Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Receta gatimi People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.


Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Receta gatimi People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Receta gatimi

Faqja 1 e 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Shko poshtë

Receta gatimi Empty Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:09

Embelsire me mjalt

Duhen:

Miell 2 gota uji ose 500g
Sheqer 1 gote uji
Mjalte 2-3 luge gjelle
Veze 2 kokrra
Sode nje luge kafeje
Arra 1-2 filxhane kafeje
Gjalpe 2 filxhan kafeje (i shkrire)
Vanilje, kakao nje luge gjelle plot
Dhe dy filxhane uje.

Per shurupin duhen.

Sheqer 3 gota uji
Uje 2.5 gota uji

Ne nje ene perzihen mire vezet, mjalti, gjalpi, uje dhe ne fund shtohen arrat. Pastaj hidhet miell i perzier me sode dhe pak kakao. Zihet brumi i cili nuk duhet te punohet shume, qe te mos behet elastik. Brumi i pergatitur vendoset ne nje tave te lyer me yndyre, rrafshohet me dore, lyhet siperfaqja me te verdhe veze, behen disa vijaska me pirun dhe piqet per 30-35 minuta. Pas pjekjes ftohet, pritet ne copa ne forme rombi dhe i hidhet shurup i vakur, jo shume i nxehte, i aromatizuar me vanilje. Per te permiresuar cilesine e embelsires ne vend te ujit te percaktuar ne normative, hidhet gjalpe, veze dhe mjalte tjeter. (Ujin mos e perdor fare).
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:10

Krem karamel eshte nje embelsire shum e lehte dhe shum e mire per ta pergatitur.

Koha e pergatitjes 10'
Koha e pjekjes 25'

Per 4 persona:

400 gr qumesht, 2 veze te plota e 3 te verdha, 150 gr sheqer, 4 luge gjelle karamel (sheqer i shkrire, vanilje).

Qumeshtim e valojme me vaniljen. Rrahim vezet me sheqerin dhe ia shtojme qumeshtit te ngrohte.

Ne edo tas te krem karamelit hedhim nga nje luge karamel dhe i hedhim siper masen e pergatitur. Tasat i vendosim ne nje tepsi me uje te ngrohte dhe e futim ne furre me 160 grade per 20'.

E leme te ftohet dhe me pas i kthejme tasat ne pjata.

V.O. per 10 tasa inoksi duhet 1 liter e gjysme qumesht me 70 veze dhe sheqer sipas deshires.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:11

* 300 gr cokollate
* 130 gr cokollate e bardhe
* 400 gr buding vanilje
* 50 gr gjalp
* 300 ml shtalp



Ne enen mbi avull e shkrijme cokollaten.
Kallepet ne form gote i mbeshtjellim me flete plastmasi,me furce i lyejme kallepet me cokollaten e shkrire nga ana e jashtme.Kallepet duhet te jene te ftohur ne frigorifer,qe cokollada te shendrohet me shpejt.Pastaj kallepet i veme ne gritre.
Nderkoh mbi avull e shkrijm gjalpin dhe cokollaten e bardh.
Shtalpin e rrahim me mikser,derisa kremi pana ta fitoj dendesin e duhur.Ne ene e shtrojm budigun e zier cokollaten e bardh te shkrire dhe te ftohet dhe perziejme me luge derisa te bashkohet masa.
Kallepet me cokollaten e ftohet i lyejme edhe me nje shtrese nga cokollata e shkrire dhe perseri i veme ne ngrirje.
Pasi shtrengohen ua largojme fleten e plasmasit dhe kallepat.Kupat e cokollates i veme ne grirje qe te shtergohen edhe pak.
Kremin e pergatitur me pare e mbushim ne shtringen e kuzhines.Me ndihmen e shtringes i mbushim shportezen e cokollates.Zbukurojm me nja nje sheqer xhele ne form te mjedres ne mes te kremit.
Me kete embelsire rekomandohet vera e that e bardhe cilesor e llojit te rrushit Shardone me arome te frutave dhe shije te mebel.
Serviret ne temperatur prej 10 deri ne 12 grade.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:12

Torte me banane

Perberesit:

Petet e brumit:


6 veze
6 luge sheqer
200 gram sheqer pluhur
6 luge miell
250 gram margarine
1 kanelle
1 filxhan vaj
2 luge kakao



Kremi per lyerje:


1/2 liter qumesht
2 puding vanile
6 luge sheqer, i zieni dhe i lini te ftohen
1 cokollate per zierje




Pergatitja:


Perberjet per peten e brumit i perzieni dhe i pjekni ne tepsi te rrumbullaket dhe i lini qe te ftohen. Me pas ato lyhen me dy decilitra uje te vluar dhe gjashte luge sheqe, ne menyre qe te jene te buta dhe te lengeta. Kur kremi te ftohet, e tundni mire me mikser dhe i shtoni margarinen e shtypur mire, vezet e rrahura dhe 200 grame sheqer pluhur, si dhe dy banane te shtypura. Me kete mase te fituar i lyeni petet, ku ne mes me cokollate, ndersa siper me kremin e fituar nga bananet, vezet dhe margarina, si dhe me shtresen e pudinkut te vanilles. Me pas i hidhni edhe arra te shtypura dhe kokos, poashtu mund t'i shtoni edhe fruta te ndryshme sipas deshires.

Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:16

Receta gatimi A118foto1yv2
500 gr miell
* 3 vezë
* 500 gr mish i grirë
* 3 filxhan qumësht
* 100 gr kaçkavall
* 250 gr gjizë pa kripë
* 100 gr gjalpë, salcë domatesh
* 2 lugë miell
* 1 kokërr limon
* kripë, piper.


- Zihen brumi me një vezë dhe një filxhan qumësht. Ndahet në pjesë dhe hapen petë me trashësi 3-4 mm.
2 - Priten petët në copa me madhësi 15x7 cm dhe hidhen të ziejnë në ujin që valon. Kur dalin në sipërfaqe, nxirren me kujdes nga uji dhe lihen mënjanë.
3 - Përgatitet mbushja: skuqet mishi në 50 gr gjalpë, shtohet salca e domates e tretur nën ujë, kripa e piperi. Pasi të avullojë uji, hiqet nga zjarri dhe ftohet. Përzihet mishi me gjizën dhe gjysmën e kaçkavallit.
4 - Mbushja e përgatitur hidhet me lugë të vogël në të gjitha petat e ziera, të cilat palosen 2 herë dhe vendosen në tavë.
5 - Përgatitet beshameli: 2 filxhanë me qumësht përzihen me 50 gr gjalpë dhe 2 lugë miell. Kjo masë vendoset në zjarr dhe përzihet derisa të marrë valë.
6 - Hiqet nga zjarri, ftohet pak dhe shtohet veza, lëngu i limonit dhe kripa. Përzihet mirë dhe hidhet sipër kaneloneve. Në fund hidhet pjesa tjetër e kaçkavallit. Piqen derisa të zënë një cipë të artë.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:30

Oshmare Korçe


Për 4 vetë

Duhen:

- Miell misri 3 filxhanë çaji
- qumësht 4-5 filxhanë caji
- djathë 2 filxhanë kafeje
- gjalpë 2-3 lugë gjelle
- kripë

Gatimi:

Në një enë me gjalpë, shtohet djathi dhe skuqet pak. Pastaj hidhet qumësht dhe pasi merr valë i shtohet miell misri, përzihet me shpejtësi që të mos krijohen kokërriza dhe piqet derisa të shkëputet nga anët e enës dhe të dalë yndyra. Vendoset në pjatë lugë-lugë dhe shërbehet e ngrohtë
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:30

Sheqerpare


Për 4 vetë

Duhen:

Për brumin:
- miell 3 gota uji
- gjalpë 1 gote
- vezë 1 kokërr ose 2 të verdha
- sheqer 1 gotë uji
- sodë një majë luge kafeje
- pak vanilje

Për shërbetin:
- 2 gota sheqer
- 1 1/2 gotë ujë

Gatimi:

Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i perzier me sodë. Zihet brumi i cili pritet ne forma dhe shtrohen në tavë të lyer me yndyrë. Lihet të piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur të vlohet i hidhet shërbet i aromatizuar me vanilje. Duhet pasur kujdes që shërbeti të mos i hidhet i nxehtë pasi sheqerparet qullosen.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:33

Ingredientet:per 4 persona

- 750 gr mish te grire derri ose mirsh vici Receta gatimi Cheesy
- 500 gr miell
- 175 gr qepe
- 125 gr yndyre bimore
- 0.5 l qumesht
- kripe, kokrra piperi



Pergatitja:


Qeroni qepet dhe prejini me nje thike. Ne nje tas perzieni mishin, qepet, kripen e piperin me njera tjetren.



Hidheni miellin ne nje tas tjeter, shtojini ca kripe dhe me pas hidhini qumeshtin dhe perzieni. Shtojini dhe yndyren bimore ne te. Perziejini mire per tre minuta derisa te behet brum i mire. Me pas do beni kater peta si pite me nje trashesi 4-5 mm.


Petat duhet te jene me nje diameter 20 cm. Dhe pasi ti keni dhene formen e rrumbullaket, do hidhni pjesen e perziere te mishit ne qender te petave duke lene hapesire anash. Paloseni me dysh peten pasi ta keni qullosur me uje pjesen anash ne menyre qe faqet e petes te ngjiten mire. Shtypeni me gishtin tregues gjithe pjesen ku eshte e bashkuar qe te mbyllet mire.


Nese keni ndonje rreth formedhenes, mund ta kaloni mbi pjesen e ngjitur per ti dhene nje forme te bukur pjeses se ngjitur te petes. Me majen e thikes beni dy - tre shpime siper petes. Vendosini petat ne nje tave te vajisur lehte dhe me miell siper qe te mos ngjiten petat gjate pjekjes dhe vereni taven ne furre per 60 minuta ne nje nxehtesi 180°C. Lini nje hapesire te mjaftueshme midis cdo pete. Nxirrini nga furra kur te jene bere me ngjyre floriri, dhe servirini te ngrohta.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:34

Për 4-5 persona duhen:

Makarona 300 gram,
vezë 2 kokrra,
djathë 100 gram,
qumësht 1 e 1/2 filxhan çaji,
kripë,
piper,
gjalpë e djathë kackavall të grirë 1 lugë gjelle.

Makaronat spageti ziejnë në ujë të vluar me kripë për 10-15 minuta. Kullohen, shpëlahen, kullohen përsëri mirë dhe hidhen ne tavë, shtohen djathë i bardhë i thërmuar, një pjesë e gjalpit, vezë, pak qumësht, piper i zi dhe të gjitha këto përzihen mirë, shtrohen në tepsi të lyer me yndyrë, përsipër hidhet salcë bardhë, spërkatet me gjalpë e djathë kackavall dhe piqet në furrë për 25-30 minuta.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:35

Fli Kosove
Për 4-5 persona nevojiten:
Per brumin duhet: 1 kg miell,
3-4 gota ujë, kripë,
Per masën duhet: 200 gr gjalpë,
2 filxhana caji ajkë, 3 lugë vaj.

Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla. Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë përmbajtësit të jenë skrirë në një masë të vetme, Lyhet tepsia me yndyrë dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë. Mesi i cili është bosh mbushet me rradhë paralele .(shih skicën) Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur. Kjo piqet për 3-5 minuta. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër. Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet tepsia. Flia lihet të ftohet për 10 minuta dhe serviret me kos, djathë ose mjaltë.


Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:36

Tortë e veçantë

Përbërja:

200 gr gjalpë

400 gr miell

4 vezë

200 gr sheqer

pak vanilje

pak kripë

gjysëm litri qumësht

100 gr arra

gjysëm kokërr limon i grirë

Përgatitja:

Përzieni së bashku në një enë gjalpin me sheqerin, gjysmën e kokrrës së lomint të grirë hollë, kripën dhe të verdhën e vezës.

Shtoni 350 gr miell dhe zini brumin derisa të formoni një masë të njëtrajtshme. Këtë masë futeni në frigorifer për 10-15 minuta vetëm sa për t’i dhënë një formë të këndshme.

Për kremin:

Ziejeni qumështin. Hidhni tre të verdha veze dhe përzijini me sasinë e sheqerit të mbetur, miellin dhe vaniljen. Hidheni këtë masë në qumësht dhe ziejini në një zjarr të ngadaltë. Përzijeni derisa të trashet në formë kremi. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet. Brumin priteni dhe ndajeni në dy pjesë, duke i hapur në petë me trashësi 2 cm. Njërën nga pjesët e brumit vendoseni në një tavë me trashësi 30 cm. Mbi të hidhni kremin e përgatitur dhe mbulojeni me pjesën tjetër të brumit të hapur në formë pete. Më pas hidhni mbi këtë masë arrat dhe shpërndajini në të gjithë hapësirën e masës. Përpara se të fusni tavën me këtë masë ngroheni më parë në një temperaturë 170°C për 20 minuta
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:37

Gatimi i peshkut në mikrovalë i jep atij një shije sikur të ishte rreshkur apo pjekur. Pra, përfitoni pak a shumë - peshk skare. Përgatitja është shumë e lehtë dhe ju merr pak kohë.

Receta gatimi F_0806115944113_m

Për 2 persona nevojiten:
* 2 koca/levrek ose çfarëdo peshku i madh
* 3-4 thelpinj hudhrash
* një grusht gjethe majdanozi
* shafran
* coriander
* piper i zi
* kripë, vaj ulliri

Receta gatimi Peshk

Pastrojeni peshkun mirë. Pritini gjethet e majdanozit. Rrethojeni peshkun me majdanozin, erëzat dhe kripën, Lëreni, ashtu për disa minuta derisa erëzat të përzihen me peshkun. Pastaj vendoseni në një pjatë ku do te shtoni dhe pakëz vaj ulliri së bashku me hudhrat. Vëreni në mikrovalë dhe kontrollojeni të piqet nga të dy anët. Mund ta lini që të rreshket sa të doni.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga mela Thu 9 Jul 2009 - 7:38

me duket kjo eshte goc per shpi ahahahahha
mela
mela
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Vendbanimi Vendbanimi : Tirana
Postime Postime : 2709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/01/2009
Mosha Mosha : 109
Hobi Hobi : ING

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga mela Thu 9 Jul 2009 - 7:38

lum burri qe ka me te mor mi shoqe ahahahahaahahahaha
mela
mela
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Vendbanimi Vendbanimi : Tirana
Postime Postime : 2709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/01/2009
Mosha Mosha : 109
Hobi Hobi : ING

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:39

ahahahahahah flm mela
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga mela Thu 9 Jul 2009 - 7:41

do ta gdhish e do ta ngrysesh mi goc ne guzhine duke gatu po kujdes mos e shendoshesh burrin
ahahaahahahahaahahahahahah
mela
mela
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Vendbanimi Vendbanimi : Tirana
Postime Postime : 2709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/01/2009
Mosha Mosha : 109
Hobi Hobi : ING

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 9 Jul 2009 - 7:42

ahahahahahahahaahahah taksirati atij te mbaj diet hahahaha
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga mela Thu 9 Jul 2009 - 7:44

ahahahahhaaahhahahaahaahahha eeeee po gatoi gruja mire fort diete mban po he
mela
mela
I/e Regjistruar
I/e Regjistruar

Vendbanimi Vendbanimi : Tirana
Postime Postime : 2709
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/01/2009
Mosha Mosha : 109
Hobi Hobi : ING

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:21

Po ju mundesoj nese me lejohet disa receta guzhine juhjjjjj
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:22

Byrek me spinaq
Në tavolinë ose tepsi hidhet miell, në mes hapet gropë ku hidhet ujë me pak kripë. Për 1 kg miell merret 550-600 gram ujë, megjthëse kjo varet nga lagështia e miellit. Duke e përzier nga mesi, zihet një brumë i fortë i cili punohet për 10 minuta, ndahet në kuleçë, mbulohet me picetë të lagur dhe lihen për 20-30 minuta që të fitojë elasticitet. Nga çdo kulaç bëhen petë të vogla, secila prej tyre spërkatet me niseshte dhe vendosen 3-4 copë mbi njëra tjetrën, pastaj hapen petët e zakonshme. Spinaqi për mbushje pastrohet, lahet dhe përvëlohet për 2-3 minuta në ujë të vluar e kripë, kullohet duke e shtrydhur, pritet dhe përzihet me djathë të thërmuar e vezë, shtohet kripë, piper dhe shtrohet në petë. Në tepsi të lyer me yndyrë shtrohet gjysma tjetër e petëve, duke i spërkatur secilën me yndyrë, mbi to shtohet mbushja e përgatitur dhe mbulohet me pjesën tjetër të petëve të spërkatura me yndyrë. Anët mbështillen nga brenda. Byreku spërkatet me yndyrë dhe piqet.
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:23

Fërgesë Tirane

Specat pastrohen nga bishti dhe farat, lahen dhe skuqen. Në yndyrën e mbetur hidhet domatet e qëruara nga cipa dhe të grira hollë, kaurdisen derisa masa të trashet, hiqet nga zjarri i hidhen vezë, spec djegës, majdanoz i grirë hollë, gjizë ose djathë.
Masa vendoset në pjatë dhe sipër vendosen specat e fërguar.

Për 4-5 persona duhen:
Speca 8-10 copë mesatare, domate 4-5 kokrra mesatare, yndyrë për skuqje, 2 filxhanë kafeje, miell 1 lugë gjelle, vezë 2 kokrra, hudhra 4-5 thelpinj, gjizë 4-5 lugë gjelle, spec djegës sipas dëshirës
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:23

Fli Kosove
Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla. Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë përmbajtësit të jenë skrirë në një masë të vetme, Lyhet tepsia me yndyrë dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë. Mesi i cili është bosh mbushet me rradhë paralele .(shih skicën) Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur. Kjo piqet për 3-5 minuta. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër. Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet tepsia. Flia lihet të ftohet për 10 minuta dhe serviret me kos, djathë ose mjaltë.

Për 4-5 persona duhen:
Per brumin duhet: 1 kg miell, 3-4 gota ujë, kripë,
Per masën duhet: 200 gr gjalpë, 2 filxhana caji ajkë, 3 lugë vaj.
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:24

Lakror me miell misri


Mielli i misrit hidhet në një tenxhere me ujë të vluar me pak kripë dhe përzihet derisa të bëhet një llapë e trashë. Hiqet nga zjarri dhe shtrohet në tavë të lyer me yndyrë. Mbi këtë shtrohet mbushja e përgatitur si për byrek me spinaq, sipër hidhet nje shtresë e hollë miell misri.
Spërkatet me ujë e yndyrë dhe piqet.
Për 4-5 persona duhen:
Miell misri 2 gota uji, ujë 2 gota, pak kripë, spinaq 1 kg, vaj 2-3 lugë gjelle
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:25

Oshmare Korçe

Në një enë me gjalpë, djathi skuqet pak, hidhet qumësht dhe pasi merr valë i hidhet miell misri, përzihet me shpejtësi që të mos krijohen kokërriza dhe piqet derisa të shkëputet nga anët e enës dhe të dalë yndyra.
Vendoset në pjatë lugë-lugë dhe shërbehet e ngrohtë.





Për 4-5 persona duhen:


Miell misri 3 filxhanë çaji, qumësht 4-5 filxhanë caji, djathë 2 filxhanë kafeje, gjalpë 2-3 lugë gjelle, kripë
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:26

Paçe Koke

Koka pastrohet, copëtohet, vihet në ujë të ftohtë që të lahet e ti ikë gjaku, pastaj vendoset në tenxhere, mbulohet me ujë të ftohtë dhe vihet ne zjarr. Kur të ketë marrë i hiqet shkuma dhe lihet të ziejë në zjarr të ngadaltë, duke i hedhur qepë karrota, selino, kripë, piper, dafinë majdanoz. Lihen derisa të jenë zier mirë d.m.th. kur mishi të ndahet lehtë nga kocka. Kullohet, qërohet mishi nga kockat dhe pritet në copa të vogla kubike. Në një tenxhere hidhet yndyrë, pak salcë dhe lëngu i marrë nga zierja e kokës. Kur lëngu të ketë marrë valë, shtohet mishi i zier, pak spec i kuq dhe lihen të ziejnë në zjarr te avashëm edhe per disa minuta duke i hedhur kripë e piper të zi.
Në fund paçes i hidhen hudhra të shtypura me uthull.





Për 4-5 persona duhen:
Lëng koke 1 litër, gjalpë ose vaj 1 filxhan kafeje, miell 1 luge kafeje, spec djegës 1/2 luge kafeje, kripë, piper, uthull 2-3 lugë, hudhra 4-5 thelpinj, 1 qepë, karrota 2-3 copë, selino, majdanoz
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:26

Petulla me kos

Në një tas porcelani vendosen vezë, kos, kripë dhe yndyrë, rrihen mirë dhe shtohet miell i përzier me pak sodë. Brumi në këtë rast është gjysmë i trashë. Në tigan hidhet pak yndyrë (1/2 lugë gjelle). Kur yndyra të jetë nxehur, hidhet brumi(një lugë gjelle për çdo petull). Largësia nga njëra tjetra duhet të jetë 3-4 cm sepse gjatë skuqjes brumi hapet. Petullat skuqen nga njëra anë dhe pastaj kthehen nga ana tjetër.
Pasi të jenë skuqur mirë vendosen në pjatë, spërkaten pak me gjalpë dhe përdoren me sheqer ose serviren me mjaltë.


Për 4-5 persona duhen:
Miell 2 gota uji, kos 1 gote uji, vezë 1 kokërr, kripë,sodë 1/2lugë kafeje, vaj 2 filxhane kafeje
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:27

Manti Kosove

Në tavolinë ose në tepsi hidhet miell, ujë i vakët, vaj, kripë dhe përzihen dhe nga brumi i formuar bëhen 30 kulecë të vegjël. Secili kulac zmadhohet me okllai sa shuplaka e dorës. Lyhen kulecët me gjalpë dhe bashkohen në dhjetëshe. Secila dhjetëshe tëhollohet në një petë të madhe dhe të tre petët bashkohen në një petë të vetme. Peta ndahet në katrorë shahu. Për mbushjet e katrorëve nevojiten mish i grirë, qepë të grira hollë, kripë piper i zi . Masa e përgatitur skuqet në vaj dhe në fund të skuqjes i hidhet pak piper i kuq për ngjyrë. Masa duhet të lihet të ftohet dhe më pas mbushen me të katrorët e përgatitur më parë. Cdo katrore mbështillet diagonalisht nga të katër anët (si zarf) dhe vihen në tepsi për tu pjekur. Mantia piqet një gjysëm ore. Pasi është pjekur mbulohet me një picetë për 10 minuta dhe serviret me kos.

Për 4-5 persona duhen:
1 kg miell, 2 gota ujë te vakët, 2 lugë vaj pak kripë për brumin dhe 600 gr mish I grirë, 3 qepë, kripë, vaj, piper i zi
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:28

Musaka me patate

Patatet me madhësi mesatare qërohen, lahen dhe priten në feta të rrumbullakta, me trashësi 5-7 mm. Patatet skuqen derisa të krijohet një kore e lehtë. Qepa e prerë në formë gjysmërrethi skuqet me yndyrë në zjarr të javashëm në menyrë që të mos digjet, por të zbutet. Këtu hidhen domate të qëruara në copa kubike, pak salcë, vazhdon kaurdisja edhe pak, shtohet kripë, piper flete dafine. Në tavën e lyer me yndyrë shtrohet një shtresë patatesh të skuqura, mbi to gjysma e qepës, përsëri nje shtresë tjetër patatesh dhe pastaj pjesa tjeter e qepës. Mbi këto prapë shtrohet një pjesë patatesh. Në një enë kaurdiset miell me pak gjalpë, shuhet me gjumësht, përzihet mirë derisa të marrë valë, hidhet kripë dhe lihet masa të trashet. Hiqet nga zjarri ftohet pak dhe perzihet me vezë. Salca e përgatitur hidhet mbi musakanë, spërkatet me gjalpë dhe djathë kackavall. Tava vihet në furrë për tu pjekur për 30 minuta.






Për 4-5 persona duhen:
Patate 1 kg, qepë 5-6 kokrra mesatare, yndyrë 3-4 filxhane kafeje, domate 4-5 kokrra ose 1 lugë gjelle salce, kripë, piper, dafinë
Për salcën e bardhë duhen:
Gjalpë 1 lugë gjelle, miell 1 lugë gjelle, qumësht 1 gote caji, vezë 1 kokërr, kackavall ose djathë të thërmuar një lugë gje
lle
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 9 Jul 2009 - 9:28

me keto dhe te tjera do ju mundesoj me kalimin e kohes ne forumin tuaj [smile_1]
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 16 Jul 2009 - 8:59

PIRAMID KAKAOJE

50 gr kakao ose 1 pako.1 veze. 8 luge gjelle sheqer.60 ose 2 pako biskota te thjeshta. Pregatitja. Nenji ene rrahim vezen me kakao dhe sheqerin behet mase e zeze e trshe pastaj thyejme biskotat ne copa te vogla por jo ti thermojme pastaj me duar eperziejme bashke dhe nenji pjate stergjatce ehedhim masen e pregatitur dhe I lagimduart meuje dhe formojme nji piramide tegjate, e fusim ne frigorifer, pritet nefeta te holla trekendshe dhe serviret e ftohte, embrekullushme per femijet,
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 16 Jul 2009 - 9:00

EMBELSIRA CAJ
Duhen:
2 pako margarin,4veze,250grsheqer,250grniseshte,200mlqumesht,500grmiell,

Pergatitja:
Ne nje ene te thell hedhim margarinen dhe sheqerin derisa ai te tretet,hedhim po aty niseshten miellin dhe e perziejm per te perftuar nje mase,e hedhim masen ne shiringen e guzhines e bejm forma luleje ne tav e pjekjes.i pjekim per 15 min ne temp 200 grade,pasi i heqim i hedhim ne pjaten e servirjes dhe i hedhim sheqer pluhur siper.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 16 Jul 2009 - 9:01

BOMBICA

per 30 bombica ;
700 gr keksa (biskota) te bluera
500 gr qumsht
250 gr margarin (gjalp)
5 lug kakao ( luge te gjelles )
500 gr kokos
5 luge sheqer ( lug te gjelles )
Pergatitja:
se parii 700 gr keksa i veme ne nje ene te thell te te vendosim 5 lug kakao dhe 5 lug sheqer i perziejm . margarinin ( gjalpin) e shkriejm se bashku me 500 gr qumsht, kur margarina e perzier me qumsht shkrihet e vendosim mbi keksat e bluer . i perziejm deri sa masa te bashkohet . pastaj i marrim keksat dhe i bejme ne forme te rrumbullaket te i lyejm me kokos te gjitha me rradh .
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata Thu 16 Jul 2009 - 9:02

TOLLUMBA

Për 25 copë duhen:
Për brumin:
Miell 1 gotë, vaj ose gjalpë 2-3 lugë gjelle, vezë 3-4 kokrra, pak krypë e sheqer, ujë treçerek gote.
Për shurupin:
Sheqer 2 gota, ujë 2 gota, vaj për skuqje.

Brumi për tullumba përgatitet duke zier në uje miell së bashku me gjalpë ose yndyrë tjetër dhe pas zierjes ky brumë përzihet me sasi të madhe vezësh, Për ti dhënë formën tullumbave përdoret një vegël e dhëmbëzuar. Forma mbushet me brumë dhe vihen të piqen nga të dyja anët në zjarr të nxehtë. Pas skuqjes hiqen nga zjarri dhe hidhen në shërbet të ftohtë ku mbahen 1-2 ninuta. Pastaj hiqen dhe rreshtohen në pjatë.
Aristogata
Aristogata
WebMaster
WebMaster

Vendbanimi Vendbanimi : made in albania
Postime Postime : 47912
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/03/2009
Mosha Mosha : 29
Hobi Hobi : poezia

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 16 Jul 2009 - 10:33

Patëllxhanë të mbushur


Patëllxhanëve u qërohet bishti, u hiqet lëkura në tre rripa sipër dhe nga të dyja anët. Priten për së gjati te pjesa e sipërme deri në mes të tulit. Patëllxhanët vendosen në ujë me kripë për gjysëm ore. Ndërkohë në tigan me yndyrë skuqet qepa e grirë në formë gjysëmrrethi,shtohen domate të qëruara dhe të prere në copa të vogla; vazhdon kaurdisja në zjarr të avashëm në mënyrë që qepa të zbutet. Në fund shtohen hudhra të grira, majdanoz, kripë, piper dhe pak uthull. Patëllxhanet kullohen, shpëlahen dhe skuqen në tigan me pak yndyrë pastaj rreshtohen në tavë, hapen në vendin e prerë dhe mbushen me masën e përgatitur. Sipër u vihet nga një fetë domate.
Shtohet fare pak ujë dhe piqen për një orë në furrë jo shumë te n
xehtë.




Për 4-5 persona duhen:
Patëllxhanë 1 kg, qepë 6-7 kokrra ose salcë një lugë gjelle, hudhra 2 kokrra, kripë, piper, majda
noz
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 16 Jul 2009 - 10:34

Burani


Spinaqi pastrohet, lahet dhe përvëlohet në ujë të vluar me kripë për 1-2 minuta. Orizi pastrohet, lahet dhe zihet derisa të jetë gjysëm i gatshëm, pastaj i hidhet spinaqi i përvëluar. Veç skuqet qepa derisa të marrë ngjyrë ari, shtohet salce domatesh, piper skuqet dhe pak dhe hidhet në spinaqin me oriz. Të gjitha së bashku ziejnë dhe 10 minuta derisa orizi të jetë gati. Në fund mund ti hidhet kopër ose nenexhik.



Për 4-5 persona duhen:
Spinaq 1kg, oriz 1 filxhan kafeje, vaj 4-5 lugë gjelle, qepë 1 kokërr, salce 1 lugë gjelle, kripë, piper, kopër
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 16 Jul 2009 - 10:36

Tavë Elbasani


Tava e Elbasanit përgatitet me mish qengji ose dashi. Po të jete me mish qengji ai piqet drejtëpërdrejtë ndërsa me mish dashi zihet më parë. Mishi pritet në thela, vendoset në tepsi, i hidhet përsipër gjalpë dhe futet në furrë ose në tavë me korent. Herë pas herë i hidhet nga pak ujë që të mos thahet. Pasi të piqet hiqet nga furra.
Në tenxhere me gjalpë kaurdiset pak miell derisa të zverdhet, por jo të skuqet; shtohet lëngu i mishit të pjekur i holluar me ujë, përzihen dhe vlojnë derisa të krijohet një salcë e trashë. Hiqet nga zjarri, ftohet dhe pastaj i shtohen kos, vezë, kripë dhe përzihen mirë. Në tavë hidhet oris gjysmë i zier, radhiten thelat e mishit, sipër hidhet masa e përgatitur, pak gjalpë dhe piqet në furrë.
Në qoftë se është mish dashi, ai më parë duhet të ziejë. 10-15 minuta para përfundimit të zierjes së mishit, hidhet pak oriz. Në tenxhere rrihen vezët, shtohet miell, kos, lëng mishi, gjalpë dhe kripë.
Copat e mishit vendosen në tavë së bashku me orizin, mbi to hidhet masa e përgatitur dhe gjalpë i freskët. Piqet në furrë derisa në sipërfaqe të krijohet një cipë e kuqe.



Për 4-5 persona duhen:



Mish 500 g. gjalpë 2 lugë gjelle, vezë 2 kokrra, kos 3 gota uji, miell 2 lugë gjelle, oriz 1 lugë gjelle,k
ripë.
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 16 Jul 2009 - 11:17

EMBELSIRE ME BAJAME Për brumin nevojitet: 20 g tharm, 1 lugë çaji sheqer, 1/4 l qumësht i vakët, 500 g miell gruri, 75-100 g sheqer, pak krypë, 50g gjalpë (ose 3 lugë ushqimi Vaj).
Për mbulesën (shtresën e epërme) nevojitet: 50-125 g gjalpë ose margarinë, 75 g sheqer, 1 Qese Vanilin-sheqer, 50 g bajame (badem) të qëruar dhe grimcuar (ose kikirika të grimcuara).
Brumi Tharmin dhe sheqerin me 5 LU (lugë ushqimi) nga qumështi i përziejmë. 2/3 e miellit e qesim në një enë dhe në mes e hapim një gropë ku e hedhim tharmin e tretur me qumësht, pastaj tharmin e mbulojme rreth 1/2 cm me miell. Sheqerin, melmesat dhe yndyrën (apo vajin) e vakët e shpërndajmë përreth miellit (këto gjëra nuk guxojnë të vijnë në kontakt të menjëhershëm me tharmin!). Posa mielli mbi tharm të qahet, fillojmë nga mesi të përziejmë tharmin me miell dhe me harxhet tjera duke ia shtuar kohë pas kohe edhe qumështin e mbetur. Brumin e përziejmë me lugë derisa sa ai të krijon flluska. Pastaj ia shtojmë edhe miellin e mbetur dhe e ngjeshim. Nëse brumi ngjitet ia shtojmë edhe pak miell (por jo shumë, Brumi duhet të jetë i butë!). Brumin e vendosim në një vend të ngrohtë të vij deri sa të arrijë trashësinë e dyfishtë. Atë pastaj e ngjeshim dhe e shtrijmë në një tepsi të lyer mirë me yndyrë.
Shtresa Yndyrën (gjalpin apo margarinën) e shpërndajmë në copa të vogla mbi brum (apo me yndyrë të shkrirë e lyejmë brumin). Sheqerin, vanilin-sheqerin dhe bajamet (apo kikirikat) i përziejmë dhe i shpërndajmë mbi brum. Brumin e lëmë edhe njëherë në vend të ngrohtë të vij dhe kur të arrijë trashësinë e dyfishtë e fusim në furrë.
Furra 5 min parangrohet dhe piqet në 200-220`C
Koha e pjekjes: rreth 15 min.
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 16 Jul 2009 - 11:20

Japrak me gjethe rrushi

Zakonisht kjo lloj gjelle përgatitet në pranverë, kur gjethet janë ende të njoma. Gjethet lahen dhe hidhen në ujë të vluar për 1-2 minuta, që të zbuten. Kullohen e hapen në tavolinë një nga një (pjesa e shkëlqyer nga posht). Vendoset mbushja dhe mbështillen në formë roleje duke futur anët nga brenda.
Mbushja përgatitet në këtë mënyrë: orizi qërohet, shpëlahet dhe zihet për 4-5 minuta; i kullohet uji, shtohet qepë e njomë e grirë hollë, kripë, piper dhe kopër. Të gjitha këto përzihen mirë dhe përdoren për mbushje. Gjatë mbështjelljes, sipas dëshirës, në çdo japrak mund të vendoset një copë e vogël mish qingji (tul). Në rast se përdoret mish tjetër, atherë duhet të kalohet në makinë.
Japrakët mund të përgatiten edhe pa mish. Për këtë, në një tigan kaurdisen qepë të grira hollë, shtohet oriz, vazhdon kaurdisja edhe pak, hidhet ujë në mënyrë që orizi të jetë gjysmë i zier, shtohen erëza, kripë, piper dhe përzihen mirë.
Japrakët e mbështjellë vendosen në tenxhere me fund të gjerë në 2-3 shtresa. Në fund vihen disa gjethe, pastaj shtohet ujë ose lëng mishi dhe kripë. Sipër vihet një pjatë, mbulohen me kapak dhe zihen në zjarr të javashëm për 25-30 minuta. Japrakët mund të shoqërohen me kos,ose me lëngun e vet të prerë me vezë e limon.
Për 4-5 persona duhen:
gjethe rrushi 40-50 copë, oriz një filxhan e gjysmë çaji, qepë të njoma 4-5 copë, vaj 2 filxhanë kafeje, kripë, piper, kopër.

__________________
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 16 Jul 2009 - 11:21

GURABIE
Per 1 kg miell perberesit jane :

1 filxhan çaji kos
3 veze
1 filxhan sheqer
1/2 filxhani gjalpe i shkrire
1 luge kafeje sode buke
vanilje (sipas deshires)

Përgatitja

Ne fillim vendos miellin ne tepsi, pak a shume ne formen e nje vullkani dhe ne pjesen e kraterit hidh perberesit. (mire eshte qe soden e bukes ta perziesh me kosin ne fillim dhe pastaj ta hedhesh tek mielli).

Me pas perzje miellin me perberesit, pak a shume njesoj si mund te punoje brumin per lakror. (perberesit mund ti hedhesh dhe tek makinat e bukes, ne gjysem proces e ti perziesh dhe perpunosh atje).

Pasi ke pergatitur brumin, me forma te vogla kuzhine mund ta ndash ne pjese (ose mund te formosh me dore trekendesha te vegjel). Copat e vogla te brumit (te prera ne forma) vendosi mbi tepsine e lyer me gjalpe (copezat vendosi pak larg nga njera tjetra qe mos ngjiten).Lyej nga siper copezat me veze te rrahur dhe pluhur sheqeri dhe leri te piqen.

Nuk jam e sigurt ne cfare temperature duhen te piqen, por si do qe te jete nuk duan te piqen gjate (duhet tu rrish tek koka aq min sa i le ne furre, qe mos digjen.
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Vizitor Thu 16 Jul 2009 - 11:23

GJELL ME PESHK-KRAP Nevojiten: 1 krap i madh 1 kg. 8-10 qepë mesatare, 1 filxhan i madh yndyrë, 1/2 filxhan uthull, krypë, piper i zi dhe 1 fletë dafine.

Krapi pastrohet mirë dhe copëtohet. Në fëlteren me vaj fërgohen qepët e grira imë derisa të marrin një ngjyrë të verdhë, u shtohet uthulla, krypa, piperi i zi dhe fleta e dafinës. Qiten në një tenxhere më të thellë, sipër qiten copat e peshkut të kulluar, ujë sa për t’u mbuluar peshku, i vihet kapaku dhe zihen ngadalë derisa të avullohet gati e tërë sasia e ujit. Servohet e nxehtë me garniturë patatesh të ziera ose të fërguara ose pure spinaqi.
Anonymous
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Receta gatimi Empty Re: Receta gatimi

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Faqja 1 e 9 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi