Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Vdiq kompozitori i “Disneyt” People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Klea Love Forum
Klea Love Forum - Welcome
Vdiq kompozitori i “Disneyt” People-icon
Mirë se vini në Klea Love Forum, Ju ftojmë që të Regjistroheni, në mënyre që të keni aksese në të gjitha kategorit dhe temat, në Klea Love Forum, mund të gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe të huaj, Muzikën më të re 2013, DVD Humore shqip, Këshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet më të reja nga vendi dhe bota.

KleaLove.com / Staff.
Klea Love Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vdiq kompozitori i “Disneyt”

2 posters

Shko poshtë

Vdiq kompozitori i “Disneyt” Empty Vdiq kompozitori i “Disneyt”

Mesazh nga Emona Thu 8 Mar 2012 - 0:40

Vdiq kompozitori i “Disneyt” 08-LA-KULTUR-Vdiq_kompozitori_iRobert B Sherman, i cili bashkë me vëllanë e tij, Richard M., ka kompozuar këngë për klasikët e “Disneyt”, duke përfshirë “Mary Poppins” dhe “The Jungle Book”, ka vdekur në Londër, në moshën 86-vjeçare.

Lajmi për vdekjen e tij është dhënë përmes rrjetit social “Facebook” nga djali i tij Jeff dhe më vonë është konfirmuar nga agjentja e tij, Stella Richards. “It’s a Small World” ka qenë një nga kompozimet më të famshme të Sherman. Bashkë me vëllanë e tij, ai ka fituar dy çmime “Oscar” dhe është nominuar për shtatë sosh.

I lindur më 1925 në New York, Robert B. ishte djali i Al Sherman, kompozitor i famshëm që ka arritur sukses të madh me “Tin Pan Alley”. Al ishte i pari që e sfidoi djalin e tij të provonte të merrej me kompozim. Kjo sfidë nisi më 1958, kur edhe shkruan hitin e parë amerikan me Tall Paul. Kënga e Annette Funicello fitoi vëmendjen e “Walt Disney”, që e ftoi Sherman të bëhej një nga kompozitorët e studios së tij. Më 1964, ata shkruan “It’s a Small World” për një instalacion në panairin “New York World’s Fair” që u shndërrua në garë të popullarizuar në parqet e “Disney”. “Mary Poppins”, që u realizua në të njëjtin vit, po ashtu u shndërrua në njërin nga kompozimet më të rëndësishme të tij, bashkë me “A Spoonful of Sugar” dhe “Chim Chim Cher-ee”, për të cilin mori “Oscar”. Vëllezërit Sherman kanë bashkëpunuar me aktorin Dick Van Dyke më 1968 në mjuziklin “Chitty Chitty Bang Bang”, për të cilin ata shkruan këngët e famshme “Truly Scrumptious” dhe “Me Ol’Bamboo”.

“The Aristocats”, “Bedknobs” dhe “Winnie the Pooh”, janë në mesin e prodhimeve të tjera të “Disney” që përmbajnë fjalët dhe muzikën e tyre. Vëllezërit Sherman po ashtu janë nderuar me yll për kompozitor në “Hall of Fame” në vitin 2005 dhe kanë pranuar Medaljen e Artë Kombëtare të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në vitin 2008. Ushtar i dekoruar i Luftës së Dytë Botërore, Robert B Sherman po ashtu ishte piktor, skenarist dhe romansier.

“Ai dëshironte të sillte lumturi në botë, dhe pa diskutim që ka pasur sukses”, ka shkruar djali i tij në “Facebook”. “Dashuria, filozofia dhe poezia e tij do të jetojnë gjithmonë. Këngët dhe gjenialiteti i tij do të sjellin shpresë, kënaqësi dhe dashuri në këtë botë të vogël, të vogël”. Sherman ishte më pak i njohur në aspektin artistik, pasi që nga viti 1941 kishte realizuar piktura që nuk i kishte ekspozuar asnjëherë deri në vitin 2002.

Ai kishte studiuar pikturën derisa po shkollohej në “Bard College” dhe ka punuar në disa mediume të arteve pamore, duke përfshirë edhe skulpturat e mermerit e të metalit, por fokusi i tij kryesor kanë qenë pikturat. Në prill të vitit 2002, ai e ka hapur ekspozitën e parë në “Thompsons Gallery”, në Londër. Në këtë ekspozitë ai i ka vënë para publikut për herë të parë pikturat e tij që i ka realizuar prej vitit që 1941. Më pas, pikturat e tij janë ekspozuar edhe në Floridë dhe në Kaliforni. “On Route 9 G”, “Self Portrait”, “San Francisco”, “Moses”, janë disa nga pikturat e tij më të njohura./knninfo/

Emona
WebMaster
WebMaster

Postime Postime : 46759
Gjinia Gjinia : Female
Anëtarësuar Anëtarësuar : 12/03/2010

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Vdiq kompozitori i “Disneyt” Empty Re: Vdiq kompozitori i “Disneyt”

Mesazh nga Anakonda Wed 22 Oct 2014 - 3:28

ky ka qen illuminat, dhe shumica ktyre kshu shkojn
Anakonda
Anakonda