Si t'iu rezistojmë ëmbëlsirave për festa?
4 posters
Faqja 1 e 1
Si t'iu rezistojmë ëmbëlsirave për festa?
Metoda shkencore për të arritur të mos e ekzagjerojmë me ëmbëlsirat
Revista shkencore Apettite jep disa këshilla për të mos tejkaluar sasinë e kalorive të këshilluara me rastin e festave.
Kur na vjen për të ngrënë një copë çokollatë ose torone, duhet provuar ta zëvendësojmë imazhin e ëmbëlsirës me një tjetër imazh të pëlqyeshëm, por që s´ka të bëjë me ushqimin, kështu që ky i dyti mund të bëjë të harrojmë imazhin e parë të ëmbëlsirës.
Një këshillë tjetër është që të largojmë në një distancë prej vetes objektin e dëshiruar dhe do të shohim se sa më larg nga shikimi ynë aq më shumë do të zvogëlohet dëshira për ta ngrënë. Ndoshta mundimi për a arritur do të jetë më i lartë dhe kjo do të na ndihmojë në qëllimin tonë.
Një strategji tjetër do të ishte një shëtitje 15 minuta, për ta mbajtur nën fre dëshirën për çokollata e ëmbëlsira, mjafton që shëtitja të jetë me hapa pak të shpejtë dhe funksionon.
(ar.si/BalkanWeb)
Revista shkencore Apettite jep disa këshilla për të mos tejkaluar sasinë e kalorive të këshilluara me rastin e festave.
Kur na vjen për të ngrënë një copë çokollatë ose torone, duhet provuar ta zëvendësojmë imazhin e ëmbëlsirës me një tjetër imazh të pëlqyeshëm, por që s´ka të bëjë me ushqimin, kështu që ky i dyti mund të bëjë të harrojmë imazhin e parë të ëmbëlsirës.
Një këshillë tjetër është që të largojmë në një distancë prej vetes objektin e dëshiruar dhe do të shohim se sa më larg nga shikimi ynë aq më shumë do të zvogëlohet dëshira për ta ngrënë. Ndoshta mundimi për a arritur do të jetë më i lartë dhe kjo do të na ndihmojë në qëllimin tonë.
Një strategji tjetër do të ishte një shëtitje 15 minuta, për ta mbajtur nën fre dëshirën për çokollata e ëmbëlsira, mjafton që shëtitja të jetë me hapa pak të shpejtë dhe funksionon.
(ar.si/BalkanWeb)
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Si t'iu rezistojmë ëmbëlsirave për festa?
une nuk dua tu rezistoj,,,,
Arabela- Princeshë
- Postime : 26332
Gjinia :
Anëtarësuar : 04/03/2011
Mosha : 30
kujdesi njerez sheqeri i shumte plak organizmin
Tonii- V.I.P Anëtarë
- Postime : 5860
Gjinia :
Anëtarësuar : 11/12/2009
un u rezistoj se mendoj naj gjo tdhimbshme kur shof amelsina
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Festa e Saj
» Festa në varfëri
» “Arratija” e shqiptarëve për festa
» Berat, festa e gjethes
» Shenjat që lëmë pas sa herë kemi festa!
» Festa në varfëri
» “Arratija” e shqiptarëve për festa
» Berat, festa e gjethes
» Shenjat që lëmë pas sa herë kemi festa!
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi