Jemi një popull...
+4
Anakonda
Emona
Durrsaku
Aяtємιѕα
8 posters
Faqja 1 e 1
Jemi një popull...
Një popull që i qëndroi stuhive. Një popull që nëpërmjet bijve të vet më të mirë, qëndroi i palëkundur në përballje kundër shkrirjes dhe zhdukjes. Me tytën e pushkës. Ndërsa sot, me majën e lapsit, tmerrësisht, është nisur drejt shkrirjes dhe zhdukjes!
[You must be registered and logged in to see this image.]
Avni Tafili
“...Jemi një popull, që quhet dhe njihet si shqiptar. Popull që ka zgjedhur urinë para poshtërimit, etjen para dorëzimit. Ka zgjedhur vdekjen para jetës nën strehën e të poshtërve. Sot, një popull që po zgjedh të vetin qoftë edhe i padrejtë! Dikur derdhej djersa për të vendosur gurin në vendin e vet. Ndërsa sot, derdhet djersa për të zhvendosur gurët! Jemi një popull që luftohet, tmerrësisht, dhe ndaj kësaj lufte të pavetëdijshëm. Një popull që i qëndroi stuhive. Një popull që nëpërmjet bijve të vet më të mirë, qëndroi i palëkundur në përballje kundër shkrirjes dhe zhdukjes. Me tytën e pushkës. Ndërsa sot, me majën e lapsit, tmerrësisht, është nisur drejt shkrirjes dhe zhdukjes! Shkrirje, duke u shkrirë në brumë të huaj, që dje, na luftuan të na e rrëmbejnë atë që sot, po e shkelim me këmbët tona! Zhdukje, duke zhdukur të kaluarën e lavdishme! Jo vetëm kaq. Sot, ky popull, nuk po tregohet i mëshirshëm ndaj bijve të vet; nuk po tregohet mirënjohës ndaj sakrificës së bijve të vet. Jo populli, por njerëzit që përfaqësojnë këtë popull! Por kush zgjodhi njerëz për prijatarë, njerëz që po përfaqësojnë pjesën më të ulët të një shoqërie njerëzore! Po mbyten nga lapsi mashtrues. Po rrënohen nga gjuha tradhtare. Një popull që i qëndroi stuhive, po lëkundet me erën e lehtë pranverore! Mos u kreno, zgjohu!...”
[You must be registered and logged in to see this image.]
Avni Tafili
“...Jemi një popull, që quhet dhe njihet si shqiptar. Popull që ka zgjedhur urinë para poshtërimit, etjen para dorëzimit. Ka zgjedhur vdekjen para jetës nën strehën e të poshtërve. Sot, një popull që po zgjedh të vetin qoftë edhe i padrejtë! Dikur derdhej djersa për të vendosur gurin në vendin e vet. Ndërsa sot, derdhet djersa për të zhvendosur gurët! Jemi një popull që luftohet, tmerrësisht, dhe ndaj kësaj lufte të pavetëdijshëm. Një popull që i qëndroi stuhive. Një popull që nëpërmjet bijve të vet më të mirë, qëndroi i palëkundur në përballje kundër shkrirjes dhe zhdukjes. Me tytën e pushkës. Ndërsa sot, me majën e lapsit, tmerrësisht, është nisur drejt shkrirjes dhe zhdukjes! Shkrirje, duke u shkrirë në brumë të huaj, që dje, na luftuan të na e rrëmbejnë atë që sot, po e shkelim me këmbët tona! Zhdukje, duke zhdukur të kaluarën e lavdishme! Jo vetëm kaq. Sot, ky popull, nuk po tregohet i mëshirshëm ndaj bijve të vet; nuk po tregohet mirënjohës ndaj sakrificës së bijve të vet. Jo populli, por njerëzit që përfaqësojnë këtë popull! Por kush zgjodhi njerëz për prijatarë, njerëz që po përfaqësojnë pjesën më të ulët të një shoqërie njerëzore! Po mbyten nga lapsi mashtrues. Po rrënohen nga gjuha tradhtare. Një popull që i qëndroi stuhive, po lëkundet me erën e lehtë pranverore! Mos u kreno, zgjohu!...”
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Jemi një popull...
[You must be registered and logged in to see this image.] e vertete
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
Jemi Nje Popull me fjale ..Por jo Ne ralitet!
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Jemi nje popull plot vlera me force dhe guxim,me tradita dhe zakone te vecanta,me nje kulture dhe gjuhe ndryshe nga ato te te tjereve.Jemi nje popull autoktone dhe kemi nxjerre njerez legjendare qe jane njohur ne te gjithe boten.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
... shume i afte si individe por qe s'kemi bere asgje si kolektiv, per te miren tone dhe te vendit.
qe kemi nxjerre Konicen dhe Esat :lol!:
dajti modh- V.I.P Anëtarë
- Postime : 17309
Gjinia :
Anëtarësuar : 19/01/2010
Sa fjale thuhen sa realitet behen me shkrime jan te zot me .vepra jan bosh fare
Similar topics
» Babi nuk jemi më të bukura, ne jemi të djegura
» Gjermanët, popull gazmor?!
» A është populli shqiptar një popull diskriminues?
» A janë shqiptarët një popull me jetë seksuale intensive?
» Shqiptarët, një popull i mjerë, 37 për qind e familjeve, më pak se 10 mijë lekë në muaj
» Gjermanët, popull gazmor?!
» A është populli shqiptar një popull diskriminues?
» A janë shqiptarët një popull me jetë seksuale intensive?
» Shqiptarët, një popull i mjerë, 37 për qind e familjeve, më pak se 10 mijë lekë në muaj
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi