Adoleshentët që nuk flenë sa duhet do të kenë probleme me zemrën
4 posters
Faqja 1 e 1
Adoleshentët që nuk flenë sa duhet do të kenë probleme me zemrën
Shkencëtarët kanadezë theksojnë se zbulimi i tyre ka vërtetuar se adoleshentët që nuk plotësojnë nevojat e tyre me gjumë cilësor pas një periudhe të caktuar kohore do të kenë probleme me zemër.
Hulumtuesit kanë vëzhguar 4.100 persona të rinj dhe është vërtetuar se ata që nuk kishin fjetur sa duhet kishin mundësi të madhe që të vuajnë nga mbipesha dhe të kenë një sasi të madhe të kolesterolit në gjak.
Të gjithë adoleshentët që ishin anketuar kishin qenë të shëndoshë, por ata që pak gjumë kishin mundësinë më shumë se të tjerët që të sëmuren.
Edhe pse rezultatet e hulumtimit nuk tregojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë se problemet me zemër ndërlidhen me mungesën e gjumit është vërtetuar se personat që nuk flenë aq sa duhet dhe më shumë nga koha e kalojnë ulur apo shtrirë, që në mënyrë automatike ndikon në shtypjen e gjakut dhe në grumbullimin e dhjamit, e kjo përsëri dëmton zemrën.
Sipas mjekëve, njerëzit duhet të mendojnë më shumë rreth asaj për të pasur një gjumë më cilësorë.
Hulumtuesit kanë vëzhguar 4.100 persona të rinj dhe është vërtetuar se ata që nuk kishin fjetur sa duhet kishin mundësi të madhe që të vuajnë nga mbipesha dhe të kenë një sasi të madhe të kolesterolit në gjak.
Të gjithë adoleshentët që ishin anketuar kishin qenë të shëndoshë, por ata që pak gjumë kishin mundësinë më shumë se të tjerët që të sëmuren.
Edhe pse rezultatet e hulumtimit nuk tregojnë në mënyrë të drejtpërdrejtë se problemet me zemër ndërlidhen me mungesën e gjumit është vërtetuar se personat që nuk flenë aq sa duhet dhe më shumë nga koha e kalojnë ulur apo shtrirë, që në mënyrë automatike ndikon në shtypjen e gjakut dhe në grumbullimin e dhjamit, e kjo përsëri dëmton zemrën.
Sipas mjekëve, njerëzit duhet të mendojnë më shumë rreth asaj për të pasur një gjumë më cilësorë.
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Tirane
Postime : 18036
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/05/2009
Re: Adoleshentët që nuk flenë sa duhet do të kenë probleme me zemrën
Edhe mund te jet e vertet,por cte bej qe mu sme z e gjumi.apo tmarr valjum si thu ti?
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Per zotin jane corientu fare kalamajte e ketij brezi...
Nga pagjumesia jane bere si te hutuar.
Kur kam lexu kta fjal kujtova se hyri mami im nforum...Ariel shkruajti:Per zotin jane corientu fare kalamajte e ketij brezi...
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Hahahahahhahaah shejton gocGangsterja shkruajti:Kur kam lexu kta fjal kujtova se hyri mami im nforum...Ariel shkruajti:Per zotin jane corientu fare kalamajte e ketij brezi...
Mami pra jam dhe une nigjoje mamin hahahahahaaa
Cdo dite e me poshte....
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Similar topics
» Kujdes nga disa ilaçe që mund të japin probleme me zemrën
» Shpëtimtari dhe personat, të cilët ofrojnë ndihmën e parë, duhet të kenë kujdes
» Depresioni tek Adoleshentet - Çfarë mund te bejne prinderit per te lehtesuar adoleshentet ne depresion?
» Nëna a duhet të sillet si mike, mbrojtëse, apo duhet të jetë autoritet?
» 24 thenie qe gjithmone duhet t'i kujtosh, dhe 1 gje qe kurre s'duhet ta harrosh...!!!
» Shpëtimtari dhe personat, të cilët ofrojnë ndihmën e parë, duhet të kenë kujdes
» Depresioni tek Adoleshentet - Çfarë mund te bejne prinderit per te lehtesuar adoleshentet ne depresion?
» Nëna a duhet të sillet si mike, mbrojtëse, apo duhet të jetë autoritet?
» 24 thenie qe gjithmone duhet t'i kujtosh, dhe 1 gje qe kurre s'duhet ta harrosh...!!!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi