Do punonit pune vullnetare?
5 posters
Faqja 1 e 1
Do punonit pune vullnetare?
Do punonit ndonjehere pune vullnetare?
Mendoni se eshte mundesi e mire qe nje i ri, profesionalisht jo i
formuar mire, te fitoje pervoje dhe referenca te mira, me synim qe pas
ca muajve mund te jete pjese e asaj firme apo X pune tjeter?
Apo jeni kunder ketij ''fenomeni'' me mendim qe ne kete menyre behet ''vjedhje'' e fuqise tuaj puntore dhe intelektuale?
Keni punuar ndonjehere si vvullnetare? Cilat jane avantazhet dhe dizavantazhet e tij?
Mendoni se eshte mundesi e mire qe nje i ri, profesionalisht jo i
formuar mire, te fitoje pervoje dhe referenca te mira, me synim qe pas
ca muajve mund te jete pjese e asaj firme apo X pune tjeter?
Apo jeni kunder ketij ''fenomeni'' me mendim qe ne kete menyre behet ''vjedhje'' e fuqise tuaj puntore dhe intelektuale?
Keni punuar ndonjehere si vvullnetare? Cilat jane avantazhet dhe dizavantazhet e tij?
Re: Do punonit pune vullnetare?
Me paskeni dal ne shteg me kte teme...
Vullnetarizmi eshte dicka fisnike qe nuk mund ta zevendesoj asnje e mire materiale.. sigurisht ajo funksionon nese zgjedh ate fushe qe ke pasion dhe deshire.. vullnetarizmi i detyruar apo i shtrenguar eshte negative dhe sjell pesimizem. Ndersa dicka qe e ben me deshire te jep nje kenaqsi te vecante.. Te ndryshosh jeten e dikujt qe eshte apo ka lindur me i pa fat se ty eshte dicka qe nuk ka cmim.
Vete bej, kam vrapuar 2 maratona lokale per te mbledh para per shoqata bamirese gjithshtu kur kam kohe ndihmoj me nje grup per femijet invalide ne pishine me klasat e tyre te notit.. por edhe me aktivitete te tjera!
Kjo eshte qe me pelqen shume nga Anglia, njerezit ktu bejne shume pune vullnetare edhe te rinjte qe nga mosha 14-15 vjec te cilet jane te edukuar shume mire dhe me prinder te pasur perseri shkojne e mbledhin para, ndihmojne ne spitale apo me femijet ne shkolla.
Vullnetarizmi eshte dicka fisnike qe nuk mund ta zevendesoj asnje e mire materiale.. sigurisht ajo funksionon nese zgjedh ate fushe qe ke pasion dhe deshire.. vullnetarizmi i detyruar apo i shtrenguar eshte negative dhe sjell pesimizem. Ndersa dicka qe e ben me deshire te jep nje kenaqsi te vecante.. Te ndryshosh jeten e dikujt qe eshte apo ka lindur me i pa fat se ty eshte dicka qe nuk ka cmim.
Vete bej, kam vrapuar 2 maratona lokale per te mbledh para per shoqata bamirese gjithshtu kur kam kohe ndihmoj me nje grup per femijet invalide ne pishine me klasat e tyre te notit.. por edhe me aktivitete te tjera!
Kjo eshte qe me pelqen shume nga Anglia, njerezit ktu bejne shume pune vullnetare edhe te rinjte qe nga mosha 14-15 vjec te cilet jane te edukuar shume mire dhe me prinder te pasur perseri shkojne e mbledhin para, ndihmojne ne spitale apo me femijet ne shkolla.
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
Po do e beja dhe me shume deshire madje...
Leo vertet ne Angli i organizojne shpesh punet vullnetare...
Kalamajt kane ore pune ne vit vetem per kete qellim..
Bravo per zotin.
Leo vertet ne Angli i organizojne shpesh punet vullnetare...
Kalamajt kane ore pune ne vit vetem per kete qellim..
Bravo per zotin.
Nuk kam punuar naj her pun vullnetare;por deshiroj shum qe kur trritem te punoj si vullnetare;kam deshir te punoj edhe te ndihmoj femijet e varfer sidomos ata qe jan jetime;pervec avantazheve qe te ndihmon edhe te ben te jesh i pergatitur me femijet ka disavantazh prsh kjo sesht pun si paguhet;apo ne fillim esht disi e veshtir qe tpertatesh ne at ambient;por me kalimin e kohes fillon e meson te ambjentohesh
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Po kam punu 1 vit rresht cdo dite, eshte kenaqesi.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Similar topics
» Shiu është punë e Zotit, por mirëmbajtja, punë e njeriut"
» Lulishtja vullnetare
» Dhurimet vullnetare të gjakut, spitalet në krizë
» Punë papunësie
» Si te mos vonohemi ne takime apo ne pune