Biftek me spinaq dhe djathë
3 posters
Faqja 1 e 1
Biftek me spinaq dhe djathë
Nevojiten:
• 1 kg biftek
• 23 filxhan verë e bardhë
• 23 filxhan ujë
• 1 lugë niseshte e përzierë me 2 lugë ujë
Mbushja:
• spinaq i freskët
• arrëmyshk i freskët i grirë, për shije
• kripë dhe piper, për shije
• 14-12 filxhan djathë i thërrmuar
Gatimi:
l. Ngrohim furrën në 180 gradë. E vendosim biftekun në qese dhe e rrahim derisa të hollohet, duke treguar kujdes që mishi të mos çahet.
2. Ziejmë spinaqin. E kullojmë, e lëmë të ftohet dhe e shtrydhim që të mos ketë lëngje. Në një enë bashkojmë spinaqin, arrëmyshkun, kripën dhe piperin. E hapim spinaqin mbi biftek, duke lënë 5 cm të pambuluara në çdo anë. Mbi spinaq spërkasim djathin. E mbështjellim biftekun role, dhe e lidhim me spango kuzhine. E vendosim në tavë. Shtojmë. verën dhe ujin. E mbulojmë dhe e pjekim për dy orë, ose derisa bifteku të jetë zbutur. E vendosim biftekun në pjatë.
3. E vendosim tavën në nxehtësi mesatare dhe shtojmë tek lëngjet e mbetura niseshtenë. E gatuajmë, derisa të trashet.
E presim biftekun në feta dhe e servirim të shoqëruar me salcën.
/Telegrafi/
• 1 kg biftek
• 23 filxhan verë e bardhë
• 23 filxhan ujë
• 1 lugë niseshte e përzierë me 2 lugë ujë
Mbushja:
• spinaq i freskët
• arrëmyshk i freskët i grirë, për shije
• kripë dhe piper, për shije
• 14-12 filxhan djathë i thërrmuar
Gatimi:
l. Ngrohim furrën në 180 gradë. E vendosim biftekun në qese dhe e rrahim derisa të hollohet, duke treguar kujdes që mishi të mos çahet.
2. Ziejmë spinaqin. E kullojmë, e lëmë të ftohet dhe e shtrydhim që të mos ketë lëngje. Në një enë bashkojmë spinaqin, arrëmyshkun, kripën dhe piperin. E hapim spinaqin mbi biftek, duke lënë 5 cm të pambuluara në çdo anë. Mbi spinaq spërkasim djathin. E mbështjellim biftekun role, dhe e lidhim me spango kuzhine. E vendosim në tavë. Shtojmë. verën dhe ujin. E mbulojmë dhe e pjekim për dy orë, ose derisa bifteku të jetë zbutur. E vendosim biftekun në pjatë.
3. E vendosim tavën në nxehtësi mesatare dhe shtojmë tek lëngjet e mbetura niseshtenë. E gatuajmë, derisa të trashet.
E presim biftekun në feta dhe e servirim të shoqëruar me salcën.
/Telegrafi/
Re: Biftek me spinaq dhe djathë
I kam shum qef dhe i bej shum shpesh.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Re: Biftek me spinaq dhe djathë
Nevojiten:
* 6 biftekë viçi
* majdanoz
* miell
* 1 lugë piper i kuq
* 2 qepë
* 1 pako pluhur për pure
* 150 ml salcë domatesh
* 2 thelpinj hudhër
* vaj, kripë dhe piper i zi
Gatimi
Mbi
biftekë hedhim kripë, piper të zi dhe i kalojmë në miell. Tre biftekët i
rendisim në tavën e qeramikës, të cilën e kemi lyer me vaj. Mbi biftekë
e vëmë majdanozin e grirë, qepën e grirë dhe hudhrën e grirë. Mbi to, i
rendisim biftekët e mbetur.
Salcën e domateve e vëmë në një enë
të madhe, në të cilën hedhim rreth 500 ml ujë, një lugë piper të kuq,
vaj dhe i përziejmë me telin e kuzhinës. Këtë sos e hedhim mbi biftekët
në tavë. Tavën e mbulojmë me fletë alumini dhe e vëmë në furrë.
E pjekim 1 orë, në temperaturë prej 220 gradë.
Në
tenxhere në zjarr vëmë një lugë gjalpë, e shtojmë qumështin, hedhim
kripë dhe përziejmë me telin e kuzhinës. Në tenxhere e hedhim edhe
pluhurin për pure. Duke përzier pandërprerë, e ziejmë purenë, derisa ta
fitojë dendësi në e duhur.
Pjatën për servirje e zbukurojmë me
gjethe sallate të gjelbër. Në njërën anë të pjatës e servirim purenë. Në
anën tjetër i rendisim shkallë-shkallë biftekët francezë. Mbi ata
hedhim sosin. Zbukurojmë me degë rozmarine mbi purenë.
* 6 biftekë viçi
* majdanoz
* miell
* 1 lugë piper i kuq
* 2 qepë
* 1 pako pluhur për pure
* 150 ml salcë domatesh
* 2 thelpinj hudhër
* vaj, kripë dhe piper i zi
Gatimi
Mbi
biftekë hedhim kripë, piper të zi dhe i kalojmë në miell. Tre biftekët i
rendisim në tavën e qeramikës, të cilën e kemi lyer me vaj. Mbi biftekë
e vëmë majdanozin e grirë, qepën e grirë dhe hudhrën e grirë. Mbi to, i
rendisim biftekët e mbetur.
Salcën e domateve e vëmë në një enë
të madhe, në të cilën hedhim rreth 500 ml ujë, një lugë piper të kuq,
vaj dhe i përziejmë me telin e kuzhinës. Këtë sos e hedhim mbi biftekët
në tavë. Tavën e mbulojmë me fletë alumini dhe e vëmë në furrë.
E pjekim 1 orë, në temperaturë prej 220 gradë.
Në
tenxhere në zjarr vëmë një lugë gjalpë, e shtojmë qumështin, hedhim
kripë dhe përziejmë me telin e kuzhinës. Në tenxhere e hedhim edhe
pluhurin për pure. Duke përzier pandërprerë, e ziejmë purenë, derisa ta
fitojë dendësi në e duhur.
Pjatën për servirje e zbukurojmë me
gjethe sallate të gjelbër. Në njërën anë të pjatës e servirim purenë. Në
anën tjetër i rendisim shkallë-shkallë biftekët francezë. Mbi ata
hedhim sosin. Zbukurojmë me degë rozmarine mbi purenë.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Re: Biftek me spinaq dhe djathë
Patate ne furr me biftek
1 kile mish i grir ose gjys kile
1 koker qepe e grir ne mikser
3 thespi hurdher e grir ne mikser
majdanoz.rigani.pak uthull.buk te grir
vaj.krip.piper i zi
patate'sa deshironi'
Marim mishin e grir e hedhim ne nje bol me pas i hedhim qepen hurdhen majdanozin buken e thermuar.
vajin.kripen.piperin.riganin.uthull.i perziejm dhe i rahim mir se
bashku.qerojme patatet i grijm dhe i shtrojme ne tepsi.i hedhim nga lart
krip.rigani e pak piper.e ne mesin e tepsis vem mishin e pergatitur te
cilin e kemi ber te rumbuullaket me dor.me pas e fysim ne furr dhe e lem
1 or ne temperaturen 200 gr.
1 kile mish i grir ose gjys kile
1 koker qepe e grir ne mikser
3 thespi hurdher e grir ne mikser
majdanoz.rigani.pak uthull.buk te grir
vaj.krip.piper i zi
patate'sa deshironi'
Marim mishin e grir e hedhim ne nje bol me pas i hedhim qepen hurdhen majdanozin buken e thermuar.
vajin.kripen.piperin.riganin.uthull.i perziejm dhe i rahim mir se
bashku.qerojme patatet i grijm dhe i shtrojme ne tepsi.i hedhim nga lart
krip.rigani e pak piper.e ne mesin e tepsis vem mishin e pergatitur te
cilin e kemi ber te rumbuullaket me dor.me pas e fysim ne furr dhe e lem
1 or ne temperaturen 200 gr.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Re: Biftek me spinaq dhe djathë
Biftek i zier me perime
Përgaditja për 2 persona:
Përgatitja:
Copat e mishit rrihen deri sa të bëhen me petashuqe. Më tej sipër tyre hidhen erëzat dhe përzihen me to.
Pritini karotat, kungujt dhe specat në copa mesatare dhe përziejini dhe këto të fundit me erëzat mirë.
Lërini mishin dhe perimet një copë herë sa deri sa erëzat të depërtojnë aromën e tyre mbi to.
Më pas në një tigan vini vajin të skuqet dhe sipër vëni mishin dhe
perimet. Më tej pa i skuqur fare (nëse doni dhe mund t’i skuqni) shtoni
ujin nga to më ngadalë dhe në sasi të vogla.
Bëjeni këtë vazhdimisht, duke i kthyer perimet dhe biftekët disa herë
deri sa të jenë gatuar. Në fund fare edhe ujin duhet ta kenë pirë pak a
shumë. Servirini të nxehta. Ju bëftë mirë!
Përgaditja për 2 persona:
- 2 copa mish viçi, pa dhjam ,
- 2 karota ,
- 2 speca jeshilë ,
- 2 kunguj ,
- rigon, kripë, piper i zi, rozmarinë ,
- 1 lugë e madhe vaj ,
- ujë me sy.
Përgatitja:
Copat e mishit rrihen deri sa të bëhen me petashuqe. Më tej sipër tyre hidhen erëzat dhe përzihen me to.
Pritini karotat, kungujt dhe specat në copa mesatare dhe përziejini dhe këto të fundit me erëzat mirë.
Lërini mishin dhe perimet një copë herë sa deri sa erëzat të depërtojnë aromën e tyre mbi to.
Më pas në një tigan vini vajin të skuqet dhe sipër vëni mishin dhe
perimet. Më tej pa i skuqur fare (nëse doni dhe mund t’i skuqni) shtoni
ujin nga to më ngadalë dhe në sasi të vogla.
Bëjeni këtë vazhdimisht, duke i kthyer perimet dhe biftekët disa herë
deri sa të jenë gatuar. Në fund fare edhe ujin duhet ta kenë pirë pak a
shumë. Servirini të nxehta. Ju bëftë mirë!
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Guzhina per ju ,dhe a dini te gatuani....?
» Nxë djathë me qumështin e gjirit
» Oriz me spinaq dhe salmon
» Rita Ora gatuan pite me spinaq ne TV britanik
» Nxë djathë me qumështin e gjirit
» Oriz me spinaq dhe salmon
» Rita Ora gatuan pite me spinaq ne TV britanik
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi