Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
40 % e tumoreve nga viruset, vaksina për të parandaluar kancerin People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
40 % e tumoreve nga viruset, vaksina për të parandaluar kancerin People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

40 % e tumoreve nga viruset, vaksina për të parandaluar kancerin

2 posters

Shko poshtë

40 % e tumoreve nga viruset, vaksina për të parandaluar kancerin Empty 40 % e tumoreve nga viruset, vaksina për të parandaluar kancerin

Mesazh nga WebMaster Sat 2 Jun 2012 - 2:31

Kanceri, një nga sëmundjet me përqindjen më të lartë të vdekshmërisë mund të parandalohet me anë të vaksinimit.

Në këtë përfundim kanë arritur disa shkencëtarë suedezë, pas një studimi për origjinën e shfaqjes së sëmundjeve tumorale.

Sipas tyre 40 % e tumoreve, përfshi ato të kokës dhe leuçeminë shkaktohen nga viruset.

Nuk është një zbulim i ri, por deri dje shkencëtarët besonin se vetëm 10% e tumoreve kishin origjinë nga viruset, çka kishte orientuar në një tjetër drejtim studimet për parandalimin e tyre.

Viruset më të njohur të sëmundjeve onkologjike janë variacione të caktuara të Human Papilloma Virus (HPV) përgjegjës për kancerët e mitrës, të anusit, gojës, hepatiti B dhe C si dhe viruset, që shkaktojnë kancerin e mëlçisë dhe një tjetër virus i lidhur me kanceret e gjakut dhe sistemit limfatik.

Shkencëtarët nga Instituti Karolinska në Suedi, zbuluan javën e kaluar një përqindje të madhe të gjurmëve të kancerit të zakonshëm që shfaqet në trurin e fëmijëve.

Laureati i çmimit “Nobel”, prof. Harald Tsouri Chaouzen, i cili së bashku me kolegët e tij zbuloi 80 korrelacione të kancerit të qafës së mitrës është i bindur se zbulimet e mëtejshme do të nxjerrin në pah sesi janë të lidhura viruset me kancerin e gjirit, të lëkurës e mushkërive.

Pas këtyre zbulimeve do të lindë nevoja e vaksinimeve që do të parandalojnë shfaqjen e këtyre viruseve që më pas shkaktojnë edhe sëmundjet tumorale.

40 % e tumoreve nga viruset, vaksina për të parandaluar kancerin Virus-300x207
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

40 % e tumoreve nga viruset, vaksina për të parandaluar kancerin Empty Re: 40 % e tumoreve nga viruset, vaksina për të parandaluar kancerin

Mesazh nga Anakonda Sat 2 Jun 2012 - 2:53

shyqr pasi shuma njerez te gjor po vdesin nga kjo semundje e pasherueshme;dhe shpresoj qe te ket vlere pasi ne ket menyre do mund te shpetoheshin shum jet njerezish...
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye