Sondazhi i BE: Shqiptarët janë populli më inteligjent në botë
2 posters
Faqja 1 e 1
Sondazhi i BE: Shqiptarët janë populli më inteligjent në botë
Shqiptarët janë populli më inteligjent në botë. Pas një sondazhi të zhvilluar nga Bashkimi
Europian përmes një testi inteligjence, shqiptaret janë kuotuar me kofiçentin më
të lartë, duke lënë pas plot 46 vende te tjera.
Shqipëria ndodhet ne krye te listës me një koeficient 114.95 pikesh, e ndjekur nga Spanja me 111.79 pike ndërsa vendi i trete mbahet nga Hong Kongu me 111.69, raporton Vizion Plus
Lista vazhdon me Gjermaninë, Qipron, Zvicrën, Kanadanë, SHBA, ndërsa në vend të fundit renditet Bullgaria me një koeficient inteligjence 101.99 pikë.
Sondazhi i cili zhvillohet online, ka të bëjë me gjetjen e figurave gjeometrike apo simboleve që mungojnë. Sondazhet në formë loje testuese, kryhen on-line, në dy kategori të ndryshme. E para është
seksioni i inteligjencës së lindur ku testi përbëhet nga ushtrime për të gjetur aftësitë tuaja të mendimit në mënyrë logjike në sferën e simboleve gjeometrike, ka ushtrime me mbledhje dhe zbritje gjeometrike, deformim, etj.
Kjo lojë-sondazh është krijuar në vitin 1912 nga psikologu gjerman William Stern, kur ka përcaktuar shkallën e inteligjencës si lidhje të “moshës mendore” të parashikuar dhe moshës kalendarike.
Europian përmes një testi inteligjence, shqiptaret janë kuotuar me kofiçentin më
të lartë, duke lënë pas plot 46 vende te tjera.
Shqipëria ndodhet ne krye te listës me një koeficient 114.95 pikesh, e ndjekur nga Spanja me 111.79 pike ndërsa vendi i trete mbahet nga Hong Kongu me 111.69, raporton Vizion Plus
Lista vazhdon me Gjermaninë, Qipron, Zvicrën, Kanadanë, SHBA, ndërsa në vend të fundit renditet Bullgaria me një koeficient inteligjence 101.99 pikë.
Sondazhi i cili zhvillohet online, ka të bëjë me gjetjen e figurave gjeometrike apo simboleve që mungojnë. Sondazhet në formë loje testuese, kryhen on-line, në dy kategori të ndryshme. E para është
seksioni i inteligjencës së lindur ku testi përbëhet nga ushtrime për të gjetur aftësitë tuaja të mendimit në mënyrë logjike në sferën e simboleve gjeometrike, ka ushtrime me mbledhje dhe zbritje gjeometrike, deformim, etj.
Kjo lojë-sondazh është krijuar në vitin 1912 nga psikologu gjerman William Stern, kur ka përcaktuar shkallën e inteligjencës si lidhje të “moshës mendore” të parashikuar dhe moshës kalendarike.
Emona- WebMaster
- Postime : 46759
Gjinia :
Anëtarësuar : 12/03/2010
Re: Sondazhi i BE: Shqiptarët janë populli më inteligjent në botë
epo te pakten dolem te zote per dicka
Anakonda- V.I.P Anëtarë
- Vendbanimi : Australia
Postime : 31717
Gjinia :
Anëtarësuar : 02/12/2011
Mosha : 34
Hobi : Once Upon A Time
Similar topics
» Shqiptaret populli me intelegjent ne bote!
» A janë shqiptarët persona civil?
» Shqiptarët janë bërë dembelë, çojnë mesazhe në grup për Vitin e Ri
» Shëndeti mendor, ja përse janë të tronditur shqiptarët
» A janë shqiptarët një popull me jetë seksuale intensive?
» A janë shqiptarët persona civil?
» Shqiptarët janë bërë dembelë, çojnë mesazhe në grup për Vitin e Ri
» Shëndeti mendor, ja përse janë të tronditur shqiptarët
» A janë shqiptarët një popull me jetë seksuale intensive?
Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi