Shumë fëmijë nuk i pastrojnë duart pas përdorimit të WC-së
+2
Anakonda
WebMaster
6 posters
Faqja 1 e 1
Shumë fëmijë nuk i pastrojnë duart pas përdorimit të WC-së
Gati 90 për qind e prindërve besojnë se si papastërtitë e vogla nuk mund t’u bëjnë dëm fëmijëve, ndërsa ekspertët paralajmërojnë se pikërisht kështu transmetohen viruset dhe bakteret e rrezikshme.
Tri të katërtat e fëmijëve e pranojnë që nuk i pastrojnë duart para drekës, ka zbuluar hulumtimi i kompanisë britanike “Initial Washroom Hygiene” i kryer në 1000 prindër dhe 550 fëmijë në moshën prej shtatë deri 11 vjeç.
Gati 40 për qind e tyre nuk i pastrojnë duart me sapun pas përdorimit të WC-së, ndërsa duart e djemve kanë qenë më të papastra se të vajzave. Duart më të papastra i kanë pasur tetëvjeçarët, shkruan Daily Mail. Dy të tretat e të vegjëlve e pranojnë që rolin më të madh në të mësuarit e higjienës themelore e kanë prindërit e tyre, ndërsa rreth 90 për qind të prindërve besojnë se si fëmijët i kanë “shumë të pastër” dhe që pak papastërti nuk mund të dëmtojë, ka vërtetuar studimi. “Fakti që prindërit besojnë se si fëmijët i kanë shumë të pastër është vetvetiu alarmant.
Disa viruse dhe baktere si E.coli, streptokoku, gripi dhe noroviruset barten përmes duarve dhe mund të lënë pasoja serioze në shëndet” – ka theksuar udhëheqësi i hulumtimit, dr. Peter Barratt. Larja e rregull e duarve me ujë dhe sapun redukton rrezikun nga përhapja e viruseve dhe baktereve, ndërsa edukimi para së gjithash varet nga prindërit, detyra e të cilëve është që t’ua mësojnë fëmijëve bazat e higjienës, ka shtuar ai./bebaime/
Tri të katërtat e fëmijëve e pranojnë që nuk i pastrojnë duart para drekës, ka zbuluar hulumtimi i kompanisë britanike “Initial Washroom Hygiene” i kryer në 1000 prindër dhe 550 fëmijë në moshën prej shtatë deri 11 vjeç.
Gati 40 për qind e tyre nuk i pastrojnë duart me sapun pas përdorimit të WC-së, ndërsa duart e djemve kanë qenë më të papastra se të vajzave. Duart më të papastra i kanë pasur tetëvjeçarët, shkruan Daily Mail. Dy të tretat e të vegjëlve e pranojnë që rolin më të madh në të mësuarit e higjienës themelore e kanë prindërit e tyre, ndërsa rreth 90 për qind të prindërve besojnë se si fëmijët i kanë “shumë të pastër” dhe që pak papastërti nuk mund të dëmtojë, ka vërtetuar studimi. “Fakti që prindërit besojnë se si fëmijët i kanë shumë të pastër është vetvetiu alarmant.
Disa viruse dhe baktere si E.coli, streptokoku, gripi dhe noroviruset barten përmes duarve dhe mund të lënë pasoja serioze në shëndet” – ka theksuar udhëheqësi i hulumtimit, dr. Peter Barratt. Larja e rregull e duarve me ujë dhe sapun redukton rrezikun nga përhapja e viruseve dhe baktereve, ndërsa edukimi para së gjithash varet nga prindërit, detyra e të cilëve është që t’ua mësojnë fëmijëve bazat e higjienës, ka shtuar ai./bebaime/
Re: Shumë fëmijë nuk i pastrojnë duart pas përdorimit të WC-së
E vertet esht ndoshta ata mendojn se esht me mire qe te mos i pastrojn...edhe pse ndodh e kuderta dmth ajo qe ke then ti
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
femije te keqinj,,pa lare duart te hani buke,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
Duhen edukuar qe te vegjel.
Sidomos pas banjos lahen duart perhere se eshte neveri.
Ato shishet e vogla me desifektant kushtojne shume lire dhe cdo njeri qe tek femijet duhet ta kete ne cante.
Sidomos pas banjos lahen duart perhere se eshte neveri.
Ato shishet e vogla me desifektant kushtojne shume lire dhe cdo njeri qe tek femijet duhet ta kete ne cante.
sado qe i kam akoma te vegjel i kam mesuar te lajne duart edhe dhembet...
Ailin- Princeshë
- Vendbanimi : Tirane
Postime : 403
Gjinia :
Anëtarësuar : 18/12/2012
Mosha : 29
Gjera elementare qe duhet tu mesohen qe heret...
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Similar topics
» Pink: Dua të kem shumë fëmijë
» Historia e një fëmije me shumë “prindër”
» Këshilla, mos prisni shumë për një fëmijë
» C’jane duart, c’fare shprehin dhe fshehin duart…?
» Një studim i ri flet për pasojat e përdorimit të celularit .
» Historia e një fëmije me shumë “prindër”
» Këshilla, mos prisni shumë për një fëmijë
» C’jane duart, c’fare shprehin dhe fshehin duart…?
» Një studim i ri flet për pasojat e përdorimit të celularit .
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi