Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto) People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto) People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto)

2 posters

Shko poshtë

NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto) Empty NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto)

Mesazh nga Emona Mon 30 Jul 2012 - 5:33

Në fund të prillit të 2009-ës, astronautët fotografuan nga Stacioni Ndërkombëtarë i Hapësirës dy cikle misterioze akulli në sipërfaqe të tokës, me dimensione rreth 4.4 kilometër katrorë.

Ciklet u fotografuan në pjesët anësore të liqenit Baikalis që ndodhet në Siberinë jugore.
Prejardhja e cikleve deri më sot mbetet ende enigmë nga NASA, e cila pohon se formacione të tilla ishin shfaqur dikur nët ë shkuarën në të njëjtin vend në vitet 1985 dhe 1994.

Edhe pse një rrymë e ngrohtë uji, në thellësinë e madhe të katre dy pikave do të ishte e pamundur të krijonte dy cikle të tilla, shumë shkencëtarë ia dedikojnë këtë formacion dhe rishfaqje, aktivitetit hidrotermik në sipërfaqen e liqenit.
Ky aktivitetet hidrotermik, citon alb-observer.com, mund të shkrijë akullin dhe në kombinacion me temperaturat e zonës, e ngrinë atë brenda të njëjtës ditë. Ndërkohë, janë të shumtë ata shkencëtarë të cilët pohojnë se shkrirja e akujve shkaktohet nga zhytja dh dalja e UFO-ve gjigande, që fshihen për vite rreth në thellësinë e “mbetjeve” të liqenit me thellësi 7 kilometrash.

Liqeni Baikali, është një nga liqenet më të veçanta për shumë aspekte. Veç thellësisë së madhe të tij, si dhe të një trashësie mbetjesh, si llucë, baltë etj në fundin e tij, është dhe liqeni më i madh me ujë të ëmbël në tokë dhe është liqeni më i vjetër me një moshë përkatësisht 25-30 milionë vjet ekzistencë.
Gjithashtu, konsiderohet si perlë e ambientit në Rusi dhe është shtëpia e një sërë bimësie dhe kafshësh të rralla, ku pjesa më madhe prej tyre janë më të veçantat në ekosistemin global.
Surpriza e këtij liqeni i dedikohet një sërë lloji të ndryshëm peshqish të cilët nuk i ndeha askund tjetër në talenti tonë.

Fotografitë e NASA-ës për ciklet enigmatikë u publikuan për herë të parë në sajtin e saj zyrtarë:

NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto) NASA--300x225NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto) NASA-Cikle-300x200

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto) Empty Re: NASA fotografon cikle enigmatik në liqenin Baikalis! (foto)

Mesazh nga Anakonda Wed 3 Oct 2012 - 18:12

Shum interesante kjo....
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time