Pse eshte e veshtir te pranohet kur e ke gabim?
+5
genaro gattuso
Ambra
Poeti Dhimbjes
Grejza
Emona
9 posters
Faqja 1 e 1
Pse eshte e veshtir te pranohet kur e ke gabim?
Në cdo raste edhe ne edhe te tjeret bien ne qafe, bejme gabime dhe me pastaj e kemi veshtir te pranojme nje gabim edhe pse na sjellin fakte dhe argumente.
Si mendoni pse une dhe ju e kemi te veshtire te pranojme gabimet tona?
A mos eshte ndonje shenje dobesie?
Problemi qendron ne faktin se njeriu per nga natyra vazhdon te mendoje se cdo here ka te drejte, kjo eshte arsya se pse ka bere nje hap te tille, pra duke menduar se ka te drejte... Jo cdo here njeria ka te drejte por qenie njerezore ne pergjithesi pretendon se ka te drejte, eshte i prire te mendoj se eshte ne rruge te mbare.
Ka nje proverbe popullore qe thote se: E drjata humb kuptimin atehere kur cdo kush mendon se ka te drejte...
Mbi gjitha eshte njerezore qe njeriu kur e sheh se eshte ne rruge te gabuar te pendohet madje te kerkoje falje nese eshte e udhes per nje gje te tille. Gabimi eshte i natyrshem, falja eshte njerezore...
Si mendoni pse une dhe ju e kemi te veshtire te pranojme gabimet tona?
A mos eshte ndonje shenje dobesie?
Problemi qendron ne faktin se njeriu per nga natyra vazhdon te mendoje se cdo here ka te drejte, kjo eshte arsya se pse ka bere nje hap te tille, pra duke menduar se ka te drejte... Jo cdo here njeria ka te drejte por qenie njerezore ne pergjithesi pretendon se ka te drejte, eshte i prire te mendoj se eshte ne rruge te mbare.
Ka nje proverbe popullore qe thote se: E drjata humb kuptimin atehere kur cdo kush mendon se ka te drejte...
Mbi gjitha eshte njerezore qe njeriu kur e sheh se eshte ne rruge te gabuar te pendohet madje te kerkoje falje nese eshte e udhes per nje gje te tille. Gabimi eshte i natyrshem, falja eshte njerezore...
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Pse eshte e veshtir te pranohet kur e ke gabim?
Per dike mund te jete fatale ti thyhet egoja, krenaria, prandaj heziton ta pranoje gabimin.
Vizitor- Vizitor
Sepse gjithmone ke deshire mos te gabosh te jesh i "perkryer" ne nje fare menyre...
Grejza- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Lule Më Lule
Postime : 1293
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/05/2010
Mosha : 37
Hobi : Vrasëse
Per mendimin tim, nuk egziston askush ne kete bote, qe te mos gaboje. Ndaj mendoj gjithashtu se nuk ka asgje te keqe qe thjesht ta pranosh gabimin, pasi nuk eshte as perulje dhe as turp. Mendoj se ata qe nuk e pranojne gabimin, jane ata qe me se shumti gabojne...
Sepse njeriu vuan nga kompleksi i inferioritetit. Kete tendence protektive (mbrojtese) e gjejme me te zhvilluar tek nje pjese e mire e femrave. Duke qene nje bote e eger konkurence, cdo imazh i "gabuar" inferioriteti te radhit ne humbesa dhe mungese vemendjeje, prandaj edhe ndjenja protektive tek femrat.
Tek meshkujt eshte sedra e semure.
Tek meshkujt eshte sedra e semure.
Vizitor- Vizitor
Sepse egziston e ashtuquajtura krenari qe nuk na lejon te dalim jashte "parimeve" te vetevetes, qe nuk na lejon te bejme dicka te tille, keshtu qe priremi me shume drejt mohimit te gabimeve se sa drejt pranimit te tyre.
Ambra- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne boten time....
Postime : 2348
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/03/2010
Ambra shkruajti:Sepse egziston e ashtuquajtura krenari qe nuk na lejon te dalim jashte "parimeve" te vetevetes, qe nuk na lejon te bejme dicka te tille, keshtu qe priremi me shume drejt mohimit te gabimeve se sa drejt pranimit te tyre.
[You must be registered and logged in to see this image.] jam shum dakort
Vizitor- Vizitor
une se kam hic veshtire...
genaro gattuso- I/e Regjistruar
- Postime : 673
Anëtarësuar : 10/07/2010
I menquri meson nga gabimet e tjetrit-tjereve ndersa budallai nga te vetat-thot proverbi popullore.
Te pranosh gabimin eshte virtyte-mendoj une(fatmirsisht,besoj,jo vetem une)por fatkeqsisht keshtu nuk mendojne shumica.
Per shumekend kjo eshte e veshtire sepse per gabimin-et e bere jane denuar -qe eshte gabim edhe me i madh -i atyre qe e kane zbatuar ate-perkundrazi duhet mundsu - permirsimin.
Gabimet nuk permirsohen duke i mohuar,heshtur,fshehur por duke i luftuar e kjo mund te behet vetem kur i pranojme ato!
Te pranosh gabimin eshte virtyte-mendoj une(fatmirsisht,besoj,jo vetem une)por fatkeqsisht keshtu nuk mendojne shumica.
Per shumekend kjo eshte e veshtire sepse per gabimin-et e bere jane denuar -qe eshte gabim edhe me i madh -i atyre qe e kane zbatuar ate-perkundrazi duhet mundsu - permirsimin.
Gabimet nuk permirsohen duke i mohuar,heshtur,fshehur por duke i luftuar e kjo mund te behet vetem kur i pranojme ato!
Vizitor- Vizitor
Pse eshte e veshtire. Veshtire kane vetem fodullet.
te gabosh eshte njerezore...keshtu qe nuk eshte zor e turp ta pranosh e te kerkosh falje.
te gabosh eshte njerezore...keshtu qe nuk eshte zor e turp ta pranosh e te kerkosh falje.
Mendoj se nuk eshte e weshtire , se secili njeri gabon ajo eshte gje normale sipas meje :D
aLbinna.- I/e Regjistruar
- Postime : 4808
Gjinia :
Anëtarësuar : 28/12/2009
Mosha : 31
Mendoj se te pranosh nje gabim nuk eshte fatale rendesi ka qe njeriu eshte i sinqert edhe ska njeri qe nuk gabon Por ka nga ata qe gabojne edhe se ulin koken nga krenaria e tyre
Sepse nuk dua qe te tjeret te shesin mend,apo tu behet qejfi se u ngaterrova.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Dua te verteten per cdo gje, a mos eshte gabim?
» Çdo gabim që bëni është përparim
» A eshte me veshtir te mbashe nje shoqeri ,A Te krijosh shoqeri te re??
» Ti kontrollosh celularin te partnerit/es eshte gabim apo e drejte?
» Çdo gabim që bëni është përparim
» A eshte me veshtir te mbashe nje shoqeri ,A Te krijosh shoqeri te re??
» Ti kontrollosh celularin te partnerit/es eshte gabim apo e drejte?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi