Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma
2 posters
Faqja 1 e 1
Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma
Pyjet, të konsideruara edhe si “mushkëritë e gjelbra” të Tokës, rezultojnë të jenë gjithmonë e më shumë drejt rënies dhe përdorimi "i qëndrueshëm" i tyre, duket se nuk është më i mjaftueshëm për ta ndalur këtë dukuri. Kështu pohojnë studiuesit e universitetit Kombëtar Australian, të udhëhequr nga dr.Philip Shearman, sipas të cilëve, nëse pyjet tropikale do të shfrytëzohen në normën aktuale, së shpejti do të jetë një pik të druve, i ngjashëm me atë të naftës, ndjekur nga një rënie e pandalshme.
Hulumtuesit e këtij universiteti kanë shqyrtuar të gjitha mundësitë e shfrytëzimit të produkteve pyjore në vitet e fundit, duke arritur në konkluzionin se pyjet janë në zhdukje e sipër dhe kjo është mjaft e rrezikshme për frymëmarrjen e lirë të njerëzve në Tokë.
"Koha e nevojshme për të rivendosur një biomasë në pyjet tropikale, ndryshon në 45-500 vjet, - shkruajnë autorët, - por pemë të mëdha mund të kenë mosha ndërmjet disa dekadave deri dhe një mijë vjet. Kjo sugjeron se ciklet e aplikuara të 30-35 viteve zakonisht, janë të pamjaftueshme".
Hulumtuesit e këtij universiteti kanë shqyrtuar të gjitha mundësitë e shfrytëzimit të produkteve pyjore në vitet e fundit, duke arritur në konkluzionin se pyjet janë në zhdukje e sipër dhe kjo është mjaft e rrezikshme për frymëmarrjen e lirë të njerëzve në Tokë.
"Koha e nevojshme për të rivendosur një biomasë në pyjet tropikale, ndryshon në 45-500 vjet, - shkruajnë autorët, - por pemë të mëdha mund të kenë mosha ndërmjet disa dekadave deri dhe një mijë vjet. Kjo sugjeron se ciklet e aplikuara të 30-35 viteve zakonisht, janë të pamjaftueshme".
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma
njerzit i bejn kto sjellje te pahijshme edhe normale qe pasojat mbi njerzit do bien
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Seks në kishë për të shpëtuar pyjet
» Nicole "zihet" në LAX Aeroport (foto)
» Pyjet e Guatemalës zbulojnë kalendarin më të vjetër Maya
» Adelina zihet me dj serbe për çështje nacionaliteti