Si mendoni me mire te jetosh me familjen,apo i/e pavarur ?
+15
CuN@BosS/
Labja
EMI
Maksi
Ariel
Shkembi
Aяtємιѕα
dajti modh
T_o_n_i
Arabela
WebMaster
Durrsaku
Andetta
Єямєℓiиdå
Emona
19 posters
Faqja 1 e 1
Si mendoni me mire te jetosh me familjen,apo i/e pavarur ?
Besoj se cdokujt prej jush i ka shkuar ne mendje kjo pyetje.Doja te dija mendimet tuaja nese ndiheni te lirshem apo te pavarur kur jetoni me familjen?Pse jo edhe ndonje rast te dikujt qe nuk jeton me familjen...
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Si mendoni me mire te jetosh me familjen,apo i/e pavarur ?
Me mire me familjen..
Edukohesh prej tyre me mire kur je afer, te mesojne rendesine e jetes, dashurise (nese jeton ne nje ambjent te lumtur familjar), lekut etj.
Normalisht vjen koha qe secili largohet nga familja, atehere vjen koha i kemi mall..i kujtojm ato caste te lumtura.
Edukohesh prej tyre me mire kur je afer, te mesojne rendesine e jetes, dashurise (nese jeton ne nje ambjent te lumtur familjar), lekut etj.
Normalisht vjen koha qe secili largohet nga familja, atehere vjen koha i kemi mall..i kujtojm ato caste te lumtura.
Єямєℓiиdå- WebMaster
- Postime : 17963
Gjinia :
Anëtarësuar : 09/10/2010
Mosha : 39
Hobi : Muzika, leximi & noti
Familja eshte primare ne jete
por edhe pavarsia eshte e pashmangshme !
por edhe pavarsia eshte e pashmangshme !
Andetta- I/e Regjistruar
- Postime : 972
Gjinia :
Anëtarësuar : 05/11/2011
dikur kam qene aq i lire saqe pothuajse nuk rrija fare ne shtepi mire kam qene qejf kam bere
por tani jam shume me mire e di qe kur shkoj ne shtepi me pret familja ngrohte dhe plot harmoni them se tani jam shume me mire se atehere
por tani jam shume me mire e di qe kur shkoj ne shtepi me pret familja ngrohte dhe plot harmoni them se tani jam shume me mire se atehere
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
Me familje..eshte baza krysore ku un e kam gjete veten time..deri ne moshen e caktuar kuptohet...Jetoji me familje Por jam e Pavarur..nga keta.!!
Emona- WebMaster
Gjinia :
Te jetosh me familjen eshte shum lehte .Po te jetosh e pavaruar eshte gje e bukur sepse futesh ne nje bote komplet ndryshe ne realitet tamom po sa te jesh ne familje kurr nuk meson se cfar do te thote te sakrifikosh edhe te perballosh realitetin ne hapat e tu
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
me familje,,por dhe kohe per vete esh e nevojshme te kete njeriu nganjehere,,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
cdo gje me kohen e pastaj arrin te kuptosh e ti ndash gjerat sipas rrethanave qe te vijne
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Tirane
Postime : 18036
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/05/2009
vorri ne vete e shpija ne vete thote nje fjale e urte [You must be registered and logged in to see this image.]
dajti modh- V.I.P Anëtarë
- Postime : 17309
Gjinia :
Anëtarësuar : 19/01/2010
Te iki nga shtepia? Jam gati te jem e pavarur?
"Te dashur mami dhe babi!
Me ne fund, vendosa te iki. Sic ju kam thene me pare, nuk e bej kete per inatin tuaj apo per t'u hakmarre. Nuk kam si te jem e lumtur e mbyllur brenda kater mureve,ashtu si doni ju. Ndoshta keshtu s'do te jem e lumtur, por prape se prape dua ta provoj nje here."
Shume femije nuk merren vesh me prinderit, dhe si pasoje perfundojne duke ber gati valixhet. Ti ke kontradikta te vazhdueshme, sa gjendja behet e padurueshme. Kerkon lirine tende, edhe pse t'ia dalesh mbane vetem nuk eshte e lehte aq sa mendon, por le ta provosh nje here.
Kur mendoni se nje njeri ka arritur stadin sa te largohet nga shtepia?
Perse shumica e te rinjve nuk jane gati per ta bere nje hap te tille?
Me ne fund, vendosa te iki. Sic ju kam thene me pare, nuk e bej kete per inatin tuaj apo per t'u hakmarre. Nuk kam si te jem e lumtur e mbyllur brenda kater mureve,ashtu si doni ju. Ndoshta keshtu s'do te jem e lumtur, por prape se prape dua ta provoj nje here."
Shume femije nuk merren vesh me prinderit, dhe si pasoje perfundojne duke ber gati valixhet. Ti ke kontradikta te vazhdueshme, sa gjendja behet e padurueshme. Kerkon lirine tende, edhe pse t'ia dalesh mbane vetem nuk eshte e lehte aq sa mendon, por le ta provosh nje here.
Kur mendoni se nje njeri ka arritur stadin sa te largohet nga shtepia?
Perse shumica e te rinjve nuk jane gati per ta bere nje hap te tille?
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
ky diskutim vlen per te tjere,ne te dy e kemi konsumuar,kishim pikepamje te ndryshme,ndoshta e beje per te perfshire dhe te tjere ne diskutim
Shkembi- V.I.P Anëtarë
- Postime : 9500
Gjinia :
Anëtarësuar : 17/10/2011
Mosha : 43
Ato qe patem diskutuar ne ishin te tjera gjera,nese familja pranon apo kundershton rreth nje personi qe do ti etj etj..Ketu tema flet per femijet qe duan te jene te pa varur nga familja,pra te punojne e te jetojne vete jo me familjen e tyre (prinderit)..Sa mundet nje i ri ne Shqiperi ta beje dhe si e shihni ju kete?
Gjinia :
Po si te doni ore...behuni te pavarur...po se mos ktheheni dhe i bini prape deres babes per ndihme....kjo ne rastin kur rebeloheni...
Po se ke pavaresine ekonomike prandaj...
Po kur te ngrene krye keta te rinjte...presion prinderve...- do iki nga shtepia...
Po bejne ku gjejne...
Femija eshte gati per pavaresi atehere kur ka ndertuar nje baze ekonomike te veten...
Atehere ne prinderit nuk kemi te drejte ti nderhyjme me per asgje...jemi thjesht per tu dhene ndonje mendim.
Po kur te ngrene krye keta te rinjte...presion prinderve...- do iki nga shtepia...
Po bejne ku gjejne...
Femija eshte gati per pavaresi atehere kur ka ndertuar nje baze ekonomike te veten...
Atehere ne prinderit nuk kemi te drejte ti nderhyjme me per asgje...jemi thjesht per tu dhene ndonje mendim.
UNE KAM VITE QE JAM E PAVARUR NGA PRINDERIT E MI..POR EDHE QE JETOJ VETEM PA TA, JAN GJITHMONE TE PRANISHEM NE JETEN TIME..POR VETEM ME KESHILLA DHE MBESHTETJE KUR KAM NEVOJ PER NJE MENDIM....POR GJITHSESI E IKUR JAM PREJ KOHESH NGA SHPIA E PRINDERVE...DHE THEM SE DERI SOT JA KAM DAL MBANE EDHE VETEM...
EMI- V.I.P Anëtarë
Postime : 9553
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/09/2011
Hobi : Te iki larg..
Pleqte theshin: ''Duhet te rrebelohesh e te fitosh e jo te rrebelohesh e te humbesh''.
Cdo here egziston menyra per te jetuar. Varet se cilat fryte na pelqejne me shume. Frytet qe marrim te gatshme apo ato qe krijojme. E per te krijuar fryte duhet mund edhe sakrifice. Te ikesh nga shtepia!!! ...Ja vlen nese ke deshire te shijosh frytet dhe rezultatet tua te cilet sado te veshtira do te duken te embla. Ndoshta ne fillim do ballafaqoshesh me veshtiresi por ja vlen se do regjesh me jeten.
PS: Tema ben fjale per moshat me madhore ata qe kan mbaruar studimet nga 20 vjec e siper jo adoloshentet per te cilet as vihet ne diskutim qe duhet te jene prane familjes...
Cdo here egziston menyra per te jetuar. Varet se cilat fryte na pelqejne me shume. Frytet qe marrim te gatshme apo ato qe krijojme. E per te krijuar fryte duhet mund edhe sakrifice. Te ikesh nga shtepia!!! ...Ja vlen nese ke deshire te shijosh frytet dhe rezultatet tua te cilet sado te veshtira do te duken te embla. Ndoshta ne fillim do ballafaqoshesh me veshtiresi por ja vlen se do regjesh me jeten.
PS: Tema ben fjale per moshat me madhore ata qe kan mbaruar studimet nga 20 vjec e siper jo adoloshentet per te cilet as vihet ne diskutim qe duhet te jene prane familjes...
Gjinia :
un kame pavarsin time dhe lirin time qe kur fillova te punoja, kame jetuar edhe per disa muaj vetem dhe i dola mban vetes gjithashtu dhe tani po thuajse jetoj vetem
Labja- Princeshë
- Vendbanimi : Ne Gjakun e zemres te Mamit
Postime : 8252
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/12/2011
Mosha : 33
Hobi : Io anziché fare castelli in aria mi faccio templi nel cuore
Jo se ka fillu fresk noten mos boni llafe [You must be registered and logged in to see this image.]
CuN@BosS/- WebMaster
- Vendbanimi : - Shijak -Albania
Postime : 6010
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/01/2009
Mosha : 42
Hobi : + Programator @ iNfO!-
atehere kur ke ndertuar nje baze ekonomike ose je i afte te sigurosh te ardhura te mjatueshme qe te bejn te jetosh kshu si zog i lire
T_o_n_i- V.I.P Anëtarë
Postime : 18036
Gjinia :
Anëtarësuar : 30/05/2009
Pse jo,po je i/e zoti/ja te jesh Personi panvarur pse te mos krijosh ne jete vetem te vesh ne binar jeten tende ,s'jetohet gjithmone ne krhat te Babait ...jeta eshte nje sfide e tille qe te ve ne sprove sa jemi te zote te jetojm krejtsisht te panvarur si Persona.
Emona- WebMaster
Gjinia :
E pse te iki nga shtepia,me pelqen qe te jetoj,por jo te jem e lire sa te braktis edhe shtepine.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
sbesoj se e bejn te sinqertat kete veprim!!
Next- I/e Regjistruar
- Postime : 2536
Gjinia :
Anëtarësuar : 26/01/2009
Mosha : 36
Me familjen pasi njehere prej njehere ajo mi siguron kushtet per jetesen,dhe i dua shume.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Hobi : Once Upon A Time
me mire i pavarur por me familjen prane..
Leo_uk- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5977
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/10/2010
Mosha : 46
Mbeshtet mendimin leos
Space- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Ne levizje
Postime : 1354
Gjinia :
Anëtarësuar : 03/06/2011
Hobi : Informatika
"Te iki nga shtepia? Jam gati te jem e pavarur?"
me
"Si mendoni me mire te jetosh me familjen,apo i/e pavarur ?"
Dy temat u bashkuan
me
"Si mendoni me mire te jetosh me familjen,apo i/e pavarur ?"
Dy temat u bashkuan
Gjinia :
Similar topics
» Si mendoni ju kush është më mirë në rrolin dominues femra apo mashkulli ???
» Mendoni se hakmarrja ndaj dikujt qe ju ka lenduar eshte menyra me e mire per te vene drejtesi?
» Sa te pavarur jeni nga prinderit....???
» Mire Se Erdha e mire se ju Gjeta te Gjitheve ..!!
» Me mire te dish apo me mire te kesh??
» Mendoni se hakmarrja ndaj dikujt qe ju ka lenduar eshte menyra me e mire per te vene drejtesi?
» Sa te pavarur jeni nga prinderit....???
» Mire Se Erdha e mire se ju Gjeta te Gjitheve ..!!
» Me mire te dish apo me mire te kesh??
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi