Studimi shokues: 20 % e grave në SHBA përdhunohen
2 posters
Faqja 1 e 1
Studimi shokues: 20 % e grave në SHBA përdhunohen
Rreth 20 përqind e grave në Shtetet e Bashkuara janë përdhunuar ose janë tentuar të përdhunohen. Kështu thotë një studim amerikan. Sipas BBC, gjithmonë e më shumë gra, rreth 25 përqind, janë sulmuar nga partneri ose burri. Studimi është realizuar nga Qendra për Kontrollin e Sëmundjeve.
Të dhënat janë përpunuar pas një vëzhgimi mbi dhunën seksuale në mbarë vendin. Më shumë se 24 njerëz në minutë raportojnë dhunë, përdhunim ose përndjekje.
Ekspertët e kësaj qendre thonë se rezultatet e studimit janë tronditëse.
Studimi ka zbuluar se më shumë se një milion femra janë raportuar si të përdhunuara në 12 muajt përpara anketës. Më shumë se 6 milion gra e burra janë viktima të përndjekjes. Më shumë se 12 milion gra dhe burra raportuan përdhunim, dhunë fizike ose përndjekje nga partneri intim në kursin e një viti./tema/
Të dhënat janë përpunuar pas një vëzhgimi mbi dhunën seksuale në mbarë vendin. Më shumë se 24 njerëz në minutë raportojnë dhunë, përdhunim ose përndjekje.
Ekspertët e kësaj qendre thonë se rezultatet e studimit janë tronditëse.
Studimi ka zbuluar se më shumë se një milion femra janë raportuar si të përdhunuara në 12 muajt përpara anketës. Më shumë se 6 milion gra e burra janë viktima të përndjekjes. Më shumë se 12 milion gra dhe burra raportuan përdhunim, dhunë fizike ose përndjekje nga partneri intim në kursin e një viti./tema/
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Studimi shokues: 20 % e grave në SHBA përdhunohen
po ca bojn kto apo rrrin si krushka; e tmerrshme si nuk i thirrin mendjes kto ej zot ska bo vaki me ngju dicka te tille
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Një Evropë e grave?
» Grave encounters 2 [2012]
» Dhuna ndaj grave...
» Të drejtat e grave në Islam