Cilat jane vlerat e shoqerise shqiptare?
+2
Anakonda
Emona
6 posters
Faqja 1 e 1
Cilat jane vlerat e shoqerise shqiptare?
[i]Cdo shoqeri e cdo popull i kesaj bote ka nje histori, ka nje tradite, ka nje kulture, ka vlera e virtyte te admirueshme nga popuj e shoqeri te tjera. E hapa kete teme per te mesuar nga ju, anetaret e forumit se si mendoni?
Cfare kemi ne si shqiptare per ti ofruar botes si eksport vlerash apo kulturor. Cfare leksione kemi nxjerre ne nga historia apo cfare traditash kemi te cilat mund te jene me interes per mbare popujt e botes.
Cilat jane vlerat e shoqerise shqiptare per boten?
Cfare kemi ne si shqiptare per ti ofruar botes si eksport vlerash apo kulturor. Cfare leksione kemi nxjerre ne nga historia apo cfare traditash kemi te cilat mund te jene me interes per mbare popujt e botes.
Cilat jane vlerat e shoqerise shqiptare per boten?
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Cilat jane vlerat e shoqerise shqiptare?
Per shoqerine shqiptare eshte interesi dhe injoranca.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Unë do të përmendja këtu tolerancën fetare.
Kjo është një nga krenaritë tona kombëtare, ku Shqiptarë të feve të ndryshme e duan njëri tjetrin pa marë parasysh përkatësinë e tij/saj fetare. (nuk e kam fjalën për ekstremistë të çfardo lloj besimi)
Dhe në botën e ditëve tona kjo është një karakteristikë për të qënë krenar.
Shqiptarët janë ndoshta të vetmit njerëz në botë që përdorin shprehjen "gjysëm mysliman, gjysëm i krishterë" kur i pyesin për përkatësinë fetare.
Kjo do të thotë se ne jemi ndoshta të vetmit që nuk marim parasysh faktorin "fe" në lidhjen e martesave.
Unë personalisht jam krenar për këtë!
Kjo është një nga krenaritë tona kombëtare, ku Shqiptarë të feve të ndryshme e duan njëri tjetrin pa marë parasysh përkatësinë e tij/saj fetare. (nuk e kam fjalën për ekstremistë të çfardo lloj besimi)
Shqiptarët janë ndoshta të vetmit njerëz në botë që përdorin shprehjen "gjysëm mysliman, gjysëm i krishterë" kur i pyesin për përkatësinë fetare.
Kjo do të thotë se ne jemi ndoshta të vetmit që nuk marim parasysh faktorin "fe" në lidhjen e martesave.
An0nim- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Sarande
Postime : 2383
Gjinia :
Anëtarësuar : 28/03/2012
Mosha : 34
ReSpEcT shkruajti:Unë do të përmendja këtu tolerancën fetare.
Duke shtuar pastaj...mikpritjen dhe bujarine qe na karakterizon si popull.
Shquhemi nga karakteri i forte dhe trimeria.
Kemi familje te bashkuar.
Thjeshtesine por dhe pak fodullek...kjo se nuk pranojme te na neperkembin...
Si te gjithe vendet kemi dhe ne vlerat dhe anti-vlerat tona... Meqe jemi tek kjo teme dhe sapo u ktheva nga Shqiperia te bente shume pershtypje bujaria e njerezve... Njerezit ne Shqiperi jane human, te japin dhe shpirtin nese te shohin qe je i sinqerte.. Me vinte keqe,e te shkulje edhe ato qimet ne koke qe me kane ngel se shume ishin te varfer nuk kishin leke per ilacet dhe mezi kalonin muajin me borxhe.. aman ju jepje nje 50 euro edhe te mbushnin me raki e ca tu gjendej ne shpi.. edhe corape me jepshnin..
Shihni cme ndodhi ne Shqiperi.Na u prish makina ne llogara dhe ngelem keqe.. i ngritem doren nje makine ishte bmw fuoristrade dhe ai ndaloi direkt e na solli tek shpia. U habitem se nuk na i priste mendja qe dikush me makine te tille do ndalonte e te na merrte, kur beme muhabet ai ishte pronar i madh hotelesh ne Sarande dhe nuk ishte as vlonjat por nga veriu.
As shanci me i vogel te ndodhe kjo gje kendej, te lene te vdesesh ne mes te rruges.
Jemi te varfer si popull, se vetem shume pak do ai vende edhe behet nje nga vendet me te mira ne bote per te jetuar. Une vdes per Shqiperine, te kisha pare per shpi e biznes isha kthyher menjehere.
Shihni cme ndodhi ne Shqiperi.Na u prish makina ne llogara dhe ngelem keqe.. i ngritem doren nje makine ishte bmw fuoristrade dhe ai ndaloi direkt e na solli tek shpia. U habitem se nuk na i priste mendja qe dikush me makine te tille do ndalonte e te na merrte, kur beme muhabet ai ishte pronar i madh hotelesh ne Sarande dhe nuk ishte as vlonjat por nga veriu.
As shanci me i vogel te ndodhe kjo gje kendej, te lene te vdesesh ne mes te rruges.
Jemi te varfer si popull, se vetem shume pak do ai vende edhe behet nje nga vendet me te mira ne bote per te jetuar. Une vdes per Shqiperine, te kisha pare per shpi e biznes isha kthyher menjehere.
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
Similar topics
» Cilat janë paragjykimet kryesore të shoqërisë shqiptare?
» A e dini se cilat janë 50 çuditë shqiptare
» Cilat jane ato 3 gjera pa te cilat s'dilni dot nga shtepia???
» Shoqeria Shqiptare Cdo Dite E Me Shume Humb Vlerat E Saj
» Cilat janë 12 kushtet e BE-së për Shqipërinë
» A e dini se cilat janë 50 çuditë shqiptare
» Cilat jane ato 3 gjera pa te cilat s'dilni dot nga shtepia???
» Shoqeria Shqiptare Cdo Dite E Me Shume Humb Vlerat E Saj
» Cilat janë 12 kushtet e BE-së për Shqipërinë
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi