Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Biftek me spinaq dhe djathë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.


Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Biftek me spinaq dhe djathë People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Biftek me spinaq dhe djathë

3 posters

Shko poshtë

Biftek me spinaq dhe djathë Empty Biftek me spinaq dhe djathë

Mesazh nga WebMaster Thu 3 Jan 2013 - 0:57

Nevojiten:
• 1 kg biftek
• 23 filxhan verë e bardhë
• 23 filxhan ujë
• 1 lugë niseshte e përzierë me 2 lugë ujë

Mbushja:
• spinaq i freskët
• arrëmyshk i freskët i grirë, për shije
• kripë dhe piper, për shije
• 14-12 filxhan djathë i thërrmuar

Gatimi:
l. Ngrohim furrën në 180 gradë. E vendosim biftekun në qese dhe e rrahim derisa të hollohet, duke treguar kujdes që mishi të mos çahet.

2. Ziejmë spinaqin. E kullojmë, e lëmë të ftohet dhe e shtrydhim që të mos ketë lëngje. Në një enë bashkojmë spinaqin, arrëmyshkun, kripën dhe piperin. E hapim spinaqin mbi biftek, duke lënë 5 cm të pambuluara në çdo anë. Mbi spinaq spërkasim djathin. E mbështjellim biftekun role, dhe e lidhim me spango kuzhine. E vendosim në tavë. Shtojmë. verën dhe ujin. E mbulojmë dhe e pjekim për dy orë, ose derisa bifteku të jetë zbutur. E vendosim biftekun në pjatë.

3. E vendosim tavën në nxehtësi mesatare dhe shtojmë tek lëngjet e mbetura niseshtenë. E gatuajmë, derisa të trashet.

E presim biftekun në feta dhe e servirim të shoqëruar me salcën.
/Telegrafi/
WebMaster
WebMaster
Fondatori i Forumit
Fondatori i Forumit

Vendbanimi Vendbanimi : Ku te dua un
Postime Postime : 98857
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 11/01/2009
Mosha Mosha : 46
Hobi Hobi : Të përballoj jetën

http://www.klealove.com

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Biftek me spinaq dhe djathë Empty Re: Biftek me spinaq dhe djathë

Mesazh nga Єямєℓiиdå Fri 4 Jan 2013 - 3:15

I kam shum qef dhe i bej shum shpesh.
Єямєℓiиdå
Єямєℓiиdå
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 17963
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha Mosha : 39
Hobi Hobi : Muzika, leximi & noti

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Biftek me spinaq dhe djathë Empty Re: Biftek me spinaq dhe djathë

Mesazh nga Anakonda Thu 23 May 2013 - 3:43

Nevojiten:
* 6 biftekë viçi
* majdanoz
* miell
* 1 lugë piper i kuq
* 2 qepë
* 1 pako pluhur për pure
* 150 ml salcë domatesh
* 2 thelpinj hudhër
* vaj, kripë dhe piper i zi
Gatimi
Mbi
biftekë hedhim kripë, piper të zi dhe i kalojmë në miell. Tre biftekët i
rendisim në tavën e qeramikës, të cilën e kemi lyer me vaj. Mbi biftekë
e vëmë majdanozin e grirë, qepën e grirë dhe hudhrën e grirë. Mbi to, i
rendisim biftekët e mbetur.
Salcën e domateve e vëmë në një enë
të madhe, në të cilën hedhim rreth 500 ml ujë, një lugë piper të kuq,
vaj dhe i përziejmë me telin e kuzhinës. Këtë sos e hedhim mbi biftekët
në tavë. Tavën e mbulojmë me fletë alumini dhe e vëmë në furrë.
E pjekim 1 orë, në temperaturë prej 220 gradë.

tenxhere në zjarr vëmë një lugë gjalpë, e shtojmë qumështin, hedhim
kripë dhe përziejmë me telin e kuzhinës. Në tenxhere e hedhim edhe
pluhurin për pure. Duke përzier pandërprerë, e ziejmë purenë, derisa ta
fitojë dendësi në e duhur.
Pjatën për servirje e zbukurojmë me
gjethe sallate të gjelbër. Në njërën anë të pjatës e servirim purenë. Në
anën tjetër i rendisim shkallë-shkallë biftekët francezë. Mbi ata
hedhim sosin. Zbukurojmë me degë rozmarine mbi purenë.
Biftek me spinaq dhe djathë Biftek
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Biftek me spinaq dhe djathë Empty Re: Biftek me spinaq dhe djathë

Mesazh nga Anakonda Thu 23 May 2013 - 3:44

Patate ne furr me biftek


1 kile mish i grir ose gjys kile
1 koker qepe e grir ne mikser
3 thespi hurdher e grir ne mikser
majdanoz.rigani.pak uthull.buk te grir
vaj.krip.piper i zi
patate'sa deshironi'


Marim mishin e grir e hedhim ne nje bol me pas i hedhim qepen hurdhen majdanozin buken e thermuar.

vajin.kripen.piperin.riganin.uthull.i perziejm dhe i rahim mir se
bashku.qerojme patatet i grijm dhe i shtrojme ne tepsi.i hedhim nga lart
krip.rigani e pak piper.e ne mesin e tepsis vem mishin e pergatitur te
cilin e kemi ber te rumbuullaket me dor.me pas e fysim ne furr dhe e lem
1 or ne temperaturen 200 gr.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Biftek me spinaq dhe djathë Empty Re: Biftek me spinaq dhe djathë

Mesazh nga Anakonda Thu 23 May 2013 - 3:44

Biftek i zier me perime

Përgaditja për 2 persona:


  • 2 copa mish viçi, pa dhjam ,
  • 2 karota ,
  • 2 speca jeshilë ,
  • 2 kunguj ,
  • rigon, kripë, piper i zi, rozmarinë ,
  • 1 lugë e madhe vaj ,
  • ujë me sy.

Përgatitja:

Copat e mishit rrihen deri sa të bëhen me petashuqe. Më tej sipër tyre hidhen erëzat dhe përzihen me to.

Pritini karotat, kungujt dhe specat në copa mesatare dhe përziejini dhe këto të fundit me erëzat mirë.

Lërini mishin dhe perimet një copë herë sa deri sa erëzat të depërtojnë aromën e tyre mbi to.

Më pas në një tigan vini vajin të skuqet dhe sipër vëni mishin dhe
perimet. Më tej pa i skuqur fare (nëse doni dhe mund t’i skuqni) shtoni
ujin nga to më ngadalë dhe në sasi të vogla.

Bëjeni këtë vazhdimisht, duke i kthyer perimet dhe biftekët disa herë
deri sa të jenë gatuar. Në fund fare edhe ujin duhet ta kenë pirë pak a
shumë. Servirini të nxehta. Ju bëftë mirë!
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Biftek me spinaq dhe djathë Empty Re: Biftek me spinaq dhe djathë

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi