Arsyeja pse femrat sherohen me shpejt nga lendimet dhe plaget
2 posters
Faqja 1 e 1
Arsyeja pse femrat sherohen me shpejt nga lendimet dhe plaget
Femrat shërohen shpejt
Një studim i ri britanik ka zbuluar duke përdorur minjtë pse femrat shërohen më shpejt nga lëndimet në krahasim me meshkujt.
Dr. Ed V. Çajlds dhe kolegët e tij kishin radhitur dallimet midis miut femër dhe atij mashkull dhe shpejtësisë së shërimit nga lëndimet.
Enët e gjakut nuk ishin tkurrur tek minjtë të cilëve u ishte dhënë estradiol (estrogjen), që ndodh me rastin e lëndimit që shkakton gjakderdhje. Kjo u kishte ndihmuar minjve që të shërohen më shpejt në krahasim me ata që nuk kishin pranuar estrogjen.
“Gjithmonë e kemi ditur se femrat shërohen më shpejt dhe më lehtë nga lëndimet në krahasim me meshkujt, por kurrë nuk e kemi ditur pse ndodh një gjë e tillë. Tash kemi zbuluar shkasin”, tha Çajlds.
“Ky studim tregon e receptorët e estrogjenit në qelizat mitokondriale ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave të femrave pas lëndimeve. Por, nëse në mënyrë kimike bllokohen receptorët e estrogjenit tek femrat, atëherë qelizat e tyre shërohen në të njëjtën mënyrë sikurse tek meshkujt”, shpjegon Çajlds
Një studim i ri britanik ka zbuluar duke përdorur minjtë pse femrat shërohen më shpejt nga lëndimet në krahasim me meshkujt.
Dr. Ed V. Çajlds dhe kolegët e tij kishin radhitur dallimet midis miut femër dhe atij mashkull dhe shpejtësisë së shërimit nga lëndimet.
Enët e gjakut nuk ishin tkurrur tek minjtë të cilëve u ishte dhënë estradiol (estrogjen), që ndodh me rastin e lëndimit që shkakton gjakderdhje. Kjo u kishte ndihmuar minjve që të shërohen më shpejt në krahasim me ata që nuk kishin pranuar estrogjen.
“Gjithmonë e kemi ditur se femrat shërohen më shpejt dhe më lehtë nga lëndimet në krahasim me meshkujt, por kurrë nuk e kemi ditur pse ndodh një gjë e tillë. Tash kemi zbuluar shkasin”, tha Çajlds.
“Ky studim tregon e receptorët e estrogjenit në qelizat mitokondriale ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave të femrave pas lëndimeve. Por, nëse në mënyrë kimike bllokohen receptorët e estrogjenit tek femrat, atëherë qelizat e tyre shërohen në të njëjtën mënyrë sikurse tek meshkujt”, shpjegon Çajlds
kasperi- Legjendë
- Vendbanimi : Prishtine
Postime : 19666
Gjinia :
Anëtarësuar : 27/05/2010
Hobi : trokitja ne dritare
Re: Arsyeja pse femrat sherohen me shpejt nga lendimet dhe plaget
Me ne fund dicka pozitive ne jeten e nje gruaje....
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Ndihma e parë tek lendimet Kraniocerebrale
» Eshtrat e duhanpirësve shërohen më ngadalë
» Dhëmbët e qumështit mund të shërohen
» A mund të ndërtohet një dashuri e re mbi plagët e së vjetrës?
» Lëndimet nga Kafshimi dhe Thumbimi
» Eshtrat e duhanpirësve shërohen më ngadalë
» Dhëmbët e qumështit mund të shërohen
» A mund të ndërtohet një dashuri e re mbi plagët e së vjetrës?
» Lëndimet nga Kafshimi dhe Thumbimi
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi