Patëllxhan i Pjekur
2 posters
Faqja 1 e 1
Patëllxhan i Pjekur
Përbërësit për 4 persona:
* 1 kg patëllxhanë të zakonshëm
* 1 lugë salcë soje
* 1 lugë vaj susami
* 1 lugë uthull orizi
* 1 lugë xhenxhefil i freskët i grirë
* 1 thelb hudhër, e grirë
* pak salcë pikante, për shije
* qepë të njoma të grira, për zbukurim
Gatimi
1. Ngrohim furrën në 200 gradë. Pastrojmë patëllxhanët nga bishtat. I presim në rrathë.
2. I vendosim rrathët në një tavë. Në një enë përziejmë përbërësit e mbetur, përveç qepëve, dhe me një lugë e hedhim përbërjen mbi çdo fetë patëllxhani. I pjekim për rreth 10 minuta.
3. I kthejmë patëllxhanët dhe i lyejmë me salcën e mbetur. I pjekim për 10 minuta ose derisa patëllxhanët të jenë zbutur.
I zbukurojmë me qepë. I servojmë të ngrohta ose në temperaturë dhome. .
Për porcion: 57 kalori, 1 g proteina, 6g karbohidrate, 2g fibra, 4g yndyrë, 1g yndyrë e ngopur, 0 kolesterol, 228 mg kripë.
Zëvendëson: 1.1 Perime, 0.7 Yndyrë
* 1 kg patëllxhanë të zakonshëm
* 1 lugë salcë soje
* 1 lugë vaj susami
* 1 lugë uthull orizi
* 1 lugë xhenxhefil i freskët i grirë
* 1 thelb hudhër, e grirë
* pak salcë pikante, për shije
* qepë të njoma të grira, për zbukurim
Gatimi
1. Ngrohim furrën në 200 gradë. Pastrojmë patëllxhanët nga bishtat. I presim në rrathë.
2. I vendosim rrathët në një tavë. Në një enë përziejmë përbërësit e mbetur, përveç qepëve, dhe me një lugë e hedhim përbërjen mbi çdo fetë patëllxhani. I pjekim për rreth 10 minuta.
3. I kthejmë patëllxhanët dhe i lyejmë me salcën e mbetur. I pjekim për 10 minuta ose derisa patëllxhanët të jenë zbutur.
I zbukurojmë me qepë. I servojmë të ngrohta ose në temperaturë dhome. .
Për porcion: 57 kalori, 1 g proteina, 6g karbohidrate, 2g fibra, 4g yndyrë, 1g yndyrë e ngopur, 0 kolesterol, 228 mg kripë.
Zëvendëson: 1.1 Perime, 0.7 Yndyrë
Re: Patëllxhan i Pjekur
Tave me patellxhane
Nga: Zonja Vjollca
Receta
400-500 gr patellxhane
3 Luge vaj ulliri
3 Kokrra qepe mesatare
4 Thelpinj hudher
2 Luge kafeje sheqer
3 Kokrra domate
80 gr djath kackavall
1 Luge gjalpe
Kripe
Piper i zi
Përgatitja
Në
një tigan me vaj kavërdisim qepën e prerë në rrathë të holla me hudhrën
e shtypur, sheqerin, kripën dhe piperin e zi. E mbulojmë me kapak dhe e
lëmë deri sa qepa të zbutet e të bëhet e tejdukshme. Nëse është e
nevojshme shtojmë pak ujë.Presim domatet hollë.Në një tavë xhami te lyer
me gjalp, shtojme një shtresë patellxhaneshësh dhe u hedhim pak
kripë.Më pas gjysmën e qepës së kavërdisur, gjysmën e djathit kaçkavall
te grirë, një shtresë të ngjeshur mirë me domatet, mbi këto të fundit
qepën e kavërdisur qe mbeti, gjysmën tjetërtë djathit që mbeti dhe mbi të pak gjalpë. I pjekim në furrë në
temperaturë 180 gradë për rreth 20 minuta në tavën e mbuluar me letër
alumini. Më pas e heqim letrën dhe e fusim në furrë edhe për 10 min të
tjera derisa të zverdhet dhe të marrë ngjyrë në sipërfaqe.
(e.m/Vila24/BalkanWeb)
Nga: Zonja Vjollca
Receta
400-500 gr patellxhane
3 Luge vaj ulliri
3 Kokrra qepe mesatare
4 Thelpinj hudher
2 Luge kafeje sheqer
3 Kokrra domate
80 gr djath kackavall
1 Luge gjalpe
Kripe
Piper i zi
Përgatitja
Në
një tigan me vaj kavërdisim qepën e prerë në rrathë të holla me hudhrën
e shtypur, sheqerin, kripën dhe piperin e zi. E mbulojmë me kapak dhe e
lëmë deri sa qepa të zbutet e të bëhet e tejdukshme. Nëse është e
nevojshme shtojmë pak ujë.Presim domatet hollë.Në një tavë xhami te lyer
me gjalp, shtojme një shtresë patellxhaneshësh dhe u hedhim pak
kripë.Më pas gjysmën e qepës së kavërdisur, gjysmën e djathit kaçkavall
te grirë, një shtresë të ngjeshur mirë me domatet, mbi këto të fundit
qepën e kavërdisur qe mbeti, gjysmën tjetërtë djathit që mbeti dhe mbi të pak gjalpë. I pjekim në furrë në
temperaturë 180 gradë për rreth 20 minuta në tavën e mbuluar me letër
alumini. Më pas e heqim letrën dhe e fusim në furrë edhe për 10 min të
tjera derisa të zverdhet dhe të marrë ngjyrë në sipërfaqe.
(e.m/Vila24/BalkanWeb)
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Turli me pule i pjekur ne tave
» Martesa, kur të ndjeheni të pjekur apo kur duan prinderit?
» Martesa, kur të ndjeheni të pjekur apo kur duan prinderit?
» Ne cilen mosh është një njeri Pergjigjes/e, i/e pavarur dhe i/e pjekur…?
» Martesa, kur të ndjeheni të pjekur apo kur duan prinderit?
» Martesa, kur të ndjeheni të pjekur apo kur duan prinderit?
» Ne cilen mosh është një njeri Pergjigjes/e, i/e pavarur dhe i/e pjekur…?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi