Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Të dëgjosh muzikë mund të lehtësojë dhimbjen   People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Të dëgjosh muzikë mund të lehtësojë dhimbjen   People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Të dëgjosh muzikë mund të lehtësojë dhimbjen

Shko poshtë

Të dëgjosh muzikë mund të lehtësojë dhimbjen   Empty Të dëgjosh muzikë mund të lehtësojë dhimbjen

Mesazh nga Alberti Wed 9 Jan 2013 - 10:50

Të dëgjosh muzikë mund të lehtësojë dhimbjen

Një numër i madh mjekësh kanë praktikuar dëgjimin e muzikës në klinikat e tyre për pacientët me dhimbje të mëdha, duke besuar se muzika mund të kishte efekte qetësuese tek pacientët e tyre.
Në një studim të kryer në 153 pacientë suedezë, të cilët iu nënshtruan kurimit në shoqërinë e muzikës, u vu re se aktiviteti i trurit kishte ndryshime nga ata pacientë që nuk iu nënshtruan dëgjimit të melodive. Pacientët që dëgjuan muzikë eksperimentuan gjithnjë e më pak dhimbje se të tjerët.
Një tjetër studim suedez, i publikuar në vitin 2009, vërtetoi se fëmijëve që ndoqën "terapinë muzikore" pas ndërhyrjeve kirurgjikale iu nevojit më pak morfinë se të tjerëve.
Ekziston një raport i thellë dhe ende misterioz, i cili lidh muzikën me shpirtin dhe mendimet e njeriut. Pse muzika mund të na shqetësojë, apo në të kundërt të na qetësojë; mund të na shtyjë drejt një agresiviteti, apo të na nxisë drejt një dashurie?
Duke parë me kujdes historinë, shtysa mistike i ka dhënë një impuls të mrekullueshëm kompozimit muzikor. Për shembull, muzika e Johan Sebastian Bahut është pazgjidhshmërisht e lidhur me tensionin e shpirtit njerëzor drejt transcendencës. Kalimi i muzikës nga shpirti te mendja është i shkurtër dhe na përfshin në një raport që ka lindur shumë më vonë mes muzikës e psikiatrisë dhe muzikës e mjekësisë.
Pra, përgatisni muzikën që u pëlqen dhe le të jetë e gatshme kur t’ju sulmojë ndonjë dhimbje.
/Telegrafi/

Alberti
Legjendë
Legjendë

Postime Postime : 41743
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 23/11/2009
Mosha Mosha : 36
Hobi Hobi : Tenisi

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics