Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.


Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

2 posters

Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga adiroj Thu 9 Aug 2012 - 0:42

Me ndihmoni keshillat tuaja jane shume te vleshme.

adiroj
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Postime Postime : 1
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 09/08/2012
Mosha Mosha : 44

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Re: Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga Anakonda Wed 26 Sep 2012 - 4:34

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? F_020810
Përgatitja 15 min: Pjekja: 15 min. Kalori 137.
Përbërës për 4 persona:
* 2 qepë të bardha për porcion
* patëllxhanë të mëdha
* 2 thelpinj hudhre
* 20 ml verë e bardhë
* 30 ml uthull
* 4 lugë vaj ulliri
* gjysmë speci i gjelbër
* gjethe mente
* kripë, piper

Përgatitja:Qëroni qepët dhe pritini në formë unaze gjysmë cm e trashë. Futi qepët
për 15 min në një enë me ujë të ftohtë që të humbasin disi shijen e
fortë, pastaj kulloji dhe fshiji me letër kuzhine.
Qëroni patëllxhanët. Copëto specin e gjelbër dhe hudhrën prite në feta.
Pjekja:
Vendosni kubikët e patëllxhanit në 1 tenxhere. Lagi me verën, uthullën
dhe më shumë ujë derisa të lagen komplet. Kriposi dhe shtoni hudhrën.
Lërini të vlojnë për 15 min.
Më pas kullojini mirë. Elimino hudhrën dhe lërini të ftohen.
Në një enë sallate bashkoni qepën e patëllxhanët. Shtoi kripën, piperin e gjethet e mentës.
Spërkati me vaj e serviri
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Re: Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga Anakonda Wed 26 Sep 2012 - 4:35

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? F_020811
Filetë viçi me kërpudha


Materialet për 2 persona
* 2 fileta mish viçi (rreth 180-200 gr.)
* 2 lugë gjelle vaj ulliri
* 1 lugë gjelle gjalpë
* 1 filxhan kërpudha të prera
* 1 filxhan lëng mishi
* 2 lugë gjelle brandi
* hudhër
* kripë dhe piper i kuq dhe i zi.
Përgatitja
1. I lyeni filetat nga të dy anët me kripë dhe piper e hudhër.
2.
Në vazhdim ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit në një tenxhere të
thellë dhe shtoni në të filetat e mishit. I skuqni nga të dy anët, dy
minuta për çdonjërën anë dhe menjëherë më pas i shuani me brandi. I
vendosni filetat në një pjatancë dhe kujdesuni që të ruhen të ngrohta.
3. I hidhni kërpudhat e prera si dhe piperin e kuq në salcën që ka mbetur në tenxhere.
4. Në vazhdim, shtoni lëngun e mishit dhe në fund, i spërkatni filetat me gjysmën e salcës.I servirni menjëherë duke i shoqëruar me pure patatesh ose pilaf.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Re: Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga Anakonda Wed 26 Sep 2012 - 4:36

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? F_020812
Kallamar i tiganisur me salcë jeshile dhe hudhër


Materialet për 4 person:
* 1/2 kg kallamar i pastruar dhe i prerë në rrathë
* 1/2 filxhan miell
* vaj për skuqje.
* 1 filxhan arra të shtypura
* 2 feta të holla buke pa kore të prera në pjesë të vogla
* 3/4 e filxhanit verë e bardhë
* 3 -4 thelpinj hudhre
* 1/2 tufe majdanoz
* 3-4 lugë gjelle vaj ulliri
* kripë dhe piper

Përgatitja
Vëmë
të gjitha materialet së bashku në një tas dhe i shtypim me dorë deri sa
të bëhen një masë mbulojeni dhe ruajeni në frigorifer.
Lyeni me
miell rrathët e prera të kalamanit nga të gjitha anët dhe vërini të
tiganisen në një tigan të madh, në të cilin kini hedhur më parë vajin të
digjet. Kujdes që të tiganisen mirë mos hidhni shumë copa bashkë sepse
bie temperatura dhe në vend që të bëhen kërce ngjiten me njëra tjetrën.
Hiqini nga tigani dhe shtrojini në një letër pirëse.Vendosen në një pjatë dhe zbukurohen me majdanoz, gjithashtu vëmë salcën
në një pjatë të veçantë me qëllim që të marrë secili aq sa dëshiron.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Re: Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga Anakonda Wed 26 Sep 2012 - 4:36

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? F.0224000317752_m
Për 4-5 persona duhen:
• mish 500 gr
• qepë l kg
• hudhra 1 kokërr
• vaj 4-5 lugë gjelle
• salcë 1 lugë kafeje
• pak piper i kuq
• uthull 3-4 lugë gjelle
• kanellë, kripë, piper i zi, 2 fletë dafine

Çomleku
zakonisht përgatitet me mish viçi dhe me qepë të vogla sa një kokërr:
arre. Në mungesë të tyre, mund të përdoren qepë të thata të prera në
katërsh.
Thelat e mishit skuqen në fultere me vaj të nxehtë sa të krijohet kore e kuqe pastaj vihen në tenxhere.

yndyrën që ka mbetur nga mishi, skuqen qepët dhe vendosen përbri mishit,
vihen në zjarr, shtohen thelpinj hudhra, piper i zi, piper i kuq, pak
kanellë dhe shuhen me uthull. Pastaj hidhet pak salcë domatesh, ujë dhe
përzihen me lugë druri.
Në fund vihet kapaku, anët e të cilit zihen me brumë ose përdoret tenxherja me presion.
Çomleku del më i shijshëm kur përgatitet në enë balte.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Re: Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga Anakonda Wed 26 Sep 2012 - 4:37

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? F.0224000202248_m
Byrek me purri e qumësht


Për 4-5 persona duhen:
* 3 gota uji miell (500 gr)
* 300 ml ujë (6 filxhanë kafeje)
* kripë

Për mbushje:
* 1 kg purri (presh)
* 1 ve
* 1/2 filxhani çaji qumësht
* kripë, piper i kuq, gjysmë filxhani çaji vaj.

Ky
lloj byreku përgatitet njëlloj si me spinaq, por për mbushje merren
purri. Purrinjtë qërohen, lahen, grihen dhe skuqen me yndyrë të mbuluar
me kapak.Që të zbuten, pak u shtohet qumësht, lihen të ziejnë 10 minuta të tjerë,
avullon lëngu i tepërt, hiqen nga zjarri, përzihen me vezë, piper i kuq
e kripë.
Për byrek preferohet mielli i fortë (miell që përmban
gluten më tepër dhe ka elasticitet). Mbi tryezë ose në tepsi përhapet
mielli, në mes hapet një gropë ku hidhet ujë me pak kripë. Për l kg
miell merret 550-600 gr ujë, megjithëse kjo varet nga lagështia e
mielli.
Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë, i cili
punohet 10 minuta, ndahet në kuleç, mbulohet me pecetë të lagur dhe
lihet 20-30 minuta që të zbuten proteinat dhe të fitojë elasticitet; në
këtë mënyrë petët do të hapen më mirë.
Prej çdo kulaçi bëhen petë të vogla, secila prej tyre përmiellet me niseshte dhe qiten 3-4 copë njëra mbi tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Këto
shikohen herë pas here që të mos ngjiten me njëra-tjetrën dhe u hidhet
nga pak niseshte.
Në tepsi të lyer me yndyrë shtrohet gjysma e
petëve, duke e spërkatur secilën me yndyrë, mbi to qitet mbushja dhe
mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me yndyrë, mbi to
qitet mbushja dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me
yndyrë. Anët mbështillen nga brenda. Byrekuspërkatet me yndyrë dhe piqet
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Re: Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga Anakonda Wed 26 Sep 2012 - 4:38

Sallatë me patëllxhan dhe qepë


Përgatitja 15 min: Pjekja: 15 min. Kalori 137.
Përbërës për 4 persona:
* 2 qepë të bardha për porcion
* patëllxhanë të mëdha
* 2 thelpinj hudhre
* 20 ml verë e bardhë
* 30 ml uthull
* 4 lugë vaj ulliri* gjysmë speci i gjelbër
* gjethe mente
* kripë, piper

Përgatitja:
Qëroni
qepët dhe pritini në formë unaze gjysmë cm e trashë. Futi qepët për 15
min në një enë me ujë të ftohtë që të humbasin disi shijen e fortë,
pastaj kulloji dhe fshiji me letër kuzhine.
Qëroni patëllxhanët. Copëto specin e gjelbër dhe hudhrën prite në feta.
Pjekja:
Vendosni kubikët e patëllxhanit në 1 tenxhere. Lagi me verën, uthullën
dhe më shumë ujë derisa të lagen komplet. Kriposi dhe shtoni hudhrën.
Lërini të vlojnë për 15 min.Më pas kullojini mirë. Elimino hudhrën dhe lërini të ftohen.
Në një enë sallate bashkoni qepën e patëllxhanët. Shtoi kripën, piperin e gjethet e mentës.
Spërkati me vaj e serviri.
Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? F.0208014828540_m
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Re: Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga Anakonda Wed 26 Sep 2012 - 4:39

Filetë viçi me kërpudha


Materialet për 2 persona
* 2 fileta mish viçi (rreth 180-200 gr.)
* 2 lugë gjelle vaj ulliri
* 1 lugë gjelle gjalpë
* 1 filxhan kërpudha të prera
* 1 filxhan lëng mishi
* 2 lugë gjelle brandi
* hudhër
* kripë dhe piper i kuq dhe i zi.

Përgatitja1. I lyeni filetat nga të dy anët me kripë dhe piper e hudhër.
2.
Në vazhdim ngrohni gjalpin dhe vajin e ullirit në një tenxhere të
thellë dhe shtoni në të filetat e mishit. I skuqni nga të dy anët, dy
minuta për çdonjërën anë dhe menjëherë më pas i shuani me brandi. I
vendosni filetat në një pjatancë dhe kujdesuni që të ruhen të ngrohta.
3. I hidhni kërpudhat e prera si dhe piperin e kuq në salcën që ka mbetur në tenxhere.
4. Në vazhdim, shtoni lëngun e mishit dhe në fund, i spërkatni filetat me gjysmën e salcës.
I servirni menjëherë duke i shoqëruar me pure patatesh ose pilaf.
Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? F.0208014623226_m
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale? Empty Re: Cfare do te gatuanit per nje dite te vecante, speciale?

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi