Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
7 Gjendjet e lendes ne Univers  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.


Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
7 Gjendjet e lendes ne Univers  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

7 Gjendjet e lendes ne Univers

Shko poshtë

7 Gjendjet e lendes ne Univers  Empty 7 Gjendjet e lendes ne Univers

Mesazh nga Anakonda Fri 22 Jun 2012 - 4:32

Ekzistojnë plotë 7 gjendje të lëndës në univers.
Çdo kush mund të
përfytyroj 3 gjendjet e zakonshme të lëndës me të cilat ne jemi
familjarizuar më tepër. Ato janë “e ngurtë”, “e lëngët” dhe “gaz”. Të
gjitha gjendjet ndryshojnë ndërmejt tyre mbi bazën karakteristikave si
integriteti i formës dhe intensiteti i lëkundjeve të molekulave.
Ekzistojne edhe 4 gjendeje të tjera të lëndës.
Gjendja
e 4-të e lëndës gjendet përmbi gazin dhe quhet “plazma”. Plazma është
gaz i jonizuar. Është gaz i super nxehur deri në atë pikë sa elektronet
thyejnë lidhjet me atomet e tyre dhe bashkohen me atome të tjera.
Molekualat e gazit janë në gjendje të paqëndrueshme dhe si të tilla
sillen në mënyrë rastësore dhe të pa parashikueshme. Yjet janë të
përbërë nga gjendja e plazmës. Flaka e zjarrit është plazma. Kjo është
gjendja që ekziston dhe ndeshet më tepër në të gjithë universin në
krahasim me gjendjet e mëparshme. A nuk ju duket se plazma është një
gjendje e plotëfuqishme, e rrezikshme dhe tepër tërheqëse në të njëtën
kohë?
Gjendja e 5-të e lëndës gjendet përmbi plazmën dhe quhet
“rreze”. Diferenca midis rrezes dhe 4 gjendjeve të tjera është se
grimcat në trupin e ngurtë, të lëngët dhe të gaztë lëvizin në mënyrë
kaotike dhe aksidentale në të gjitha drejtimet ndërsa grimcat në
gjendjen e rrezes lëvizin në mënyrë harmonike dhe koherente.
Rrezja
është harmonike dhe koherente ndërsa plazma është plotësisht kaotike dhe
e paqëndrueshme. Ndryshimi thelbësor midis gjendes së 4-të dhe gjendjes
së 5-të është idea se duhet një energji shumë e madhe për të shëndruar
kaosin dhe paqëndrueshmërinë në harmoni dhe koherencë dhe për analogji
duhet një energji mjaftë e madhe për të shëndruar konfuzionin në
qartësi. Sa çudi që duhet shpenzuar po kaq energji për të shëndruar
luftën në paqe.shëndruar konfuzionin në qartësi. Sa çudi që duhet shpenzuar po kaq energji për të shëndruar luftën në paqe.
Rrezja
ndryshon me 4 gjendjet e tjera edhe për faktin se është një gjendje
jo-termike, ndërsa 4 të tjerat janë gjendje termike. Sa më shumë
përplasje midis grimcave të kemi aq më e madhe është sasia e nxestësisë
që gjenerohet. Duke qenë se grimcat në gjendjen e rrezes lëvizin në të
njejtin drejtim dhe në mënyrë koherente ato nuk përplasen me
njëra-tjetrën dhe si rezultat nuk krijohet nxehtësi.
Fërkimi është
shkaku i krijimit të nxehtësisë. Fërkimi ndodh si rezultat i përplasjeve
të grimcave me njëra-tjetrën duke rritur kështu lëkundjet e tyre të
brendshme ose energjinë e tyre kinetike. Rrezet nuk vetkrijojnë nxehtësi
por në rast se grimcat e tyre në lëvizje hasin një lëndë tjetër atëhere
ato përplasen me grimcat e kësaj lëndë tjetër dhe në këtë mënyrë
krijohet nxehtësia. Ju e ndieni nxehtësinë kur fotonet e rrezeve të
diellit përplasen në molekulat e lëkurës suaj apo jo? Kuptohet se, sa më
i madhë të jetë intensiteti i rrezes ose sa me i madhë të jetë
përqëndrimi i grimcave në lëvizje aq më të shpeshta janë edhe përplasjet
me një lëndë tjetër, aq më i madh është fërkimi i krijuar dhe si
rezultat nxehtësia do të jetë më e madhe. Pa dyshim që do të digjeni në
rast se i afroheni shumë Diellit.
Nxehtësia është ndryshim i
lëkundjeve e gjeneruar nga fërkimi nga njëra gjendje e lëndës në tjetrën
ose në të njëjtën gjendje. Tingulli është vibrimi i transmetuar
përgjatë gjendjes së lëndës.
Përveç 5 gjendjeve të sipër përmendura
ekziston edhe një gjendje tjetër që ndodhet më poshtë nga të gjitha të
tjerat. Kjo ështe gjendja zero e lëndës. Gjendja zero njihet ndryshe me
emrin BEC ose “Bose-Einstein Condensate” për nder të emrave të këtyre dy
shkencëtarëve të mëdhenj. Kjo gjendje ka të bëj me super kondensimin e
lëndës.
Gjendja zero u zbulua fillimisht nga shkencëtari Bose. Ai e
ndau mendimin e tij me fizikantin Albert Einstein i cili e ndihmoi atë
për ta formuluar dhe më pas për ta publikuar në të gjithë botën.
Gjendja
zero ndodh në rast se lënda ftohet në ekstremitet. Pra arin një
fraksion shkalle pak më poshtë se temperatura zero absolute.Në këtë gjendje atomet mbivendosen mbi njëri-tjetrin duke formuar një
boshllëk. Dimensionet humbasin kuptimin e tyre. Nuk ekzistojnë më
distancat atom-atom ose atom-elektron. Dëndësia e masës shkon në
infinit. Në qoftë se lënda kompresohet atëherë formohet një unifikim i
saj dhe në qoftë se kompresohet sërish ose me fjalë të tjera super
kompresohet ateherë mund të shëndrohet në një “vrimë të zezë”.
Besohet
se gjendja zero e lëndës do të na orientoj drejt teknologjiesë së
“hapësirës së sheshtë”. A nuk ju duket e logjikshme se në të ardhmen kjo
ide do të na ndihmoj që të transportojmë një objekt me përmasa të mëdha
në një vend fare të vogël vetëm me anë të kompresimit. Por duhet bërë
kujdes që mos ta super kompresojmë sepse do ta shëndrojmë në një “vrimë
të zezë” dhe më pas nuk kemi çfarë të transportojmë më.
Në fakt nuk
duhet të shqetësohemi shumë për “vrimat e zeza” që ndodhin në gjendjen
zero të lëndës sepse duhet një energji mjaft e madhe për ta kompresuar
një masë të çfarëdoshme lënde në pikën kritike.
Gjendja zero nga
pikpamja termike është si gjendja e 5-të ose rrezja sepse grimcat e saj
nuk janë në lëvizje fare dhe nuk shkatohet ndonjë fërkim kështu që nuk
kemi emetim nxehtësie.
Element të ndryshëm në temperarturën e dhomës ndodhen në gjendje të ndryshme lënde.
Këto
ishin 6 gjendjet e lëndës. Por gjithçka ekziston në 7 sepse vet natyra e
universit ekziston në 7. Gjendja zero ishte limiti i poshtëm i 5
gjendjeve kryesore por cili është limiti i sipërm i këtyre gjendjeve?
“Vala
Mentale” është gjendja e 7-të e lëndës. Vala mendore ekziston në një
nivel energjie më të lartë se sa rrezja. Vala e mendimit madje mund të
lëviz me shpejtësi shumë më të madhe se rrezja. Lënda në këtë gjendje
lëviz me shpejtësi infinit. Ajo ndodhet në të njëtën kohë edhe “ketu”
edhe “atje” pra në dy vende të ndryshme pamvarësisht nga largësia midis
tyre. Vala mentale është lokale dhe jo-lokale.E vërteta është se të gjitha lëndët janë një edhe e njëjta lëndë. Të
gjitha lëndët janë manifestime të ndryshme të “Valës Mentale”. Të gjitha
gjendjet e lëndës që kemi përmendur janë kondensime të një gjendje
tjetër që ndodhej sipër tyre. Mendimi është koshiencë dhe kosheinca
është mendje. Të gjitha gjërat përfundimisht i përkasin “Mendjes
Universale”.
Çdo lloj elementi në temperaturën e dhomës ndodhet në
gjendje të caktuar (default). Kjo do të thotë se ekziston, “mendja”,
“konshienca” ose “memoria” që gjithmonë në temperaturën e dhomës ndodhet
në atë gjendje dhe me ato karakteristika. Pra ekziston një “program
universal mental” i cili ndodhet kudo dhe organizon saktësisht gjendje e
atomeve, molekulave, grimcave subatomike në mënyrë tepër specifike.
Inteligjenca ndodhet kudo dhe në çdo gjë. Materia është duke “menduar” materien.
Nëse
“Universi Mental” mendon një trajtë ose formë të caktuar ai shëndrohet
në atë formë. Nëse “ai” mendon një lëvizje, lëvizja kryhet. Çdo gjë që
ju shikoni në univers është funksion i mendimit të “Universit Mental”.
Kjo është mënyra e krijimit të gjithçkaje. Ne jetojmë në univers mental
dhe gjithçka që perceptojmë ka trajtë mendimi.
Imagjinoni kur shkenca
të arrij në atë fazë sa të përvetësoj dhe të manipuloj “programin
mental” të lëndës. Çfarë do të ndodhë atëhere? Ne do të jemi në gjendje
të krijojmë “objekte të zgjuara” si për shembull fleta letre të cilat
vetformohen sërish në mënyrë perfekte pasi ne i kemi grisur dhe i kemi
hedhur në kosh. Po ashtu edhe terminatori i famshëm prej mërkuri i cili
na ndërron formën dhe ngjyrën në filëm, do të jetë diçka e thjeshtë per
ne apo jo? Pra me pak fjalë ne do të jemi në gjendje të ndryshojmë
karakteristikat e çdo objekti nëse arrijmë të ndryshojmë “programin e
tij mental”.
Kjo është shuma e 7 gjendjeve të lëndës nga “boshllëku i hapësirës” deri te “vala mentale”.
Çdo
lëndë është një lëndë. Të gjitha lëndët janë “vala mentale”. Çdo lëndë
është energji. Çdo lloj energjie është një energji unike dhe është
energji kinetike. Gjithçka lëviz, gjithçka lëkundet, gjithçka vibron. Të
gjitha energjitë janë koshiencë. Koshienca është mendje në lëvizje.
Gjithçka është mendje. Çdo lëndë dhe çdo lloj energjie është funksion i
manifetimit universal të mendjes.Mendja është lëndë, lënda është mendje dhe mendja është “lënda universale”.
Ligji
universal na tregon se çdo gjë ekziston në brendësi të diçkaje tjetër.
Asnjë gjë nuk mund të ekzistoj në asgjë. Vakumi i hapësirës është bosh
nga çdo gjë përveç “valës mentale”. Nuk ekziston vakum absolut
plotësisht bosh.
Çdo lëndë ka masë dhe zë një hapësirë të caktuar.
Masa është parametri fizik i rezistencës që çdo objekt i bën ndryshimit
të shpejtësisë apo të drejtimit. “Vala Mentale” është diçka që mbush
hapësirën me vakum. Në këtë gjendje lënda e ka densitetin e masës zero.
Duke e krahasuar me gjendjen zero që e ka densitetin e masës infinit.
Pra siç e shikoni janë dy ekstreme të kundërta për lëndën.
As një gjë
nuk mund të krijohet nga asgjëja. Sa ngjashmëri ka me doktrinat fetare
që thonë: Në fillim nuk ishte asgjë përveç Zotit (Mendja Universale).
Zoti mund të krijohet vetëm nga vetvetja. Zoti është gjithçka (Lënda
Universale).
Çdo gjë është funksion i kombinimit Mendje-Lëndë
Universale. Universi është një oqean i vazhdueshëm energjie. Nuk
ekziston asnjë ndarje në të përveç perceptimit. Universi është një
ç’organizim i mirë organizuar i lëndës dhe energjisë.
Doktrinat
fetare thonë: Universi u krijua si ide e mendjes së Zotit. Në këtë
kontekst na duhet të mendojmë se në fillim ishte “Vala Mentale”. Më pas
vala mentale u shëndrua në rreze. Rrezja u bë plazma, plazma u bë gaz,
gazi u bë lëng, lëngu u bë trup i ngurtë, dhe trupat e ngurtë u
shëndruan në “vrima të zeza”. Me pak fjalë ky është ekuilibri dhe
balanci i forcave në universin pas “Big Beng-ut” të madhë. “Vala Mentale
Universale” është edhe më perfekte se sa vala jonë individuale mendore.
Kjo “Valë Mentale” madhore lejon të transofromohet çdo gjë në gjithçka.
Ku gjithçka është mendje, mendja është çdo gjë dhe universi është
mendje.

Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Burrel
Postime Postime : 31709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 26
Hobi Hobi : Dashuria endrra shpresa ke te zgjidhja nga te tria dhe nje nate lotin pyeta mu pergjigj DASHURIA

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi