Si të bëhet fëmija i pavarur
3 posters
Faqja 1 e 1
Si të bëhet fëmija i pavarur
Sado që është e vështirë të kujdeseni për fëmijën e vogël, shumica e prindërve pohojnë se shumë më lehtë e kanë ta kenë afër tyre, sesa kur është larg dhe vazhdimisht brengosen mos i ka ndodhur diç. Por me kalimin e kohës fëmijët rriten dhe ata janë të detyruar të qëndrojnë vetë në shtëpi, derisa të mos kthehen prindërit nga puna.
Në periudhën më të hershme fëmijët e përjetojnë shumë vështirë ndarjen nga prindërit dhe vendosjen në kopshtet e fëmijëve. Në anën tjetër, nëse qëndrojnë në vend të sigurt, në shtëpi ata dinë të jenë të pakujdesshëm, kështu që prindërit gjithmonë qëndrojnë në stres se mund t’ju ndodh diçka.
Me fëmijët pak më të rritur problemi është se ata dëshirojnë të rriten sa më shpejtë dhe mendojnë që janë të pjekur për çfarëdo aventure, ndërsa prindërit për këtë nuk pajtohen. Nuk ekziston asnjë rregull që tregon se kur është dikush i gatshëm për hapin e caktuar në pavarësi, ngase fëmijët dallojnë.
Po ashtu nuk është njëjtë të jetojnë në vendin e vogël dhe të qetë në të cilin të gjithë njihen, si të jetojnë në qytet. Për çdo rast për hapin e pavarësisë duhen biseda, ngase kjo do t’i ndihmojë si prindërve ashtu edhe fëmijëve që të shikojnë situatat dhe të vlerësojnë gatishmërinë e fëmijëve për të.
Secili hap tjetër i madh, duhet të ndahet në hapa më të vegjël dhe të sigurt. Për shembull, nuk do ta lini menjëherë fëmijën në kopsht tërë ditën, por në fillim gjysmë ore, e pastaj më gjatë.
Para periudhës kur fillojmë fëmijën t’i lëmë vetëm në shtëpi është e rëndësishme që ata të fitojnë rregulla të caktuara të sjelljes dhe të kuptojnë se edhe vetë duhet të marrin përgjegjësitë për sjelljet e tyre dhe pasojat.
Në periudhën më të hershme fëmijët e përjetojnë shumë vështirë ndarjen nga prindërit dhe vendosjen në kopshtet e fëmijëve. Në anën tjetër, nëse qëndrojnë në vend të sigurt, në shtëpi ata dinë të jenë të pakujdesshëm, kështu që prindërit gjithmonë qëndrojnë në stres se mund t’ju ndodh diçka.
Me fëmijët pak më të rritur problemi është se ata dëshirojnë të rriten sa më shpejtë dhe mendojnë që janë të pjekur për çfarëdo aventure, ndërsa prindërit për këtë nuk pajtohen. Nuk ekziston asnjë rregull që tregon se kur është dikush i gatshëm për hapin e caktuar në pavarësi, ngase fëmijët dallojnë.
Po ashtu nuk është njëjtë të jetojnë në vendin e vogël dhe të qetë në të cilin të gjithë njihen, si të jetojnë në qytet. Për çdo rast për hapin e pavarësisë duhen biseda, ngase kjo do t’i ndihmojë si prindërve ashtu edhe fëmijëve që të shikojnë situatat dhe të vlerësojnë gatishmërinë e fëmijëve për të.
Secili hap tjetër i madh, duhet të ndahet në hapa më të vegjël dhe të sigurt. Për shembull, nuk do ta lini menjëherë fëmijën në kopsht tërë ditën, por në fillim gjysmë ore, e pastaj më gjatë.
Para periudhës kur fillojmë fëmijën t’i lëmë vetëm në shtëpi është e rëndësishme që ata të fitojnë rregulla të caktuara të sjelljes dhe të kuptojnë se edhe vetë duhet të marrin përgjegjësitë për sjelljet e tyre dhe pasojat.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Si të bëhet fëmija i pavarur
Femijet jane te pavarur qe kur lindin ne ditet e sotme.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Re: Si të bëhet fëmija i pavarur
Femijen mundesh ta bejsh te pa varur si per mendimin ti te dish ta edukojsh pre ne moshen kur femia fillon te kuptoj dhe kjo ka te bej me lekun nese meson ti femijen te di ta perdori leku pre ne femiri ateher ajo femi boet e pa varur
era85- I/e Regjistruar
- Vendbanimi : Zürich
Postime : 594
Anëtarësuar : 17/02/2012
Hobi : Me Pelqen ta Jetoj Jeten ashtu si me vin, Kam Luftu per GJerat qe i kam dash Nderi Dhe Respekti , Dy Nga Vlerat Kryesore Ne Jete , Asgje me SHum Ja Lem Kohe GJerat Tjera
Similar topics
» Si të bëhet fëmija i zgjuar?
» Femija behet portokalli kur ha karrota
» Ja pse mashkulli bëhet më besnik kur bëhet baba!
» Femija eshte shpirti, ndersa femija i femijes (nipi & mbesa) eshte shpirti i shpirtit...
» Si mendoni me mire te jetosh me familjen,apo i/e pavarur ?
» Femija behet portokalli kur ha karrota
» Ja pse mashkulli bëhet më besnik kur bëhet baba!
» Femija eshte shpirti, ndersa femija i femijes (nipi & mbesa) eshte shpirti i shpirtit...
» Si mendoni me mire te jetosh me familjen,apo i/e pavarur ?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi