Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma

2 posters

Shko poshtë

Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma Empty Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma

Mesazh nga Aяtємιѕα Wed 29 Feb 2012 - 10:58

Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma 1327663107-pyjet_po_zhdukenPyjet, të konsideruara edhe si “mushkëritë e gjelbra” të Tokës, rezultojnë të jenë gjithmonë e më shumë drejt rënies dhe përdorimi "i qëndrueshëm" i tyre, duket se nuk është më i mjaftueshëm për ta ndalur këtë dukuri. Kështu pohojnë studiuesit e universitetit Kombëtar Australian, të udhëhequr nga dr.Philip Shearman, sipas të cilëve, nëse pyjet tropikale do të shfrytëzohen në normën aktuale, së shpejti do të jetë një pik të druve, i ngjashëm me atë të naftës, ndjekur nga një rënie e pandalshme.

Hulumtuesit e këtij universiteti kanë shqyrtuar të gjitha mundësitë e shfrytëzimit të produkteve pyjore në vitet e fundit, duke arritur në konkluzionin se pyjet janë në zhdukje e sipër dhe kjo është mjaft e rrezikshme për frymëmarrjen e lirë të njerëzve në Tokë.

"Koha e nevojshme për të rivendosur një biomasë në pyjet tropikale, ndryshon në 45-500 vjet, - shkruajnë autorët, - por pemë të mëdha mund të kenë mosha ndërmjet disa dekadave deri dhe një mijë vjet. Kjo sugjeron se ciklet e aplikuara të 30-35 viteve zakonisht, janë të pamjaftueshme".
Aяtємιѕα
Aяtємιѕα
I/e Përjashtuar
I/e Përjashtuar

Postime Postime : 10065
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 20/06/2011

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma Empty Re: Alarmi: Pyjet po zhduken, ne Toke do na zihet fryma

Mesazh nga Anakonda Sun 18 Nov 2012 - 3:12

njerzit i bejn kto sjellje te pahijshme edhe normale qe pasojat mbi njerzit do bien
Anakonda
Anakonda
V.I.P Anëtarë
V.I.P Anëtarë

Vendbanimi Vendbanimi : Australia
Postime Postime : 31717
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha Mosha : 34
Hobi Hobi : Once Upon A Time

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye