Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj
2 posters
Faqja 1 e 1
Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj
TIRANË- Obeziteti dhe mbipesha tek fëmijët po kthehen në një nga problemet më shqetësuese për mjekët pediatër. Numri i rasteve të fëmijëve me probleme mbipeshe që paraqiten në QSUT shkon nga 150-200 në muaj, ndërkohë që 20 % e fëmijëve në Shqipëri janë obezë.
Kryesisht fenomeni është i përqendruar në zonat më të pasura siç ështëTirana, Durrësi apo Elbasani. Numri është shumë i lartë për mjekët, duke pasur parasysh edhe faktin që fenomeni po vjen gjithmonë duke u rritur. "Problemi i mbipeshës është absolutisht në rritje.
Është në rritje jo sepse njerëzit po bëhen më të ndërgjegjshëm apo se prindërit janë më të kujdesshëm për fëmijët e tyre, por sepse është rritur niveli i jetesës që mundëson edhe një ushqyerje më të bollshme", - thotë mjeku endokrinologpediatër pranë QSUT, Petrit Hoxha.
(Shkrimin e plotë mund ta lexoni sot në Gazeta Shqiptare)
(el.me/BalkanWeb)
Kryesisht fenomeni është i përqendruar në zonat më të pasura siç ështëTirana, Durrësi apo Elbasani. Numri është shumë i lartë për mjekët, duke pasur parasysh edhe faktin që fenomeni po vjen gjithmonë duke u rritur. "Problemi i mbipeshës është absolutisht në rritje.
Është në rritje jo sepse njerëzit po bëhen më të ndërgjegjshëm apo se prindërit janë më të kujdesshëm për fëmijët e tyre, por sepse është rritur niveli i jetesës që mundëson edhe një ushqyerje më të bollshme", - thotë mjeku endokrinologpediatër pranë QSUT, Petrit Hoxha.
(Shkrimin e plotë mund ta lexoni sot në Gazeta Shqiptare)
(el.me/BalkanWeb)
Durrsaku- Legjendë
- Vendbanimi : Durres
Postime : 12675
Gjinia :
Anëtarësuar : 16/06/2009
Mosha : 47
Hobi : cigarja
Re: Alarmi, mbipesha tek fëmijët, 200 raste në muaj
Edhe prinderit duhet te mos i lejojne femijet e tyre te hane tej mase,por duhet ti aktivizojne me aktivitete fizike.Eshte nje gjendje alarmante qe sheh shume femije te vegjel qe jane shendoshur jashtezakonisht.
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Mbipesha shkakton 124 mijë raste të reja tumoresh në vit
» SIDA, zbulohen 54 raste të reja për 10 muaj
» Mbipesha lidhet me mungesën e vitaminës B
» Sa e rrezikshme është mbipesha për shëndetin e njeriut?
» Alarmi: Shqipëria po rrëshket
» SIDA, zbulohen 54 raste të reja për 10 muaj
» Mbipesha lidhet me mungesën e vitaminës B
» Sa e rrezikshme është mbipesha për shëndetin e njeriut?
» Alarmi: Shqipëria po rrëshket
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi