Italia thyen rekordin e jetëgjatësisë
2 posters
Faqja 1 e 1
Italia thyen rekordin e jetëgjatësisë
Rekordi i jetëgjatësisë është vendosur në Itali, ku sipas një studimi mbi shëndetin, vihet re se burrat jetojnë mesatarisht 78.8 vjetë, ndërsa femrat 84.1 vjetë.
A është e mundur që të jetosh më shumë se një shekull dhe ende te jesh i shëndetshëm e në gjendje të kthjellët mendore?
Mesa duket kjo gjë është provuar, por vihet re se trendi i plakjes është ulur për shkak të jetëgjatësisë.
Ky studim nuk i referohet vetëm vdekjes në përgjithësi, që pothuajse është përgjysmuar që nga viti 1980, por dhe të vdekshmërisë foshnjore. Ky raport është rezultat i një vëzhgimi të kryer gjatë vitit 2009-2010.
Italia tashmë kalon një moment historik, me 60 milionë banorë, ku ndërmjet tyre, 20.3 për qind e popullatës është më e moshuar se 65 vjeç, thuhet në raportin e paraqitur nga ministri i Shëndetësisë Renato Balduzzi.
Ndër të tjera, vihet re se edhe të rinjtë gëzojnë një shëndet të mirë. /albeu.com/
A është e mundur që të jetosh më shumë se një shekull dhe ende te jesh i shëndetshëm e në gjendje të kthjellët mendore?
Mesa duket kjo gjë është provuar, por vihet re se trendi i plakjes është ulur për shkak të jetëgjatësisë.
Ky studim nuk i referohet vetëm vdekjes në përgjithësi, që pothuajse është përgjysmuar që nga viti 1980, por dhe të vdekshmërisë foshnjore. Ky raport është rezultat i një vëzhgimi të kryer gjatë vitit 2009-2010.
Italia tashmë kalon një moment historik, me 60 milionë banorë, ku ndërmjet tyre, 20.3 për qind e popullatës është më e moshuar se 65 vjeç, thuhet në raportin e paraqitur nga ministri i Shëndetësisë Renato Balduzzi.
Ndër të tjera, vihet re se edhe të rinjtë gëzojnë një shëndet të mirë. /albeu.com/
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Italia thyen rekordin e jetëgjatësisë
edhe nvendin ton po jetojn ma shum pleqt sesa te rinjt
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Adam Sandler thyen rekordin
» Parashutistët thyen rekordin tri herë për një ditë
» Ja sekreti i vertete i jetegjatesise
» Miqësia, sekret i jetëgjatësisë
» Ky është sekreti i jetëgjatësisë? Jo, jo, nuk e duam!
» Parashutistët thyen rekordin tri herë për një ditë
» Ja sekreti i vertete i jetegjatesise
» Miqësia, sekret i jetëgjatësisë
» Ky është sekreti i jetëgjatësisë? Jo, jo, nuk e duam!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi