Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Kriza shqiptare acaron nervat e BE-së People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Kriza shqiptare acaron nervat e BE-së People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kriza shqiptare acaron nervat e BE-së

Shko poshtë

Kriza shqiptare acaron nervat e BE-së Empty Kriza shqiptare acaron nervat e BE-së

Mesazh nga Vizitor Mon 12 Apr 2010 - 3:15

Kriza shqiptare acaron nervat e BE-së Tiranaa“Shqipëria është futur në një rrugë qorre që prej përfundimit të zgjedhjeve të 28 qershorit”. Kështu ka thënë një zyrtar i lartë në Bruksel për të përditshmen online të Brukselit “dtt-net”.

Në një artikull për zhvillimet në Shqipëri, theksohet se situata politike në vend ka acaruar nervat e zyrtarëve të BE-së, të cilët kanë kërkuar mbylljen përfundimtare të asaj që e kanë quajtur “fenomeni shqiptar”, i cili po ndodh që kur vendi ka rrëzuar komunizmin në vitin 1992.

Duke iu referuar zyrtarëve të BE-së në Bruksel, gazeta thekson se politikanët e Tiranës duhet të lënë njëherë e mirë “grindjet irracionale dhe të paarsyeshme” dhe të përqendrohen në të ardhmen europiane të vendit menjëherë dhe të mos shtyjnë arritjen e një zgjidhjeje, pasi mund të dëmtojnë popullin e tyre dhe të shtyjnë anëtarësimin e Shqipërisë në BE.

“Çdo herë që ka zgjedhje në Shqipëri, ne do të duhet të bëjmë negociata sërish e prapë sërish për 18 vjet rresht. Në vend që bëjmë thirrje për rritjen e ritmeve për të arritur standardet e BE, që ky vend pretendon se i dëshiron, ata tërheqin njëri-tjetrin në një rreth vicioz pingpongu, duke sulmuar për çështjen e votimeve”, thekson një burim i rëndësishëm i “ddt-net”, që është diplomat i një shteti të BE-së dhe NATO-s.

Irritimi i Brukselit duket se ka arritur kulmin, ndaj dhe qëndrimi në lidhje me krizën shqiptare merr një qëndrim të qartë: “U takon atyre t’i zgjidhin problemet, jo neve. Por unë mendoj se ata kanë një problem të thellë të identitetit politik dhe ne nuk mund t’ua zgjidhim”.

Duke e bërë të qartë se për kë politikan bëhet fjalë, zyrtari i BE-së thekson se “këtë mentalitet mund ta gjesh në të gjithë politikën, si kur janë në pushtet, ashtu dhe në opozitë, por pasojat nuk i vuajnë politikanët, por qytetarët shqiptarë.

Zyrtarët e Bashkimit Europian dhe diplomatët kanë kërkuar në mënyrë permanente arritjen e kompromisit politik. Këtë e bëri në udhëtimin e fundit në Tiranë muajin e shkuar, edhe Komisioneri i Bashkimit Europian për Zgjerimin, Stefan Fule.

Komisioneri përsëriti mesazhin se kjo situatë nuk do ta ndihmojë ecjen e Shqipërisë drejt integrimit europian dhe mund të shtyjë marrjen e statusit të vendit kandidat.

Më 15 prill pritet që Kryeministri Berisha të vizitojë Brukselin për të dorëzuar përgjigjet e pyetësorit të ardhur nga Komisioni Europian.

Ndërkaq, më 11 maj mblidhet në kryeqytetin europian takimi i dytë i Këshillit të Stabilizim-Asocimit ndërmjet BE-së dhe Shqipërisë, ku pritet të bëhet e qartë drejtimi i opinionit që do të japë komisioni për Këshillin e Ministrave, i cili deri në muajin korrik drejtohet nga Spanja.

Në këtë kohë pritet të dorëzohet edhe raporti për liberalizimin e vizave, që prek dy vendet e Ballkanit: Shqipërinë dhe Bosnjën.
Anonymous
Vizitor
Vizitor

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi