Fukushima, gjurmë radioaktive te fëmijët 200 km larg centralit
2 posters
Faqja 1 e 1
Fukushima, gjurmë radioaktive te fëmijët 200 km larg centralit
Tokio, 7 mars 2012, NOA- Edhe 1 vit pas tragjedisë së Fukushima, fëmijë japonezë që jetojnë mbi 200 kilometra distancë nga centrali paraqesin ende gjurmë kontanimi nga lëndë radioaktive.
Këtë fakt e treguan analizat e Organizatës për kontrollin e Radioaktivitetit, ARCO.
Nga 22 fëmijë ku ARCO nënshtroi për analizat e urinës, 14 prej tyre paraqesin gjurmë ceziumi në shkallën 137, ndërsa kampionët u morën mes dhjetorit të kaluar e shkurtit 2012.
“Niveli i kontanimit nuk është shumë i lartë po ta krahasosh me ato të regjistruara në Bjellorusi pas tragjedisë së Chernobilit, por demonstron se si ndotja zgjat në kohë dhe provokohet nga ushqimet dhe jo nga tymi në ambient e për më tepër në një distancë të madhe”, u shpreh Presidenti i ARCO David Boilley.
a.y/noa.al
Këtë fakt e treguan analizat e Organizatës për kontrollin e Radioaktivitetit, ARCO.
Nga 22 fëmijë ku ARCO nënshtroi për analizat e urinës, 14 prej tyre paraqesin gjurmë ceziumi në shkallën 137, ndërsa kampionët u morën mes dhjetorit të kaluar e shkurtit 2012.
“Niveli i kontanimit nuk është shumë i lartë po ta krahasosh me ato të regjistruara në Bjellorusi pas tragjedisë së Chernobilit, por demonstron se si ndotja zgjat në kohë dhe provokohet nga ushqimet dhe jo nga tymi në ambient e për më tepër në një distancë të madhe”, u shpreh Presidenti i ARCO David Boilley.
a.y/noa.al
Aяtємιѕα- I/e Përjashtuar
- Postime : 10065
Gjinia :
Anëtarësuar : 20/06/2011
Re: Fukushima, gjurmë radioaktive te fëmijët 200 km larg centralit
qa smogu qenka e tmerrshme tjetosh new at vend me gjith ket smogg qe paska
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011