Në Britani të Madhe u gjetën gjurmë të çuditshme në formën e brirëve. Krijesa që thuhet se kishte brirë, ngjitej nëpër kulme dhe kalonte përmes mureve. Ky dhe shumë raste tjera janë hetuar nga shumë njerëz, por kurrë nuk u gjetën shpjegime pse ndodhën.