Sa i çuditshëm është njeriu!
2 posters
Faqja 1 e 1
Sa i çuditshëm është njeriu!
• Mikun që e blen me dhurata, do të vijë dita kur do t‘a blejnë të tjerët.
• “Dashuria e zjarrtë është si fantazmat, të gjithë flasin për te, ‘e askush se ka parë!”
• Buzëqeshja jote është e mrekullueshme për dike, dhuroja, dhe ndriçoja atë ditë pa dritë!
• Padrejtësia kurrë nuk do të pranohet, sado që ta zbukurosh ajo prap padrejtësi mbetet!
• "Mos debato me oratorin dhe as me të pamoralshmin, sepse oratori do të munde me fjalë, kurse i pamoralshmi të ofendon."
• "Unë e kam vetëm një shpirt dhe nëse atë e humb, nuk mund ta gjej një tjetër dhe të shpëtoj me te"
• Shpresa e inkurajon njeriun dhe e shtynë atë drejtë durimi. Sa e hidhur do të ishte jeta nëse nuk do egzistonte shpresa!
• Mashkulli mendon se e ka në dor femrën, por ka harruar se që kur ka lindur ka qen gjithnjë në duart e saj?!
• Cdo agim dite, miliarda njerëz udhëtojnë nëpër botë me një qëllim të vetëm, kerkojnë......
Lumturinë.........!
Sa fjalë e madhe....!
• Një burrë pyeti një trëndafil:
Nuk të dhemb kur të këpusin..?
Trëndafili u përgjigj:
Jo! E harroj dhimbjen time kur mendoj se do të jem arsyeja e buzëqeshjes së dikujt tjetër
• Sa gjë e çuditshme është kjo lumturia! Shkon, nëse e thir nuk vjen, edhe nëse vjen nuk rrin, por edhe nëse rrin nuk na mjafton...
• Të pranosh gjithçka që vjen nga ana e Allahut dhe të tregosh keqardhje për krijesat e Tij është nga edukata e Profetëve.
• E kaluara është një vend i mirë për ta vizituar, por kurrë një vend i mirë për të qëndruar!
• Të heqësh dorë nuk do të thotë gjithmonë që je i dobët...
ndonjëherë do të thotë se je mjaftueshëm i fortë të lësh diçka të largohet...
• Nuk është tragjike kur jeta nuk të jep atë që të ka premtuar… tragjike është kur jeta ta merr atë që një herë ta kishte dhënë.
• Kulmi i moralit është që njeriu të turpërohet nga vetja.
• Nënë ngrohtësin tënde mendja ime s‘mund ta kuptoj...
Dashurin tënde zemra ime s‘mund ta zëvendësoj..
Butësia jote është një mrekulli që Allahu ta ka dhuruar ty.
• Kur të numërosh gjërat e bukura që Zoti ka krijuar në botë.....Mos harro veten tënde.....!
• Nuk më vjen inat që më gënjen, por më vjen inat përse mendoni që të besoj?!...
• Jeta e kësaj bote është një përjetim i shkurtër dhe mashtrues,
e mos u mashtro të zotërosh ç’ka aty,
por merr vetëm atë që të nevojitet;
do të kesh më shumë!
• Buzëqeshja është si fasho, mbulon plagën por nuk e shëron...!
• Gratë kurrë nuk mund të arrijnë rezultate aq të rëndësishme në jetë sa meshkujt,
sepse ato nuk kanë pranë vetes bashkëshorten që do t'i këshillonte.
• Sa më e zgjuar të jetë një femër ... aq më të vështirë e ka të gjejë personin e duhur!
• Aty ku nuk ka luan, edhe lepuri konsiderohet mbret...
• Kur Allahu e don një njeri atë e shoqëron me një njeri të mir, paramendo sa më do Allahu mua që më shoqëroj me ty!?
• Nëse sot po jeton me dy fytyra, shum shpejt do të mbetesh pa fytyrë!
• E di shume mirë që kjo gjendje do më kalojë…Por për momentin më dhemb shumë!
• Për të mos rënë shpesh në gabime dhe si rrjedhim,
për të mos ulur prestigjin tënd,
mendo shumë,
flit pak dhe mos harro kurrë
të dëgjosh mendimet e të tjerëve.
• Sa i çuditshëm është njeriu!!!
Dy roje dhe përcjellës kurrё nuk e lënë vetëm.
Gjuha e tij i behet laps, ndërsa pështyma i bёhet ngjyre.
E ai përsëri e flet atë që nuk i përket!
• “Asnjë rrugë nuk është e gjatë dhe e vështirë, nëse në fund të saj të pret diçka e dashur”.
• Ndjenjat janë si ajo anija në mes të oqeanit, nëse nuk e kontrollon dot në drejtimin e duhur; - Mbytesh!
• Sa më shumë të jeni në mirësi të të tjerëve, aq më të dashur do të jeni tek Zoti..!
• Jetojmë gjithmonë me shpresën se një ditë do të jemi të lumtur.
• Të vërtetën e zemrës mos i’a thuaj askujt, po se mbajti zemra jote si mund ta mbajë zemra e tjetërkujt ?!
• ''Ndonjëhere atë çka dëshiron t’a thuash, mos e thuaj,
nëse e thua mos e shkruaj ,
nëse e shkruan mos e nënshkruaj,
nëse e nënshkruan atëherë mos qaj.''
• Ai që ndërton me djersë edhe e mbron me gjak!!!
• Nderi i njeriut është feja e tij, personaliteti i tij është mendja, fisnikëria e tij është morali i bukur.
• Edhe kur më kanë zhgënjyer , kam vazhduar të qesh me pafajsi, kundrejt kësaj bote të egër !
• Një njeri nëse qesh shumë, të jeni të sigurt se në shpirtin e tij ndodhin tërmete.
Sepse nëse të dhemb shpirti, nuk dëshiron që ta dij askush.
• Sfida më e vështirë është të jesh vetvetja në një botë, ku çdokush përpiqet të të bëjë të ndihesh ndryshe
• Gabimi më i madh i njeriut është se: Ose e sheh veten më lartë se sa është, ose e vlerëson më pakë se qe meriton...
• E vërteta është si ilaçi i syve…,
Të djeg në fillim por të bën të shohësh prap dritën!
• Nëse dëshiron që Allahu të të japë atë që ti dëshiron, vepro atë që Ai kërkon.
• Miqtë e vërtetë janë si duart dhe sytë: kur dora vritet, syri qan. Kur syri qan, dora fshin lotët!
• Vjen një moment në jetë,kur kupton: Kush ka rëndësi, kush ska patur kurrë, kush s‘do të ketë më dhe kush do të ketë gjithmonë!
• Fatkeqësitë ta forcojnë zemrën dhe t‘i çelin sytë.
• Karakteri është ai që të bën një person unik....!
• Krenaria të bën të fortë, por nuk të bën gjithmonë të lumtur.
• “Dashuria e zjarrtë është si fantazmat, të gjithë flasin për te, ‘e askush se ka parë!”
• Buzëqeshja jote është e mrekullueshme për dike, dhuroja, dhe ndriçoja atë ditë pa dritë!
• Padrejtësia kurrë nuk do të pranohet, sado që ta zbukurosh ajo prap padrejtësi mbetet!
• "Mos debato me oratorin dhe as me të pamoralshmin, sepse oratori do të munde me fjalë, kurse i pamoralshmi të ofendon."
• "Unë e kam vetëm një shpirt dhe nëse atë e humb, nuk mund ta gjej një tjetër dhe të shpëtoj me te"
• Shpresa e inkurajon njeriun dhe e shtynë atë drejtë durimi. Sa e hidhur do të ishte jeta nëse nuk do egzistonte shpresa!
• Mashkulli mendon se e ka në dor femrën, por ka harruar se që kur ka lindur ka qen gjithnjë në duart e saj?!
• Cdo agim dite, miliarda njerëz udhëtojnë nëpër botë me një qëllim të vetëm, kerkojnë......
Lumturinë.........!
Sa fjalë e madhe....!
• Një burrë pyeti një trëndafil:
Nuk të dhemb kur të këpusin..?
Trëndafili u përgjigj:
Jo! E harroj dhimbjen time kur mendoj se do të jem arsyeja e buzëqeshjes së dikujt tjetër
• Sa gjë e çuditshme është kjo lumturia! Shkon, nëse e thir nuk vjen, edhe nëse vjen nuk rrin, por edhe nëse rrin nuk na mjafton...
• Të pranosh gjithçka që vjen nga ana e Allahut dhe të tregosh keqardhje për krijesat e Tij është nga edukata e Profetëve.
• E kaluara është një vend i mirë për ta vizituar, por kurrë një vend i mirë për të qëndruar!
• Të heqësh dorë nuk do të thotë gjithmonë që je i dobët...
ndonjëherë do të thotë se je mjaftueshëm i fortë të lësh diçka të largohet...
• Nuk është tragjike kur jeta nuk të jep atë që të ka premtuar… tragjike është kur jeta ta merr atë që një herë ta kishte dhënë.
• Kulmi i moralit është që njeriu të turpërohet nga vetja.
• Nënë ngrohtësin tënde mendja ime s‘mund ta kuptoj...
Dashurin tënde zemra ime s‘mund ta zëvendësoj..
Butësia jote është një mrekulli që Allahu ta ka dhuruar ty.
• Kur të numërosh gjërat e bukura që Zoti ka krijuar në botë.....Mos harro veten tënde.....!
• Nuk më vjen inat që më gënjen, por më vjen inat përse mendoni që të besoj?!...
• Jeta e kësaj bote është një përjetim i shkurtër dhe mashtrues,
e mos u mashtro të zotërosh ç’ka aty,
por merr vetëm atë që të nevojitet;
do të kesh më shumë!
• Buzëqeshja është si fasho, mbulon plagën por nuk e shëron...!
• Gratë kurrë nuk mund të arrijnë rezultate aq të rëndësishme në jetë sa meshkujt,
sepse ato nuk kanë pranë vetes bashkëshorten që do t'i këshillonte.
• Sa më e zgjuar të jetë një femër ... aq më të vështirë e ka të gjejë personin e duhur!
• Aty ku nuk ka luan, edhe lepuri konsiderohet mbret...
• Kur Allahu e don një njeri atë e shoqëron me një njeri të mir, paramendo sa më do Allahu mua që më shoqëroj me ty!?
• Nëse sot po jeton me dy fytyra, shum shpejt do të mbetesh pa fytyrë!
• E di shume mirë që kjo gjendje do më kalojë…Por për momentin më dhemb shumë!
• Për të mos rënë shpesh në gabime dhe si rrjedhim,
për të mos ulur prestigjin tënd,
mendo shumë,
flit pak dhe mos harro kurrë
të dëgjosh mendimet e të tjerëve.
• Sa i çuditshëm është njeriu!!!
Dy roje dhe përcjellës kurrё nuk e lënë vetëm.
Gjuha e tij i behet laps, ndërsa pështyma i bёhet ngjyre.
E ai përsëri e flet atë që nuk i përket!
• “Asnjë rrugë nuk është e gjatë dhe e vështirë, nëse në fund të saj të pret diçka e dashur”.
• Ndjenjat janë si ajo anija në mes të oqeanit, nëse nuk e kontrollon dot në drejtimin e duhur; - Mbytesh!
• Sa më shumë të jeni në mirësi të të tjerëve, aq më të dashur do të jeni tek Zoti..!
• Jetojmë gjithmonë me shpresën se një ditë do të jemi të lumtur.
• Të vërtetën e zemrës mos i’a thuaj askujt, po se mbajti zemra jote si mund ta mbajë zemra e tjetërkujt ?!
• ''Ndonjëhere atë çka dëshiron t’a thuash, mos e thuaj,
nëse e thua mos e shkruaj ,
nëse e shkruan mos e nënshkruaj,
nëse e nënshkruan atëherë mos qaj.''
• Ai që ndërton me djersë edhe e mbron me gjak!!!
• Nderi i njeriut është feja e tij, personaliteti i tij është mendja, fisnikëria e tij është morali i bukur.
• Edhe kur më kanë zhgënjyer , kam vazhduar të qesh me pafajsi, kundrejt kësaj bote të egër !
• Një njeri nëse qesh shumë, të jeni të sigurt se në shpirtin e tij ndodhin tërmete.
Sepse nëse të dhemb shpirti, nuk dëshiron që ta dij askush.
• Sfida më e vështirë është të jesh vetvetja në një botë, ku çdokush përpiqet të të bëjë të ndihesh ndryshe
• Gabimi më i madh i njeriut është se: Ose e sheh veten më lartë se sa është, ose e vlerëson më pakë se qe meriton...
• E vërteta është si ilaçi i syve…,
Të djeg në fillim por të bën të shohësh prap dritën!
• Nëse dëshiron që Allahu të të japë atë që ti dëshiron, vepro atë që Ai kërkon.
• Miqtë e vërtetë janë si duart dhe sytë: kur dora vritet, syri qan. Kur syri qan, dora fshin lotët!
• Vjen një moment në jetë,kur kupton: Kush ka rëndësi, kush ska patur kurrë, kush s‘do të ketë më dhe kush do të ketë gjithmonë!
• Fatkeqësitë ta forcojnë zemrën dhe t‘i çelin sytë.
• Karakteri është ai që të bën një person unik....!
• Krenaria të bën të fortë, por nuk të bën gjithmonë të lumtur.
Darius- V.I.P Anëtarë
- Postime : 11502
Gjinia :
Anëtarësuar : 25/08/2010
Re: Sa i çuditshëm është njeriu!
Aq shume saqe ne ditet e sotme ka bere shume shpikje.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Pse njeriu nuk eshte ashtu siç paraqitet?
» Njeriu eshte e vetmja krijese...
» Njeriu eshte flakur ne bote......!
» Pse njeriu i sotëm nuk është më mikpritës?
» Klonimi, a është krijuar njeriu i ri?!
» Njeriu eshte e vetmja krijese...
» Njeriu eshte flakur ne bote......!
» Pse njeriu i sotëm nuk është më mikpritës?
» Klonimi, a është krijuar njeriu i ri?!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi