Mendime Pozitive
4 posters
Faqja 1 e 1
Mendime Pozitive
Mendime pozitive ose menyra e te menduarit pozitiv, po sjelle disa nga mendimet pozitive qe i kam lexu diku dhe me lan pershtypje te mire ne te menduarti pozitive ne jete.
"Unë jam"- një fjalë që ndonjëherë nënkupton asgjë-në dhe ndonjëherë pafundësinë. Gibran
Njerëzit janë në kërkim të dikujt që i mban prej dore. Për siguri. Për dikë që i premton që çdo gjë do shkojë mirë. Chuck Palahniuk.
"Është shumë më fisnike t'i shmangesh situatave të pakëndshme përmes heshtjes sesa t'i tejkalosh ato përmes grindjes".
Cfarë ka për të ndodhur do ndodh, dhe ti ke një zgjedhje: të shkosh bashkë me të ose kundër saj... Osho
"Unë jam"- një fjalë që ndonjëherë nënkupton asgjë-në dhe ndonjëherë pafundësinë. Gibran
Njerëzit janë në kërkim të dikujt që i mban prej dore. Për siguri. Për dikë që i premton që çdo gjë do shkojë mirë. Chuck Palahniuk.
"Është shumë më fisnike t'i shmangesh situatave të pakëndshme përmes heshtjes sesa t'i tejkalosh ato përmes grindjes".
Cfarë ka për të ndodhur do ndodh, dhe ti ke një zgjedhje: të shkosh bashkë me të ose kundër saj... Osho
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Mendime Pozitive
Bëhu si lumi në bujari dhe ndihmë,
Bëhu si dielli në zemërgjerësi dhe mëshirë
Bëhu si nata në mbulimin e mangësive të tjetrit,
Bëhu si i vdekuri në hidhërim dhe kërcënim,
Bëhu si dheu në modesti,
Bëhu si deti në mirëkuptim,
Si do që të bëhesh,
Ose duku ashtu si je
Ose bëhu ashtu si dukesh. RUMI
Bëhu si dheu në modesti,
Si do që të bëhesh,
Ose duku ashtu si je
Emona- WebMaster
Gjinia :
Ka gjithmonë diçka për të cilën duhet të jesh mirënjohës. Mos ji pesimist nëse herë pas here gjërat nuk shkojnë si do ti. Ji gjithmonë mirënjohës për dashamirësinë e njerëzve që të rrinë afër. Një zemër mirënjohëse të bën të lumtur. Buddha
Emona- WebMaster
Gjinia :
E vetmja mundësi që kemi për të ndryshuar është të jemi të disponueshëm për të kaluar mbi frikën. Lucia Giovannini
Emona- WebMaster
Gjinia :
Kini besim në ëndrrat tuaja, sepse në to fshihet porta e përjetësisë. Khalil Gibran
Emona- WebMaster
Gjinia :
Vetmia e vërtetë është një gjendje mendore. Vetëm duke marrë kontrollin mendor mund të marrim paqen e vërtetë. Eshte mendja dhe jo kushtet e jashtme që duhet të ndryshojmë. Paqja është diçka që arrihet së brendshmi e jo së jashtmi. (Anonim)
Emona- WebMaster
Gjinia :
Sikurse çdo dukuri natyrore që me bukurinë e saj të magjepsë, edhe bukuria e brendshme është po aq magjepse. Bukuria e saj madhështore nuk ka nevojë për grim. Mbushe brendësinë me mëshirë, dhimbsuri, empati, tolerancë ndaj vetes dhe të tjerëve e kjo gjeneron në kultivimin e saj. Bukuria fizike mplaket por bukuria e brendshme rrezaton gjithë jetë. Rrezato bukuri që të tjerët të të imitojnë! © /Valbona Kastrati/
Emona- WebMaster
Gjinia :
Mësuesi tha: Jam betuar se do ta dëgjoj vetëm njeriun, që fjalën e përdor për të thënë një MENDIM dhe mendimin e përdor për të thënë TE VERTETEN. Për mendimin pozitiv duhet të jesh vetëm NJERI.
Mendimet rrinë tek secili njeri, si ajka në çdo pikë të qumshtit.
Mendimi i mirë është herë-herë sikur brumi: duhet ngjeshur mirë e mirë, që të shndërrohet në mendim jetëgjatë.
Mendimet shpesh janë sikur era: -shuajnë zjarrin e vogël, por nderzin edhe më shumë zjarrin e madh.
Mendimet e këndshme sjellin kthesa.
Mendimet e fuqishme, permes njeriut sundojnë botën.
Nuk ka asgjë në botë që të çarmatos më shumë e më fortë sesa mendimi që përmban mirësi.
Mendimi pozitiv është mbret i gjithë botës, kurse mendimi negativ është mbret vetëm i budallenjve.
Mendimet janë si diamanti, aq sa është zor të gjenden, aq është zor të përpunohen.
Të gjitha qeveritë në botë mbledhin tatime e bëjnë investime, por, asnjë qeveri në botë nuk mund të mbjellë gëzime në zemrat e njerëzve si mendimi pozitiv.
Thuhet: Njerëzit vdesin, përmendoret rrënohen, vetëm mendimet që ndërtojnë jetën e brezave, jetojnë deri në amshim.
Plaku tha: Mendja e fuqishme që ndjek qëllimet praktike është mendja më e mirë në botë.
Përvoja tha: Kur të arrish në majë të bjeshkës, do të shohësh dhe do të bindesh se nuk paska qenë maja aq e lartë.
Andaj, kur pi ujë, mendo për burimin. Mos kini kurrë qëllim për të qenë dikushi, nëqoftë se nuk jeni më parë NJERI.
Mendimet rrinë tek secili njeri, si ajka në çdo pikë të qumshtit.
Mendimi i mirë është herë-herë sikur brumi: duhet ngjeshur mirë e mirë, që të shndërrohet në mendim jetëgjatë.
Mendimet shpesh janë sikur era: -shuajnë zjarrin e vogël, por nderzin edhe më shumë zjarrin e madh.
Mendimet e këndshme sjellin kthesa.
Mendimet e fuqishme, permes njeriut sundojnë botën.
Nuk ka asgjë në botë që të çarmatos më shumë e më fortë sesa mendimi që përmban mirësi.
Mendimi pozitiv është mbret i gjithë botës, kurse mendimi negativ është mbret vetëm i budallenjve.
Mendimet janë si diamanti, aq sa është zor të gjenden, aq është zor të përpunohen.
Të gjitha qeveritë në botë mbledhin tatime e bëjnë investime, por, asnjë qeveri në botë nuk mund të mbjellë gëzime në zemrat e njerëzve si mendimi pozitiv.
Thuhet: Njerëzit vdesin, përmendoret rrënohen, vetëm mendimet që ndërtojnë jetën e brezave, jetojnë deri në amshim.
Plaku tha: Mendja e fuqishme që ndjek qëllimet praktike është mendja më e mirë në botë.
Përvoja tha: Kur të arrish në majë të bjeshkës, do të shohësh dhe do të bindesh se nuk paska qenë maja aq e lartë.
Andaj, kur pi ujë, mendo për burimin. Mos kini kurrë qëllim për të qenë dikushi, nëqoftë se nuk jeni më parë NJERI.
An0nim- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Sarande
Postime : 2383
Gjinia :
Anëtarësuar : 28/03/2012
Mosha : 34
Ka çifte të bukura, që kanë shumë kohë së bashku. Ka adoleshentë të mërzitur që "dashurohen" pas një jave... Ka të fejuar posesive që shtrëngojnë njëri-tjetrin deri në urrejtje. Ka bashkëshortë që vuajnë. Ka të dashuruar ëndërrimtarë...
Dhe pastaj jemi ne. Se ku, ekzaktësisht, nuk dihet...!!
Dhe pastaj jemi ne. Se ku, ekzaktësisht, nuk dihet...!!
Te gjitha ishin te bukura...por mua me pelqen me shum kto keshilla..Emona shkruajti:Bëhu si lumi në bujari dhe ndihmë,
Bëhu si dheu në modesti,
Si do që të bëhesh,
Ose duku ashtu si je
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :