Liria e njeriut......
3 posters
Faqja 1 e 1
Liria e njeriut......
Pershendetje. Lirija te gjithe luftojme qe ta fitojem e ta gezojem po cfare eshte lirija? te jesh i lire do te thote te kesh te drejten e fjales, te shtypit, te fes, te votes e te veprimit, te besimit si ai fetare e ashtu politike. po, ti mund te jesh i lire edhe ti gezosh keto te drejta. por ama lirija jote e drejta jote maron kur e drejta e liria e tejeterit fillon. me fljale te tjera nuk eshte liri kur ti poshtron, shfrytezon, fyen a shan dike se mendon se eshte lirija jote e drejta jote te veprosh si te duash se je i lire. edhe fjala liri ka perkufizim dome then nuk eshte e aq e lire. nje gje qe ka perkufizim do te thote qe ka kufinje ka marrim e fillim. kur thua e drejta e fjales nuk do te thote se ti mund te shash ti mund te ofendosh dike se eshte e lirja jote e fjales, se qe ne ate moment qe ti shan e ofendon ti ke prekur e i ke hequr te drejten e lirin e ati tjeteri. po ashty edhe e shtypit etc etc. liria nuk do te thote te besh nje jete te cthurur. lirija jote mbaron kur e imja fillon. ka liria kufi, e perkufizim??? Cfare do te thote te jesh ilire??
Darius- V.I.P Anëtarë
- Postime : 11502
Gjinia :
Anëtarësuar : 25/08/2010
Re: Liria e njeriut......
Do citoja kete thenie Per Lirin e Njerut"Liri do të thotë, që shpirti të mos kufizohet nga asgjë, por vetëm nga ndjenjat dhe mendimet fisnike. Liria është skllave e mirësisë dhe virtytit."
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Liria e njeriut......
Liria eshte arritja e pikes ne vetvete te mos pasjes nevoje me i mbush mendjen kujt cfare aftesie ke.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Liria e Fjales
» Liria ime s’është lavire
» Femra dhe pseudo liria e saj
» Unë, Kosova, Loti dhe liria