Djegia e shamise se beqarit...
+6
pexha
Hera
zymer
WebMaster
Єямєℓiиdå
Poeti Dhimbjes
10 posters
Faqja 1 e 1
Djegia e shamise se beqarit...
Sikurse e dim te gjith, ne traditen dhe kulturen e dasmes shqiptare, ne fundin e dasmes,
kur radha e kercimit i jepet ciftit qe martohet, dhenderri gjithmone eshte i prirur nga kjo
tradite, dhe i ven flaken shamise se beqarise, qe i jep lamtumiren e fundit beqarise se tij.
Nje tradite te tille, t'ju them te verteten nuk kam vere re dhe nuk kam degjuar, qe ta kete
asnje popull tjeter ne bote.
A mendoni edhe juve qe kjo eshte nje tradite 100 % Shqiptare dhe qe nuk e ka asnje popull
tjeter, apo ju keni patur rastin te shihni, apo te degjoni per nje lloj te ketille tradite edhe ne
vende te tjera, ku jetoni jasht Shqiperis?!
Sinqerisht:
Saimiri...
kur radha e kercimit i jepet ciftit qe martohet, dhenderri gjithmone eshte i prirur nga kjo
tradite, dhe i ven flaken shamise se beqarise, qe i jep lamtumiren e fundit beqarise se tij.
Nje tradite te tille, t'ju them te verteten nuk kam vere re dhe nuk kam degjuar, qe ta kete
asnje popull tjeter ne bote.
A mendoni edhe juve qe kjo eshte nje tradite 100 % Shqiptare dhe qe nuk e ka asnje popull
tjeter, apo ju keni patur rastin te shihni, apo te degjoni per nje lloj te ketille tradite edhe ne
vende te tjera, ku jetoni jasht Shqiperis?!
Sinqerisht:
Saimiri...
Re: Djegia e shamise se beqarit...
Nje nga traditat me te mira qe kemi...dhe nuk me ka rastis ta shoh ne vende te tjera.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Ate po thoja edhe une qe as edhe mua nuk me ka rastisur qe te degjoj per nje te tille tradite ne dasem...
Eshte tradite madheshtore kjo ne nje vend te shqiperise e perdorin shum kur martohen ;)
Klea@Love shkruajti:Eshte tradite madheshtore kjo ne nje vend te shqiperise e perdorin shum kur martohen ;)
Me aq sa jam ne dijeni, kjo tradite nuk eshte vetem ne nje vend te shqiperise por ne te gjithe Shqiperine....
ketu ku jam se kam pare te ndodh,sbesoj ta kene per zakon...kane te tjera ama qe si kemi ne.
Vizitor- Vizitor
E kosova kete gje rralle e degjon
zymer- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Lipjan
Postime : 714
Gjinia :
Anëtarësuar : 08/03/2009
Mosha : 48
Hobi : Polic
ketej nga shqiperia mesme perdoret ne cdo dasem :money: :money:
Vizitor- Vizitor
Djema do djeg nje shami une sot do vini ta djegim bashke ,ne fakt jo ate te beqarise po shami eshte ama
Vizitor- Vizitor
Arjana shkruajti:Djema do djeg nje shami une sot do vini ta djegim bashke ,ne fakt jo ate te beqarise po shami eshte ama
Te kujte mo?...
Vizitor- Vizitor
Arjana shkruajti:timen mo prankster67
Po shami beqari ka vetem djali mo!...
Vizitor- Vizitor
po spo e djeg e spo e djeg ndonjeri,thash ta djeg cik une ashtu kot per prove bre
Vizitor- Vizitor
shume e qelluar...
Hera- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne mes te asgjekundit.
Postime : 1967
Gjinia :
Anëtarësuar : 03/05/2010
Hobi : Piktura
kjo ka humbure qe disa vite
me kujtohet nje knge te ciles per momentinnuk jadi titullin kure mami i thote djelit mumartu
dhe aje andrron si e djege shamin e beqaris
me kujtohet nje knge te ciles per momentinnuk jadi titullin kure mami i thote djelit mumartu
dhe aje andrron si e djege shamin e beqaris
pexha- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Dardan
Postime : 5786
Gjinia :
Anëtarësuar : 28/01/2010
Hobi : dizajner
Une e di qe tradita e djegies se shamise ka lindur ne shqipeine e mesme ...
digjet shamia deri ne fund fare dhe dhendri duhet ta duroje sa me gjate te ndezur ne dore...sa me gjate ta duroje aq me gjate do i shkoje martesa..prandaj e mban gati derisa behet hi...
digjet shamia deri ne fund fare dhe dhendri duhet ta duroje sa me gjate te ndezur ne dore...sa me gjate ta duroje aq me gjate do i shkoje martesa..prandaj e mban gati derisa behet hi...
Ariel shkruajti:Une e di qe tradita e djegies se shamise ka lindur ne shqipeine e mesme ...
ketë tani e degjova nga mesuesja
Prada- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne Hapesire
Postime : 7718
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/04/2010
Mosha : 112
Hobi : Ndihmes Bageri
Ariel tha qeshtu
O vallahi edhe lekura e dores mu pat djeg po Nazlia nuk rrnoj shume leje se rrena jan kto
O vallahi edhe lekura e dores mu pat djeg po Nazlia nuk rrnoj shume leje se rrena jan kto
ZeQo- I/e Regjistruar
- Postime : 141
Gjinia :
Anëtarësuar : 03/10/2010
Mosha : 113
ZeQo shkruajti:Ariel tha qeshtu
hahahahahahahahahahahahahhahaha qka kam qesh me ket postimin e zeqos bravo brav :429293: :429293:
Prada- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Ne Hapesire
Postime : 7718
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/04/2010
Mosha : 112
Hobi : Ndihmes Bageri
ZeQo shkruajti:Ariel tha qeshtu
Jo mori s'jan rrena...a ka qen Nazlija deri n'fund me burr...e ja qe martesa jote me nazlijen shkoi deri n'frymen e fundit t'Nazlijes...pse ca deshe ti mo
Amon xha Zeq...pse ene ti e ke djeg shamin e beqarit
aty e ka lezetin dasma m
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Kosovë, çështja e shamisë, në dorën e kryeministrit