë ndërtesa u shembën.
Ai tërmet shkatërroi disa ndërtesa shekullore dhe kulturore të Italisë, si dhe ishte më i rëndi që goditi vendin që prej tërmetit të vitti 2009 në Akuila, ku humbën jetën afërsisht 300 persona.
Sipas mediave lokale, fuqia e lëkundjes sizmike është vlerësuar 5.8 ballë dhe është ndjerë në qytetet Milano e Bolonja, ku punonjës të sektorit publik janë evakuar nga ndërtesat.
Epiqendra e tërmetit është lokalizuar rreth 40 kilometra në veri të Bolonjës dhe 60 kilometra në lindje të Parmës, në një thellësi prej 9.6 kilometrash.
Lëkundja është regjistruar në orën 09:03 me orën lokale dhe për momentin nuk raportohen dëme materiale dhe në njerëz. Tërmeti i sotëm vjen pas atij 6-ballësh të 20 majit, kur shtatë persona u vranë dhe shumë ndërtesa u shembën.
Ai tërmet shkatërroi disa ndërtesa shekullore dhe kulturore të Italisë, si dhe ishte më i rëndi që goditi vendin që prej tërmetit të vitti 2009 në Akuila, ku humbën jetën afërsisht 300 persona.
Re: Itali termet i fuqishem ne veri
Italia vazhdon që të jetë nën ankthin e tërmeteve, duke qenë se toka vazhdon që të dridhet ende në veri. Rreth orës 3 dhe 4 të mëngjesit të së hënës në zonat Mirandola, San Felice dhe Finale Emilia, qytezat që u goditën më fort nga tërmeti i 24 orëve më parë dhe që shkaktoi 7 viktima, janë ndjerë sërish tronditje dhe dridhje të tokës. Banorët, nga frika e madhe, e kanë kaluar natën e djeshme jashtë. Alarmi për kalimin e rrezikut nuk ka kaluar ende dhe tensioni e ankthi vazhdon që të jetë prezent mes banorëve.
Re: Itali termet i fuqishem ne veri
sa keq shum keq po mvinka sidomos per viktimat....KleaLove shkruajti:Italia vazhdon që të jetë nën ankthin e tërmeteve, duke qenë se toka vazhdon që të dridhet ende në veri. Rreth orës 3 dhe 4 të mëngjesit të së hënës në zonat Mirandola, San Felice dhe Finale Emilia, qytezat që u goditën më fort nga tërmeti i 24 orëve më parë dhe që shkaktoi 7 viktima, janë ndjerë sërish tronditje dhe dridhje të tokës. Banorët, nga frika e madhe, e kanë kaluar natën e djeshme jashtë. Alarmi për kalimin e rrezikut nuk ka kaluar ende dhe tensioni e ankthi vazhdon që të jetë prezent mes banorëve.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Përqafimi, më i fuqishëm se puthja .....
» Merkuri me aktivitet të fuqishëm vullkanik
» Termet në Tiranë
» Lampard: Me Drobgan do të jemi edhe më fuqishëm
» “Forbes 2011”: Obama, njeriu më i fuqishëm i planetit
» Merkuri me aktivitet të fuqishëm vullkanik
» Termet në Tiranë
» Lampard: Me Drobgan do të jemi edhe më fuqishëm
» “Forbes 2011”: Obama, njeriu më i fuqishëm i planetit
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi