Receta te shpejta.
2 posters
Klea Love Forum :: Arti dhe Kultura Tradicionale :: Kuzhina Tradicionale Shqiptare :: Kuzhinat e Huaja
Faqja 1 e 1
Receta te shpejta.
Role pule, pjatë origjinale italiane
Gatuhet me gaz
Koha e pjekjes: 20 min
Përbërësit për 4 porcione:
4 gjokse pule
kripë e piper
4 feta të holla proshutë krudo
4 feta te holla djathi të shkrirë
4 asparagë të zier
miell
gjalpë
1 lugë vaj
2 lugë lëng pule
6 lugë liker marsala
Përgatitja:
Prisni gjokset e pulës, hapini dhe sheshojini me okllai. Hidhuni sipër kripë e piper dhe shtrijuni sipër një fetë proshutë dhe djathë të shkrirë, në fund asparagët. Rrotullojeni me kujdes, duke fiksuar çdo role me fije kuzhine dhe pastaj mbulojeni me miell. Skuqini me zjarr të lehtë roletë në një tigan me gjalpë për rreth 15 minuta, duke i kthyer herë pas here. Mbas skuqjes hiqni fijen dhe vendosni roletë në një pjatë për t’i mbajtur të ngrohta.
Për salcën: spërkatni tiganin me liker marsala, shtojini lëngun e pulës dhe 10 g gjalpë. Ziejini derisa të valojë dhe lëreni të ziejë kështu për 3-4 minuta, duke e përzier në mënyrë që përbërësit të marrin shijen e lëngut të pulës.
Hidheni salcen siper roleve dhe shoqerojeni me nje kontorne asparagesh.
Re: Receta te shpejta.
Omlete ne furre me mozzarela dhe bime aromatike.
Për 4 persona:
8 vezë
2 lugë pana
1 lugë vaj ulliri
4 lugë djathë kaçkavall i grirë
100 gram mocarela
3 qepë të njoma (bishtat)
1 tufë (borzilok, majdanoz,mente)
Gjalpë, kripë e piper
Përgatitja:
Në një tas rrahim vezët me panën, vajin dhe djathin kaçkavall. E copëtojmë mocarelën me duar dhe e bashkojmë me vezën. Grijmë erëzat imët dhe i shtojmë edhe ato. Në fund i rregullojmë me kripë e piper. E hedhim masën e përgatitur në një tavë të vogël ose tigan, të cilën më parë e kemi lyer me gjalp dhe e pjekim në 180 gradë për 15 minuta. E servirim omëletën të vakët, të prerë në copa.
Re: Receta te shpejta.
PULE ME TON
2 gjokse pule (rreth 400 g)
2 vezë të ziera
1 vezë
1 konservë ton 160 g
2 lugë gjelle djathë parmigiano i grirë
kripë
piper
1 tufë majdanoz
Përgatitja
Gjokset e pulës i presim mes për mes për të krijuar feta më të holla dhe i vendosim mbi një letër alumini.duke mos lënë hapësira boshe.
Në një tas mesatar grijmë vezët e ziera, shtojmë tonin, djathin parmigiano të grirë, kripë, piper dhe majdanozin e grirë hollë.
Në fund shtojme vezën e papërpunuar dhe krijojmë një masë homogjene me të cilën do të mbushen gjokset e pulës.
Mbi shtresën e pulës shtrojmë një shtresë me përzierjen e përgatitur dhe me ndihmën e letrës së aluminit e mbështjellim për të krijuar rolenë në mënyrë të tillë që mbushja të mos dalë jashtë.
E pjekim në furrë në 180°C për 35-40 min. Pasi piqet lihet të ftohet pak dhe në fund pritet në feta.
Re: Receta te shpejta.
PENNE ME KUNGULLESHKA DHE PANCETE
Përbërësit për 4 persona:
400 g makarona penne (ose nje format makaronash sipas deshires)
2 kungulleshka
200 g pancete
2 qepe te njoma
djathë pecorino romano i grirë
vaj ulliri
verë e bardhë
pak kripë e piper i zi
Përgatitja:
Në tiganin e nxehur mirë me dy lugë vaj ulliri kalojmë qepën e grirë hollë, sapo të zbuten qepët shtojmë kungulleshkat e prera në feta të holla dhe i përziejmë derisa kungulleshkat të skuqen. Kur të jenë gati shtojmë ½ gote verë të bardhë me ½ uje + kripe dhe i lëmë të ziejnë për pak minuta.
Kur perimet të kenë zierë mirë shtojmë pançetën e prerë në kubikë dhe i lëmë të ziejnë në zjarr të ngadaltë për 10 min. E heqim tiganin nga zjarri.
Ndërkohë, ziejmë makaronat në ujë të bollshëm me kripë, i kullojmë dhe i hedhim në tiganin ku kemi përzjerjen kunguj + pançetë. Pasi i perziejmë mirë i hedhim djathë pecorino të grirë dhe i servirim menjëherë.
Re: Receta te shpejta.
SEMIFREDDO AL CAFFE
Perberesit:
Pana e ëmbël 350gr
mascarpone 250 gr
çokollatë e zezë 75 gr
sheqer pluhur 30 gr
kafe e shkurtër 2 filxhanë
konjak
pije me kafe
copëza çokollate
Përgatitja
Në një tas rrahim mascarpone me një lugë gjelle konjak, kafenë, sheqerin dhe çokollatën e grirë në rende. U shtojmë panën e rrahur dhe i përziejmë së bashku. Përbërjen e shpërndajmë nëpër gota të tejdukshme dhe i vendosim në frigorifer për të paktën 3 orë. Para se t’i servirim i spërkasim me pije me kafe dhe copëza çokollate.
Re: Receta te shpejta.
MUS MASCARPONE ME PORTOKALL
Përbërësit:
mascarpone 250 gr
sheqer 150 gr
portokalle 3 kokrra
2 vezë
4 kokrra arra
lëkurë limoni ose portokalli
Përgatitja:
Thyejmë vezët dhe i ndajmë të bardhat nga të verdhat. Të verdhave të vezëve u shtojmë sheqerin dhe i rrahim mirë deri sa të tretet sheqeri. Me ndihmën e nje luge druri shtojmë mascarponen dhe e përziejmë mirë. Shtrydhim tre portokallet dhe lëngun e tyre ia shtojmë masës së mësipërme. Rrahim të bardhat e vezëve, i bashkojmë me masën e mascarpones me lëvizje rrotulluese që të mos ulen. E ndajmë musin në 6 kupa xhami dhe i vendosim ne frigorifer për të paktën 3 orë. Para servirjes e zbukurojmë me thelbinj arrash dhe feta portokalli ose limoni.
Re: Receta te shpejta.
Kjo recete, Empanadas, vjen nga Argjentina, por eshte e perhapur dhe e njohur ne krejt Ameriken Latine. Zakonisht Empanadas behen te skuqura, por rezultati eshte mese i kenaqshem edhe nese i futim te piqen ne furre.
Perberesit
PERGATITJA:
Per brumin e empanadas perziejme miell, kripe dhe gjalpe me
temperature ambienti derisa te formohet nje mase homogjene. Brumi i
gatshem lihet ne frigorifer per ndonje ore.
Skuqim qepet e grira,shtojme mishin e grire dhe kuminin. Gatuajme me flake te larte derisa te thahet dhe shtojme uje.
Ne mes te zjerrjes shtojme te gjithe perberesit dhe kripe sipas deshires.
Shtrijme brumin dhe e presim ne rrathe. Ne qender te çdo rrethi veme nje
luge nga mbushja dhe e mbyllim duke ndjekur mesin e rrethit me qellim
qe anet te puthiten. Para se te vendosni empanadas ne furre.Lyejme me te
verdhe veze. Mbulojme me leter furre dhe gatuajme ne temp: 180°- 200°
derisa te shohim me sy qe jane pjekur. (perreth 20') Pjata eshte gati,
ju befte mire!
Perberesit
- 500gr miell
- 500gr mish derri dhe viçi te grire
- 250gr qepe te prera ne rrathe
- ullinj jeshile, rrush i thate
- kripe, piper, kumin
- 130gr gjalpe
- vaj
- uje
PERGATITJA:
Per brumin e empanadas perziejme miell, kripe dhe gjalpe me
temperature ambienti derisa te formohet nje mase homogjene. Brumi i
gatshem lihet ne frigorifer per ndonje ore.
Skuqim qepet e grira,shtojme mishin e grire dhe kuminin. Gatuajme me flake te larte derisa te thahet dhe shtojme uje.
Ne mes te zjerrjes shtojme te gjithe perberesit dhe kripe sipas deshires.
Shtrijme brumin dhe e presim ne rrathe. Ne qender te çdo rrethi veme nje
luge nga mbushja dhe e mbyllim duke ndjekur mesin e rrethit me qellim
qe anet te puthiten. Para se te vendosni empanadas ne furre.Lyejme me te
verdhe veze. Mbulojme me leter furre dhe gatuajme ne temp: 180°- 200°
derisa te shohim me sy qe jane pjekur. (perreth 20') Pjata eshte gati,
ju befte mire!
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Barna të shpejta shtëpiake
» Receta gatimi
» Receta per nje vit te mbar :D
» Dietat...ja ca receta dhe keshilla
» Dietat, Receta & Këshilla
» Receta gatimi
» Receta per nje vit te mbar :D
» Dietat...ja ca receta dhe keshilla
» Dietat, Receta & Këshilla
Klea Love Forum :: Arti dhe Kultura Tradicionale :: Kuzhina Tradicionale Shqiptare :: Kuzhinat e Huaja
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi