Oriz me spinaq dhe salmon
2 posters
Faqja 1 e 1
Oriz me spinaq dhe salmon
Nevojiten:
* 500 gr spinaq
* 12 dl lëng perimesh
* kripë, piper
* 30 gr gjalpë
* 1 qepë të madhe të grirë
* 350 gr oriz
* 1 dl verë të bardhë
* 1 l lëng mish viçi
*150 gr djathë të grirë
* 200 gr salmon të tymosur të prerë në shirita të hollë
Gatimi:
Zieni spinaqin në lëngun e perimeve për 5-6 min dhe mbajeni të ngrohtë.
Skuqni qepën, shtojini orizin dhe skuqeni sa të marrë ngjyrë.
Shtojini verën.
Ziejeni në zjarr të ngadaltë për 15-20 min, duke e përzierë dhe pak nga pak hidhini lëngun e mishit.
Aty nga fundi i zierjes shtojini sërish verë.
Shtojini djathin dhe spinaqin, mbajeni dhe pak në zjarr, pastaj hiqeni.
Hidhni salmonin dhe lëreni tenxheren me kapak të mbyllur edhe për 2 minuta.
Hidhini sipër djathin edhe 50 gr djathë të fortë të grirë dhe shërbejeni.
/Telegrafi/
* 500 gr spinaq
* 12 dl lëng perimesh
* kripë, piper
* 30 gr gjalpë
* 1 qepë të madhe të grirë
* 350 gr oriz
* 1 dl verë të bardhë
* 1 l lëng mish viçi
*150 gr djathë të grirë
* 200 gr salmon të tymosur të prerë në shirita të hollë
Gatimi:
Zieni spinaqin në lëngun e perimeve për 5-6 min dhe mbajeni të ngrohtë.
Skuqni qepën, shtojini orizin dhe skuqeni sa të marrë ngjyrë.
Shtojini verën.
Ziejeni në zjarr të ngadaltë për 15-20 min, duke e përzierë dhe pak nga pak hidhini lëngun e mishit.
Aty nga fundi i zierjes shtojini sërish verë.
Shtojini djathin dhe spinaqin, mbajeni dhe pak në zjarr, pastaj hiqeni.
Hidhni salmonin dhe lëreni tenxheren me kapak të mbyllur edhe për 2 minuta.
Hidhini sipër djathin edhe 50 gr djathë të fortë të grirë dhe shërbejeni.
/Telegrafi/
Re: Oriz me spinaq dhe salmon
Rizoto me kungull
1 kg. kungull i verdhe
400 gr oriz per pilaf
4 luge vaj ulliri
100 gr gjalpe
1/2 gote vere e bardhe
1/2 L leng mishi apo koncentrat
100 gr kaçkavall
kripe e piper
Qeroni kungullin hiqjani filet dhe farat , pastaj
priteni ne feta te holla.Ne nje tigan me fund te trashe tretni 50 gr
gjalpe me vaj , hidhni kungullin dhe lereni ne zjarr te lehte , kur ai
te jete gjysem i zier , shtoni orizin, kavurdiseni mire qe te marre
shije , pastaj hidhni veren , kripe dhe piper .
Bejeni te zieje orizi ne flake shume te ulet , duke shtuar leng mishi
pak nga pak dhe duke e perzier , duhet te behet i thate , por i bute .
Hiqeni nga zjarri , hidhni gjalpin e mbetur dhe kaçkavallin, pastaj
sherbejeni .
Ju befte mire !
1 kg. kungull i verdhe
400 gr oriz per pilaf
4 luge vaj ulliri
100 gr gjalpe
1/2 gote vere e bardhe
1/2 L leng mishi apo koncentrat
100 gr kaçkavall
kripe e piper
Qeroni kungullin hiqjani filet dhe farat , pastaj
priteni ne feta te holla.Ne nje tigan me fund te trashe tretni 50 gr
gjalpe me vaj , hidhni kungullin dhe lereni ne zjarr te lehte , kur ai
te jete gjysem i zier , shtoni orizin, kavurdiseni mire qe te marre
shije , pastaj hidhni veren , kripe dhe piper .
Bejeni te zieje orizi ne flake shume te ulet , duke shtuar leng mishi
pak nga pak dhe duke e perzier , duhet te behet i thate , por i bute .
Hiqeni nga zjarri , hidhni gjalpin e mbetur dhe kaçkavallin, pastaj
sherbejeni .
Ju befte mire !
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
» Biftek me spinaq dhe djathë
» Rita Ora gatuan pite me spinaq ne TV britanik
» Biftek me spinaq dhe djathë
» Rita Ora gatuan pite me spinaq ne TV britanik
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi