Studimi, pse jemi gjithmonë e më të varur nga Facebook
2 posters
Faqja 1 e 1
Studimi, pse jemi gjithmonë e më të varur nga Facebook
Një në katër përdorues të Facebook ndjehet keq nëse nuk ka mundësi të hyjë rregullisht në rrjetin social. Situata është më alarmuese në rastin kur përdorueset janë femra. Ky është rezultati i nxjerrë nga një studim në Universitetin e Goteborgut në Zvicër, raporton noa.al. Ky studim është realizuar nga një psikolog dhe një grup studentësh që punojnë në fushën e marketingut.
Sipas një mesatareje, femrat rrinë rreth 81 minuta në ditë në Facebook, ndërsa burrat 64 minuta.
Gjatë studimit është vënë re se ata që hyjnë në Facebook shpesh kanë të njëjtat simptoma si ndjekësit e rregullt të telenovelave. Sipas studimit, hyrja në Facebook lidhet me ndjenjë “makthi” që lidhet më pas me dëshirën për të parë lumturinë e të tjerëve në jetë.
Studimi thekson se në Facebook njerëzit priten të tregojnë anën më të mirë të jetës dhe të duken të lumtur.
Studimi është bërë mes studentëve suedezë dhe austriakë, por të dhënat e tij kanë vlerë edhe për vende të tjera. Kuptohet që çdo studim nuk pretendon të mbledh gjithë përvojën jetësore me rrjetet sociale.
e.t/noa.al
Sipas një mesatareje, femrat rrinë rreth 81 minuta në ditë në Facebook, ndërsa burrat 64 minuta.
Gjatë studimit është vënë re se ata që hyjnë në Facebook shpesh kanë të njëjtat simptoma si ndjekësit e rregullt të telenovelave. Sipas studimit, hyrja në Facebook lidhet me ndjenjë “makthi” që lidhet më pas me dëshirën për të parë lumturinë e të tjerëve në jetë.
Studimi thekson se në Facebook njerëzit priten të tregojnë anën më të mirë të jetës dhe të duken të lumtur.
Studimi është bërë mes studentëve suedezë dhe austriakë, por të dhënat e tij kanë vlerë edhe për vende të tjera. Kuptohet që çdo studim nuk pretendon të mbledh gjithë përvojën jetësore me rrjetet sociale.
e.t/noa.al
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Studimi, pse jemi gjithmonë e më të varur nga Facebook
nuk jam aq e varur sa dikur jam ber e varur nga forumi jo fb
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011