Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj  People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj

2 posters

Shko poshtë

Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj  Empty Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj

Mesazh nga Durrsaku Mon 28 Nov 2011 - 23:18

Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj  27953_1TIRANË- Obeziteti dhe mbipesha tek fëmijët po kthehen në një nga problemet më shqetësuese për mjekët pediatër. Numri i rasteve të fëmijëve me probleme mbipeshe që paraqiten në QSUT shkon nga 150-200 në muaj, ndërkohë që 20 % e fëmijëve në Shqipëri janë obezë.

Kryesisht fenomeni është i përqendruar në zonat më të pasura siç ështëTirana, Durrësi apo Elbasani. Numri është shumë i lartë për mjekët, duke pasur parasysh edhe faktin që fenomeni po vjen gjithmonë duke u rritur. "Problemi i mbipeshës është absolutisht në rritje.

Është në rritje jo sepse njerëzit po bëhen më të ndërgjegjshëm apo se prindërit janë më të kujdesshëm për fëmijët e tyre, por sepse është rritur niveli i jetesës që mundëson edhe një ushqyerje më të bollshme", - thotë mjeku endokrinologpediatër pranë QSUT, Petrit Hoxha.
(Shkrimin e plotë mund ta lexoni sot në Gazeta Shqiptare)
(el.me/BalkanWeb)
Durrsaku
Durrsaku
Legjendë
Legjendë

Vendbanimi Vendbanimi : Durres
Postime Postime : 12675
Gjinia Gjinia : Male
Anëtarësuar Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha Mosha : 47
Hobi Hobi : cigarja

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj  Empty Re: Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj

Mesazh nga Anakonda Fri 2 Dec 2011 - 18:39

Edhe prinderit duhet te mos i lejojne femijet e tyre te hane tej mase,por duhet ti aktivizojne me aktivitete fizike.Eshte nje gjendje alarmante qe sheh shume femije te vegjel qe jane shendoshur jashtezakonisht.
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye